Vv Ravenstein.
Vv Ravenstein.

'Ravenstein moet blijven voetballen en niet meegaan in het fysieke spelletje'

Voetbal 615 keer gelezen

DEMEN | Avesteyn is na vier wedstrijden nog zonder puntverlies koploper in de vierde klasse I. SDDL is na de 3-1 winst op Herpinia de toch wel verrassende gedeelde nummer twee. De Herpenaren krijgen zondag op eigen veld de kans om sportieve revanche te nemen in opnieuw een derby, dan tegen Ravenstein.

Zondag komt Boskant naar Demen, Herpinia wacht een nieuwe uitdaging tegen Ravenstein. Die ploeg verloor afgelopen zondag met 1-3 van DVG, maar miste de kansen om zelf drie punten te pakken. "De wedstrijd tegen Herpinia leeft bij beide clubs", aldus Ravenstein-doelman Marcel van den Heuvel. "Ik denk dat wij met 2-0 gaan winnen. Maar dan moeten we wel blijven voetballen en niet meegaan in het fysieke spelletje. Doen we dat wel, dan hebben we een probleem." Ravenstein gaat dit seizoen als nieuwkomer in de vierde klasse voor handhaving. Over de eerste vier wedstrijden -waarin drie punten gepakt werden- is Van den Heuvel niet tevreden. "In zeker drie wedstrijden waren we de betere ploeg. Ook tegen DVG, maar dan staan we wel met lege handen. Dat heeft natuurlijk met kwaliteit te maken, maar ook zeker met scherpte. De jonge jongens moeten beseffen dat de kansen die we krijgen, er echt in moeten. We hebben nu een aantal wedstrijden mogen proeven aan dit niveau, nu moeten we het laten zien. Natuurlijk is het een verschil met de vijfde klasse. Maar ik maak me niet druk, we hebben een leuke groep."

Ervaring
Met zijn 30 jaar is Van den Heuvel de meest ervaren speler in de selectie van trainer Lars van Kan. Toen laatstgenoemde hem vroeg om te komen keepen bij zijn ploeg, besloot de Nijmegenaar zijn handschoenen weer uit de kast te halen. "Ik heb vroeger bij Ravenstein gevoetbald en na DAW, Hatert, Beuningen en Union ben ik vijf jaar gestopt. Nu ruim twee jaar geleden keep ik weer bij Ravenstein en het bevalt me uitstekend. Met mijn 30 jaar ben ik de oudste speler in de selectie en ik moet de jonkies soms bij de hand pakken. We hebben een leergierige groep, maar er is zeker nog verbetering mogelijk."

1. Avesteyn 4-12
2. SDDL 4-9
3. DVG 4-9
4. Cito 4-7
5. Boxtel 4-6
6. WEC 4-6
7. Nijnsel 4-6
8. Vorstenbossche Boys 4-6
9. SCMH 4-4
10. Boskant 4-4
11. NLC'03 4-4
12. Herpinia 3-3
13. Ravenstein 4-3
14. Nulandia 3-0

Vorstenbossche Boys - Avesteyn
SDDL - Boskant
SCMH - Nulandia
Herpinia - Ravenstein
Boxtel - WEC
Cito - Nijnsel
DVG - NLC'03
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant