Edwin Huibers in duel met de rappe en handige Omar Ramadani (R) Foto Peter Kuijpers
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo legt basis voor winst in eerste helft tegen EVV

Voetbal 1.318 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 kan terugkijken op een prima wedstrijd in het duel met EVV uit Echt. Met een praktisch fitte selectie was het Sander Egmond die de score opende voor rust. Rick Polman bouwde de voorsprong uit tegen zijn voormalige vereniging met zijn doelpunt naar 2-0. EVV kwam met een makkelijk gegeven penalty via Bob Vankan terug naar 2-1, maar het laatste woord was voor Danny Verbakel die eveneens van elft meter aan mocht leggen naar 3-1 wat tevens de eindstand was.

Door de breuk van het middenvoetsbeentje bij Erik van Loon maakte laatste de keuze voor Tim Rerimassie voor trainer Niels van Casteren erg makkelijk. Voor het overige was de opstelling een blauwdruk van de laatste weken. Brahim Zaari keerde weer terug in het Veghelse doel na zijn twee wedstrijden schorsing. Al in de negende minuut kreeg Sander Egmond een levensgrote kans nadat hij Rick Geenen op snelheid klopte, maar vergat te scoren. Ook Tim Rerimassie kreeg een kans, maar was zo beduusd dat hij vergat de bal uit een scrimmage achter keeper Michel Vercruysse de plaatsen.

Mark Dobbelsteen (8) met in zijn rug Rick Geenen van EVV

Vercruysse
In de 24e minuut kwam eindelijk de verdiende voorsprong. Hidde van Dijk ging door op links en gaf af op de instormende Sander Egmond die snoeihard raak kogelde 1-0. Blauw Geel'38 bleef de ploeg die bepaalde op het Prins Willem Alexander Sportpark. De 2-0 kwam in de 38e minuut. Mark Dobbelsteen lanceerde Rick Polman die vrij voor Vercruysse geen fout maakte. Wel hing er een geurtje van buitenspel aan de treffer maar de grensrechter en scheidsrechter Lars van Leeuwen wezen eenduidig naar het midden.

Rerimassie (14) kopt over

Bierfeest
Twee ongewijzigde teams na rust waar de bezoekers uit Echt het voortouw namen. Blauw Geel'38 had het in die fase moeilijk. Zaari en de koppers Rerimassie en Desley Schilders hielden stand. Toch viel de 2-1. Een verkeerde terugspeelbal van Van Dijk bracht Sjaak Egmond in de problemen en duwde Simmons met de schouder weg. Voor scheidsrechter Van Leeuwen voldoende reden om de bal op elf  meter van Zaari te leggen. Vankan voltrok het vonnis naar 2-1. Van Casteren reageerde met de wissel Polman voor Joey Hellstern die amper in het veld door Geenen binnen de zestien tegen de grond werd gewerkt. Danny Verbakel faalde niet en bracht de 3-1 op het bord waarmee de wedstrijd beslist was. Hellsteren, bijzonder ijverig, kwam nog vrij voor
de EVV doelman, maar schoot hoog over. Met het vallende duister kon de volumeknop in de kantine met het bierfeest volledig open. Tevreden gezichten van een vooral voor rust prima voetballend Blauw Geel'38.

Blauw Geel'38/Jumbo: Brahim Zaari, Edwin Huibers, Desley Schilders, Tim Rerimassie, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Mustafa Guler, Hidde van Dijk (80. Yeghenny Marceli), Sander Egmond, Danny Verbakel (86. Koen van der Zanden), Rick Polman (68. Joey Hellstern)

Danny Verbakel spreekt met Peter Kuijpers op het veld direct na afloop van de wedstrijd