UDI'19/CSU gaat op bezoek bij Halsteren.
UDI'19/CSU gaat op bezoek bij Halsteren.

UDI'19 hoopt op 'Gemert'-vorm in zware uitwedstrijd bij Halsteren

Voetbal 376 keer gelezen

HALSTEREN | Na het echec tegen Schadewijk in de strijd om de KNVB-districtsbeker kan UDI'19 zich volledig focussen op de competitie. Door het wegvallen van Papendorp is de ranglijst in de hoofdklasse overhoop gegooid. Hierdoor staan de Udenaren ineens op korte afstand met de topploegen. Zondag kan UDI'19 definitief aanhaken bij de subtop door te winnen bij Halsteren. De Tricolores zullen dan wel dezelfde vorm moeten laten zien als ruim anderhalve week geleden tegen Gemert.

"Dit is een overwinning waarmee we verder kunnen", sprak trainer Stefan Hoogsteder direct na de 2-1 overwinning van zijn ploeg op de toenmalige koploper Gemert. Van dat goede gevoel was vier dagen later weinig meer over, toen de Udenaren in het bekertoernooi werden uitgeschakeld door nota bene derdeklasser FC Schadewijk. Hoogsteder kon als 'excuus' het ontbreken van Roald van Hout, Raoul Oomen, Rinke Pennings, Paul van der Vlist, Tim Wolf en Sam Wassenberg aanhalen, maar een blamage mag de uitschakeling desalniettemin genoemd worden.

Geen onderschatting
Van onderschatting zal zondag in Halsteren geen sprake zijn. De West-Brabanders staan op een vierde plek, maar gelden als titelkandidaat. De achterstand op koploper Unitas is slechts drie punten. UDI'19 volgt zelf weer op vier punten van Halsteren en doet bij een overwinning dus prima zaken. Bij verlies lijkt de middenmoot deze jaargang het maximaal haalbare te worden voor de Udense hoofdklasser, die juist tegen de topploegen goed presteert. Zo werd al gewonnen van Unitas (1e), Gemert (3e) en Nuenen (5e). "Onze speelwijze komt tegen voetballende tegenstanders beter tot zijn recht", aldus Hoogsteder.
Vorig seizoen eindigde de onderlinge ontmoeting in Halsteren in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. UDI was op eigen veld de sterkste: 2-1.

Programma:
Alphense Boys- VC Vlissingen 
VV Baronie- RKSV Minor
VV Gemert- Unitas
Halsteren- UDI'19/CSU
Leonidas- Groene Ster
VV De Meern- RKAVV
SV Meerssen- IFC

Stand Hoofdklasse B:
1. Unitas  9-21
2. Baronie 9-20
3. Gemert 9-18
4. Halsteren 9-18
5. Nuenen 10-18
6. Groene Ster 9-17
7. UDI'19/CSU10-14
8. SV Meerssen 9-12
9. Alphense Boys 10-12
10. IFC 9-11
11. RKSV Minor 10-11
12. Leonidas 10-9
13. VC Vlissingen 9-7
14. RKAVV 9-6
15. De Meern 9-2

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant