Bryan Smeets. (Foto: TOP Oss Media)
Bryan Smeets. (Foto: TOP Oss Media) Foto: Marcel Bonte

Bryan Smeets: 'Deze derby wil je graag spelen'

Voetbal 549 keer gelezen

OSS | Met MVV, De Graafschap en SC Cambuur achter zijn naam, is Bryan Smeets één van de meest ervaren spelers in de selectie van TOP Oss. De 26-jarige middenvelder maakt dit seizoen in Oss de hoge verwachtingen waar. Mede dankzij zijn drie goals en vier assists bezetten de Ossenaren knap de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Komende vrijdag komt FC Den Bosch op bezoek.

TOP Oss tegen FC Den Bosch is niet alleen een derby, het is ook belangrijk voor de stand aangezien de Bosschenaren vijfde staan met een punt meer. "De wedstrijd tegen FC Den Bosch leeft in Oss. Deze derby wil je graag voetballen. We hebben vertrouwen en doen het goed met een zesde plek. Of we dit seizoen verrassen? We hebben gewoon een goede groep en werken hard. Het is absoluut niet zo dat we met de hakken over de sloot onze punten hebben gepakt, want met een beetje geluk hadden we zelfs hoger kunnen staan. Natuurlijk willen we winnen van FC Den Bosch en de top vijf betreden." Smeets heeft als doel om met TOP Oss de play-offs te halen. "Het seizoen duurt nog lang, maar vooralsnog doen we het goed. Iedere ploeg heeft het moeilijk tegen ons."

Eredivisie
Smeets koos afgelopen zomer toch wel verrassend voor TOP Oss. "Qua entourage is het eerlijk gezegd een wereld van verschil met mijn oude clubs, maar dat maakt me niets uit. We zijn een kleine club en het is het belangrijkst wat er in het veld gebeurt. Ik voel me goed hier in Oss, al had ik wel meer doelpunten en assists achter mijn naam moeten hebben. Daar baal ik van. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doortrekken en TOP Oss nog meer op de kaart kunnen zetten in Nederland. En ja, mezelf ook. Want natuurlijk wil ik als voetballer het hoogst haalbare halen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant