Jaimy Knipping van SBV.
Jaimy Knipping van SBV.

Jaimy Knipping: 'Lang geleden dat SBV heeft gestreden om de prijzen'

Voetbal 644 keer gelezen

HAREN | SBV was vorig seizoen een laagvlieger in de vijfde klasse, maar doet het dit seizoen erg goed. Komende zondag hebben de Harenaren tegen MOSA'14 aan een punt genoeg om de eerste periode te winnen. Een derby dus en dat is volgens SBV-spits Jaimy Knipping een wedstrijd op zich. "Het zal een fysieke pot worden, waarbij wij denk ik een betere ploeg hebben."

Knipping was afgelopen zondag de grote man bij SBV door tegen Maaskantse Boys (3-2 winst) drie keer te scoren. Na afloop mocht hij de wedstrijdbal mee naar huis nemen. "Het was me bij de senioren nog nooit gelukt om een hattrick te maken", zegt hij lachend. Knipping was bij SBV verdediger en maakte vorig seizoen de overstap naar Berghem Sport. Daar begon hij in de basis, maar verdween op een gegeven moment uit het elftal. "Ik kreeg geen kans meer en sprak SBV-trainer John Putters aan. Ik zei voor de gein dat ik terugkwam als ik in de spits mocht voetballen en tot mijn verbazing sta ik nu ook in de spits. Soms verdedig ik nog teveel mee, maar verder gaat het best aardig voorin."

Titelkandidaat?
SBV sprak vooraf de ambitie uit om in de top 5 te willen eindigen en te gaan voor een periodetitel. De Harense ploeg staat momenteel verrassend bovenaan in de vijfde D. "Het is lang geleden dat we hebben gestreden om de prijzen. Of we titelkandidaat zijn? Het is nog veel te vroeg om daarover te praten. We zijn ambitieus, maar zien wel waar het schip strandt."

Hakken over de sloot
Knipping is kritisch op het spel van zijn ploeg. "Het moet voetballend beter. Vaak winnen we met de hakken over de sloot. Maar dat we het moeilijk hebben, ligt volledig aan onszelf."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant