Niek Hermans eist meer vuur en beleving van zijn team
Niek Hermans eist meer vuur en beleving van zijn team

3D: Krabbelt Volkel weer op in Geffen? Niek Hermans: 'Ik eis zondag een ander Constantia tegen Margriet'

Voetbal 1.834 keer gelezen

We zagen de week door vandaag en kijken al snel weer naar het komende weekend. Mooie maar wederom onvoorspelbare wedstrijden. Handel gaat voor drie punten naar Mulo. Kan FC Schadewijk opnieuw stunten zondag bij Avanti'31? Olympia'18 en Vitesse'08 kijken schouder aan schouder al vast over de horizon  naar de winst in periode-1. Na zondag nog drie wedstrijden.

Door Peter Kuijpers

Schijndel mag zich gaan revancheren voor de 3-0 nederlaag bij een overigens goed spelend Nooit Gedacht. Ulysses boekte zondag een historische zege door met 2-1 van Excellent te winnen. Het was de eerste zege in de derde klasse ooit van de club uit het rustieke Megen. Schijndel is zondag favoriet waar we beslist niet te veel mee zeggen. Om half drie wordt er op het Zuideinderpark afgetrapt

Avanti'31 – FC Schadewijk
Een puntje voor het Schijndelse Avanti'31 is niet slecht bij het thuis sterke Boekel Sport. FC Schadewijk de tegenstander van komende zondag won verrassend bij kampioenskandidaat Volkel met 0-1. De Osse promovendus uit de vierde klasse wordt getraind door Gaby Kuijpers gepokt en gemazeld in het amateurvoetbal. In Volkel lieten de Ossenaren zien wel degelijk voor een verrassing te kunnen zorgen  al blijven de elf van Avanti'31 trainer Henry van Wanrooy de grote favoriet. Van Wanrooy: "Zondag zal een lastige pot worden met veel strijd bij FC Schadewijk en een team die risico's durft te nemen. Voor ons is het belangrijk dat wij met zijn allen de wedstrijd zo benaderen dat wij van de eerste seconde tot de laatste alles geven. Snel een zwakte en sterkte analyse maken van de tegenstander en daar naar handelen. Wij zullen ook elke wedstrijd top moeten zijn om te winnen waar wij tegen spelen. Het is het oktober feest bij Avanti 31 en dan smaakt alles veel beter als er gewonnen wordt." Scheidsrechter Van Rossem fluit om 14.00 uur voor het begin.



Douwe Zwaan vaste waarde voor doelpunten bij Olympia'18 (Bas Delheij)

Olympia'18 – Excellent 
Olympia'18 liet zondag in Handel zien wat de plannen zijn voor komend weekend. Met 1-6 werd er gewonnen al gaven beide trainers (Beijer en Jacobs) toe dat Handel zelf voor rust Olypia'18 in het zadel hielp. Zondag komt Excellent naar Boxmeer. Een derby daar mag je wel van spreken als de velden hemelsbreed een kilometertje of zes van elkaar verwijdert liggen. Het team van Excellent trainer John Janssen speelt voor de tweede week een uitwedstrijd. Vorige week 'gunde' Excellent het Megense Ulysses de eerste (historische) zege in de derde klasse. Zondag wordt het echt moeilijk. Douwe Zwaan schiet ze namens Olympia'18 nog steeds makkelijk binnen. Een stuntje zou voor Oploo leuk zijn, maar in dit geval zetten we ons overigens bescheiden budget in op winst voor de ploeg van Olympia'18 trainer Wil Beijer.

MULO – Handel
Het wil bij Handel nog niet echt lukken. Na vier wedstrijden staat handel op een 13e plek met twee punten. Dat mag in Handelse begrippen een matige start worden genoemd. Even te vergelijking vorig seizoen was de buit na vier wedstrijden acht punten. Trainer Tom Jacobs legt het uit: "Waar vorig seizoen in de beginfase van de competitie alles mee leek te zitten bij ons, zit nu alles tegen. Het lijkt een beetje een repeterend verhaal te worden elke week maar we halen iedere week een hoog niveau. Echter draait het spelletje om kansen creëren en doelpunten maken. Dat facet van ons spel moet beter. Het verschil tussen winnen en verliezen is niet zo groot als dat het lijkt. Het hoeft maar een paar procentjes beter en dan winnen we plots weer wedstrijden.

Gekke wedstrijd
Zondag leek het in de eerste helft niet echt dat de club na rust op een fikse nederlaag af zou stevenen. Jacobs vervolgt: "Afgelopen zondag was een gekke wedstrijd waar we door persoonlijke fouten in de 2e helft door het ijs zakten. De eerste helft was van een hoog niveau en ik denk dat Olympia heel gelukkig was met de fouten aan onze kant want ze werden zwaar onder druk gezet. We hebben dus geen enkele reden om in paniek te raken in Handel. We bouwen gestaag verder aan onze speelwijze en we worden beter en beter. De doelpunten en overwinningen zullen dan een logisch gevolg zijn. Aankomende zondag krijgen we met Mulo weer een ploeg waar ik weinig vanaf weet. De enige die ik ken is de trainer (Ralf van den Heuvel Red.) met wie ik nog een tijdje te maken heb gehad bij de jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport. Als je weinig van de tegenstander weet dan ligt de focus dus nog meer op je eigen speelwijze. We gaan ons best doen om een hoog niveau te halen en hopelijk is dat dan genoeg voor de eerste driepunter."

Vitesse'08 – Boekel Sport
Het Gennepse Vitesse'08 draait als een tierelier. De club is zonder grote investeringen, maar met de gedreven Fabian Krebbers als trainer omhoog gekropen en leidt met Olympia'18 de dans in 3D. Ondanks de vele absenties in zijn team bleek de breedte van de selectie breder en beter dan wellicht velen dachten. Maar de lijst met blessures wordt allengs kleiner zegt Krebbers: "Als het goed is stroomt de ziekenboeg leeg en de laatste schorsing zit erop dus voor zondag moet ik keuzes maken. Tom Verbeek was gestopt en heeft ons de eerste vier wedstrijden enorm geholpen maar hij doet nu helaas weer een stapje terug. De groep die er de eerste wedstrijden stond heeft het fantastisch gedaan en de jeugd heeft in korte tijd enorme stappen gemaakt. Boekel sport is voor ons altijd een lastige tegenstander. We zijn momenteel in vorm en doordat we ook nog veel punten hebben gehaald zit het tussen de oren nu ook goed bij onze jonge groep. Belangrijk is dat we nu in deze flow blijven en dat de jongens die nu even minder minuten maken ook hard blijven werken en knokken voor hun plaats waardoor we elkaar beter maken. Met de instelling en het voetbal wat we nu laten zien ben ik voor geen een tegenstander bang. Als we er te makkelijk over gaan denken en niet alles geven kunnen we ook van iedereen verliezen, maar dat hebben we in eigen hand."


Zondag opnieuw vreugde op De Biescamp? (Foto Peter Kuijpers)

Nooit Gedacht – Volkel
De laatste maal dat Volkel won in Geffen moeten we terug naar het seizoen 2015 – 2016 wat een 0-5 winst gaf. Voor het overige waren het louter nederlagen. De Geffenaren zijn na een matige start opgestaan en pakten zes punten uit de laatste twee wedstrijden. Trainer Arno Methorst blikt vooruit: "Volkel heeft zich twee weken achtereen laten verrassen. Tom van Dalen zal Volkel aanstaande zondag heel anders voor de dag laten komen. Wij zien de teamgeest bij ons en het voetbal langzaam toenemen. De jongens die er nu staan doen redelijk tot goed. De eerste twee blessuregevallen zijn weer terug bij de selectie, maar ze behoren wedstrijdritme en de trainingsintensiteit nog op te voeren. Al met al, wij zijn niet geheel ontevreden."

Constantia – Margriet
Het zit de ploeg uit Wanroij nog niet erg mee. Op zich al een prestatie om met het kleine dorp in de derde klasse te geraken. Dat lukte trainer Niek Hermans, maar nu nog daar zien te blijven luidt het devies. Hermans: "Ondanks dat de samenstelling van het team er op het moment anders uit ziet dan vorig jaar moeten wij qua inzet en beleving iedere wedstrijd het maximale van elkaar vragen. Dat is de basis voor een positief resultaat en dat was afgelopen zondag tegen Vitesse'08 echt ver onder de maat. Uiteraard zijn teams als Vitesse'08 en Margriet ploegen met meer kwaliteit, maar voetbal blijft onberekenbaar en daar moeten wij ons op richten. Samen win je en samen verlies je, maar ik verwacht en eis zondag een ander Constantia" ,daar valt weinig aan toe te voegen. Margriet trainer Mark Strik kan naar verluidt een scherp en naar herstel zoekend Constantia aan de aftrap verwachten.

Programma voor komende zondag
Schijndel-Ulysses
MULO-Handel
Olympia'18-Excellent
Avanti'31-FC Schadewijk
Vitesse'08-Boekel Sport
Nooit Gedacht-Volkel 
Constantia-Margriet

Stand 
1. Olympia'18 4-10
2. Vitesse'08 4-10
3. Margriet 4-8
4. Excellent 4-7
5. Avanti'31 4-7
6. Volkel 4-6
7. Nooit Gedacht 4-6
8. Schijndel 4-5
9. Boekel Sport 4-5
10. FC Schadewijk 4-4
11. Mulo 4-3
12. Ulysses 4-3
13. Handel 4-2
14. Constantia 4-1

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant