Voetballend deden de teams Avani'31 en Olympia'18 weinig onder voor elkaar. Maar het gaat om doelpunten Foto Piet van Vorstenbosch

3D: Allespakker Oympia'18 winnaar periode-1, Vitesse'08 maakt korte metten met Margriet

Voetbal 2.670 keer gelezen

Het is wel duidelijk wie dit seizoen de grootste optant is voor de uiteindelijke titel in 3D. Wie had gedacht dat de ploeg uit Boxmeer met zulke overtuigende cijfers de Schijndelaren aan de kant te kunnen zetten? Vitesse'08 was snel klaar met Margriet won met 4-0. Volkel herstelde van de nederlaag vorige week thuis tegen Olympia en was er winst bij Constantia.

FC Schadewijk was de betere ploeg vanmiddag waar Schijndel zich in de handjes mag knijpen dat het een puntje uit het duel wist te slepen. Het was Benjamin Duah die de Ossenaren in de eerste helft op voorsprong bracht nadat Schadewijk weigerde de overmacht in doelpunten verder uit te drukken. Na rust was het Brent Blummel die hard uithaalde en de 1-1 uit het niets binnen schoot. Toch bleef Schadewijk de betere ploeg alleen in de stand kwam geen verandering meer.

Boekel Sport - Handel 2-1
Een uiterst gelukkige zege van Boekel Sport in de derby met Handel. De eerste helft met een beter Handel dat door Rob Manders uit een voorzet van Teun Graat op 0-1 kwam. De Handelaren kregen veel mogelijkheden om de krachtsverhouding voor rust in meer doelpunten uit te drukken. Dat gebeurde niet en bleef het bij de 0-1 ruststand. Vier minuten na aanvang in de tweede helft was de stand alweer gelijk. Uit een corner van Tim Schuijers kwam de bal uiteindelijk bij Marijn van Haandel die de 1-1 liet aantekenen. Handel kreeg kansen en Boekel Sport bleef werken wat uiteindelijk de 2-1 opleverde. Een voorzet vanaf links van Tijn van Lankveld werd door Teun Wiendels tegen een speler van Handel gekopt die de bal ongelukkig langs zijn eigen doelman werkte. Een uiterst gelukkige zege wist ook trainer Yoeri van der Steen te melden, maar ze waren er niet minder blij om bij Boekel Sport.

MULO – Excellent 1-0
Een vervelende nederlaag bij laagvlieger MULO in Helmond voor trainer John Janssen. De ploeg die vorige week nog won van Schijndel kon dat op Sportpark De Braak niet waarmaken.

Avanti'31 – Olympia'18 0-4
Voetballend deden de twee teams niet zoveel voor elkaar onder volgens trainer Wil Beijer van Olympia'18: "Wij waren alleen beter en slimmer in de omschakelmomenten", aldus Beijer. Sam Luppens, Douwe Zwaan en Furkan Sarioglu waren verantwoordelijk voor de 0-3 ruststand. In de tweede helft consolideerden de bezoekers de verworven voorsprong en kwamen na een uur spelen door Douwe Zwaan met zijn tweede op de 0-4 eindstand. Avanti'31-trainer Henry van Wanrooy was duidelijk: "We waren alleen beter tot de 0-1. Snel vergeten en op de naar de volgende wedstrijd." Olympia'18 werd hier al één wedstrijd voor het aflopen van periode-1 eindwinnaar. De eerste prijs voor de ploeg uit Boxmeer is binnen.

Nooit Gedacht – Ulysses 4-0
De Geffenaren wonnen met 4-0 van Ulysses waar de ruststand al 2-0 in Geffens voordeel was. Twee maal ook was het Bob van Iersel die het net wist te vinden op De Biescamp. Na rust bleef Nooit Gedacht de betere ploeg en brachten Tijn Vos en de overgekomen Bjorn Steenbergen uit de jeugd de eindstand op 4-0. Prima zege voor de Geffenaren en volgens secretaris Nico Glaudemans waren ze er maar wat blij mee.

Vitesse'08 – Margriet 4-0
Margriet deed volgens trainer Fabian Krebbers niet veel onder voor Vitesse'08: "We voetbal zeker niet beter, maar we hebben onze kansen wel benut, dat is het verschil. We zijn komend weekend vrij dan kunnen de pijntjes wat helen. Ik heb maar een selectie van veertien man, dat is heel erg dun om het einde van de competitie te halen anders moet ik JO 17 spelers op gaan stellen. Maar tot nu toe redden we het." Na zes minuten scoorde Jessie Wolf de 1-0. Gijs Diebels was de maker van de 2-0 ruststand. Na rust stabiliseerde de wedstrijd wat, maar Osse goals kwamen er niet. Wel bepaalden Niek Hendriks en Onur Gencalioglu de eindstand op 4-0.

Constantia – Volkel 0-5
Een duidelijke 0-5 zege van het team van trainer Tom van Dalen. Voor rust kondigde de zege van een sterker Volkel zich al aan. Thijmen de Ruijter was de maker van de 0-1 die een doorkopbal tegen het net werkte. Een te korte terugspeelbal zorgde bijna voor de 1-1 maar keeper Tomek Kuijpers redde bekwaam. Via Justin Damen en maker Luuk van den Elzen werd het 0-2 met de rust. Na rust bleef Volkel heersen en waren het Ruud Verstegen, Luuk van den Elzen en Justin Damen die de dikverdiende 0-5 eindstand bepaalden. Volgende week mogen de mannen van Tom van Dalen genieten van een vrije zondag, want Volkel 1 is vrijgeloot in de beker. Op zondag 18 november staat dan de thuiswedstrijd tegen Schijndel op het programma. Trainer Niek Hermans van Constantia:  "Het eerste half uur speelden wij vandaag meer dan goed. Echter door persoonlijke fouten stond het toch 0-2, waarbij wij op 0-1 nog een goede kans krijgen die de keeper van Volkel er fantastisch uit houdt. Naar de 0-2 liet Volkel haar klasse zien, voetbalde goed onder de druk uit en was uiterst effectief in de kansen. 0-5 is wat geflatteerd, maar de nederlaag was terecht."