Berghem Sport won en promoveerde naar de tweede klasse in Schaijk op 17 juni.
Berghem Sport won en promoveerde naar de tweede klasse in Schaijk op 17 juni. Foto: Peter Kuijpers

2H: DAW – Berghem Sport replay nacompetitie afgelopen seizoen; SSS'18 wil winnen van Emplina

Voetbal 493 keer gelezen

Het treffen tussen promovendi DAW en Berghem Sport is zoals de header meldt een duel met herinneringen. Berghem Sport won voor de nacompetitie in Schaijk en promoveerde. DAW ging Berghem Sport achterna via de herkansingswedstrijden. Venhorst vertrekt naar Tegelen en snakt naar de eerste zege. Aan de kop van de ranglijst zal vermoedelijk weinig veranderen. Erp moet kunnen winnen van Sparta'18 waar alleen Real Lunet af moet rekenen uit bij Helvoirt en dat is niet zomaar vanzelfsprekend.

Door: Peter Kuijpers

Venhorst zal niet alleen voor trainer Joost Janssen wat rimpels veroorzaak hebben. De hondstrouwe supportersschare krabt zich ongetwijfeld ook op het voorhoofd waar de crux zit van de tot nu toe magere resultaten. Maar wellicht zijn de huidige scores te veel tegen het licht gehouden van het slot van de vorige competitie waar Venhorst een sterk einde kende. Eerlijk gezegd was de start vorig seizoen nog magerder in vergelijk met nu. Uit de eerste zes wedstrijden behaalde Venhorst toen geen enkel punt omdat de later ingehaalde wedstrijd bij TGG eerder werd afgelast. Als we goed terugkijken werd het eerste punt pas gepakt op 12 november juist tijdens het inhaalduel met TGG. Wellicht is Venhorst een slowstarter een diesel die op temperatuur moet komen. Zondag naar Sportclub Irene in Tegelen dat één punt lager de rode lantaarn met zich draagt. Winst kan zo een sprong naar de middenmoot betekenen. Het woord is zondag aan Venhorst.

DAW –Berghem Sport
Dit is inderdaad de herhaling van het duel in de nacompetitie waar de bezoekers uit Berghem promotie naar de tweede klasse veilig stelde. DAW vermande zich van deze enorme teleurstelling, trainer Rob van der Ven annuleerde zijn vakantie en via Alfa Sport in Someren ging de promotie alsnog door. Terug in het heden waar DAW van de vier wedstrijden twee maal gelijkspeelde, winst was er op Heeswijk en afgelopen week verlies bij Real Lunet wat resulteerde in vijf punten. Real Lunet een van de betere ploegen uit 2H. Van de Ven: "Klopt, zondag was Real Lunet duidelijk een maatje te groot. Kampioenskandidaat nummer één wat mij betreft. Voor komende zondag hoef ik niemand in Schaijk te motiveren, ik denk dat het duidelijk is dat we iets recht te zetten hebben na die teleurstelling op 17 juni. Hier en daar nog wel wat pijntjes en twijfelgevallen, maar wie er ook gaan starten, zondag om half drie staat er een prima elftal dat scherp aan de aftrap zal verschijnen."



Johan Vullings, trainer van Volharding (Foto Peter Kuijpers)

Volharding – Heeswijk
Wat een prima club is Volharding waar de voetbalzaken tot in details zijn ingevuld. Elke week een gedetailleerd en sfeervol verslag van Herman Denen, diepe buiging daarvoor. Trainer is sinds dit seizoen Johan Vullings en die pakte  zondag zijn eerste zege met Volharding. Vullings: "Ja een overwinning doet altijd goed. Die hadden we ook echt nodig. Buiten het feit dat de winst op Vianen dik verdiend was, hebben we als team het resultaat ook als prioriteit gesteld en dan interesseert het me vrij weinig dat het spel minder aantrekkelijk was. Zondag komt Heeswijk op bezoek en mogen we het opnemen tegen onze oud-trainer Stef Sijbers, degene die mij enthousiast maakte voor het trainersvak. Voor deze wedstrijd kunnen we helaas niet beschikken over een handvol spelers. Drie spelers zijn afwezig en een tweetal is geblesseerd. Gelukkig kunnen we uit ons tweede elftal spelers inzetten die ons kunnen helpen. En dus gaan we gewoon weer voor een goed resultaat." Op Sportpark Soetendaal fluit scheidsrechter Lahaije om 14.30 uur voor aanvang.

EVVC – Vianen Vooruit
Het Vinkelse EVVC speelt zondag opnieuw thuis. Na de 3-1 winst zondag op het sterke SSS'18 worden de handen al gewreven als laagvlieger Vianen Vooruit de auto's parkeren op De Zwaan. Trainer Stefan Hesemans nuanceert: "De uitslagen van Vianen zijn close en ze spelen hun twee uitwedstrijden beide keren gelijk. Na een goede zege op SSS'18 de eerste keer dat we elkaar treffen, dus wat dat betreft een onbekende voor ons. Wij zullen moeten laten zien dat we thuis de favoriet zijn en dat de teamprestatie van afgelopen zondag de standaard is." Om 14.30 uur gaat de bal aan het rollen op De Zwaan.



Stephan Hesemans trainer van EVVC (Foto Peter Kuijpers)

Erp – Sparta'18
Erp mag voor de tweede week thuis aantreden. Het ogenschijnlijke 'makkie' tegen het Tegelense Sportclub Irene werd een zenuwslopende wedstrijd waar de alles verlossende 3-1 maar niet wilde vallen. Zondag weer thuis tegen Sparta'18 dat ternauwernood van Heeswijk verloor. Jurgen van Wanrooij: "Zondag inderdaad weer een thuiswedstrijd, nu is Sparta'18 de tegenstander. Van deze tegenstander weet je toch minder, maar dat maakt niet uit. Belangrijk is het om naar onszelf te kijken. Wij moeten iedere week de intentie hebben om onszelf te verbeteren. We hebben er weer zin in zondag aanstaande." Jordy de Goeij is de scheidsrechter en fluit om 14.30 uur voor het begin.

SSS'18 – Emplina
Een lelijke tik op de neus kreeg het Overloonse SSS'18 zondag in Vinkel. Twee strafschoppen brachten SSS'18 al snel op een 2-0 achterstand. Spelend zonder de herstellende Wout Janssen en de wegens privé verhinderde Bart Deriet werd het er niet makkelijker op. Uiteindelijk verloor SSS'18 dat zich op mag maken voor Emplina dat zondag haar meerdere moest erkennen in het bezoekende Helvoirt. Twee teams die opzoek zijn naar herstel in het kader van de geleden schade. Opnieuw averij oplopen heeft wel degelijk gevolgen voor de stand op de ranglijst. Scheidsrechter Hodzelmans zal op De Raay om 14.30 uur de twee teams tot voetbal manen.

Programma voor komend weekend:
Sportclub Irene-Venhorst
Helvoirt -Real Lunet
DAW-Berghem Sport
Volharding-Heeswijk
EVVC-Vianen Vooruit
Erp-Sparta'18
SSS'18-Emplina

Stand
1. Erp 4-10
2. Real Lunet 4-9
3. EVVC 4-7
4. SSS'18 4-7
5. Heeswijk 4-7
6. Helvoirt 3-6
7. Emplina 4-5
8. Volharding 4-5
9. DAW 4-5
10. Berghem Sport 4-4
11. Sparta'18 3-2
12. Vianen Vooruit 4-2
13. Venhorst 4-2
14. Sportclub Irene 4-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant