De wedstrijd van DSV tegen Juliana Mill werd na een uur spelen gestaakt. (archieffoto: Bas Delhij)

4H: Festilent wint weer met ruime cijfers, DSV-Juliana na uur gestaakt

Voetbal 784 keer gelezen

GASSEL/SINT ANTHONIS | Festilent lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. Na de ruime overwinning bij HBV van vorige week, wonnen de Zeelanders op zondag ook de uitwedstrijd tegen Gassel met speels gemak: 1-5. De thuisploeg speelde lang met tien man. DSV-Juliana Mill werd na klein uur spelen gestaakt wegens de overvloedige regenval.

Willem van der Loop opende namens Festilent al na drie minuten de score in Gassel, dat kort erop met tien man kwam te staan toen Hans van Houtum natrapte en rood kreeg. De penalty werd gemist door Youri Cuppen, maar de hoekschop die erop volgde werd door Jochem Fleuren tot doelpunt gepromoveerd. Door een fraaie goal van Roel Strik kort na rust, leek de spanning even terug te komen, maar Festilent hield het overwicht en liep uiteindelijk uit naar 1-5 via Cuppen (twee keer) en Pepijn Schonenberg, die de bal in de kruising schoot. "Wij hadden in de eerste helft de wedstrijd op slot moeten gooien, dat kan ik de ploeg alleen maar verwijten, want dat had gezien de kansen echt gemoeten", kijkt trainer Edwin Peters van Festilent terug. "Uiteindelijk heeft mijn ploeg geleerd van de eerdere wedstrijden, geduldig blijven, blijf in je organisatie en de ruimtes blijven komen. Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. De drie punten zijn dik verdiend."

Regen spelbreker in Sint Anthonis
Waar de wedstrijd tussen DSV en Juliana Mill eerder al eens werd afgelast wegens de regen, was het vele hemelwater zondag opnieuw spelbreker bij DSV-Juliana Mill. Kort nadat de thuisploeg de paal had geraakt, vond de scheidsrechter het niet meer verantwoord om door te spelen wegens het veel te natte veld. Op het moment van staken (na 57 minuten) stond het 0-0. De wedstrijd wordt op 23 december uitgespeeld.