Cornelissen:
Cornelissen: "Het voetballen is daar geen probleem het is een kwestie van structuur"

Claus en André: "Onze reis naar Kenia was het dubbel en dwars waard"

Voetbal 839 keer gelezen

Ze hadden amper tijd voor rond te kijken in het bijkans mooie Kenia. Voetbal doceren maar vooral de organisatie daar omheen. Dankbaar kijken de twee voetbaltrainers Andre Cornelissen en met hem Claus Foederer terug op een paar leuke, maar vooral interessante tien dagen. 592 000 vierkante kilometers land wat Kenia rijk is ligt achter hen. Het is meer dan een mooie herinnering. "Er is veel werk aan de winkel daar. Ze zijn nog  niet van ons af" ,zegt André Cornelissen met gulle lach.

Door: Peter Kuijpers

Ze vertrokken op 4 december overladen met voetbalzaken als shirts, ballen en doeltjes. De douane kneep een oogje dicht en konden heel veel trainers en voetballers blij gemaakt worden. Het verblijf was Kisumu de stad  na Nairobi en Mombassa de derde grote stad van Kenia. De Amara Foundation faciliteert daar diverse projecten waaronder het voetbal verhaal waar André en Claus hun energie aan gaven. Als je in zulk vreemd land komt met heel veel enthousiaste spelertjes en trainers dan kijk je toch ook naar talent. Cornelissen: "Jongens, hou op, wat een talenten lopen daar rond op blote voeten en spelend in het zand. Als ik die eens door kon ontwikkelen , daar schuilen echt grote talenten onder. Het is natuurlijk niet alleen het voetbal op zich. We hebben veel aan de organisatie gesleuteld. Als je ziet dat trainers daar echt dingen van ons opgepikt hebben en dat ook met de spelers in praktijk brachten geeft dat voldoening. Het voetballen is daar geen probleem het is een kwestie van structuur. Je begint in dit soort landen op de bodem."

Hoe nu verder
De reis is alweer een paar weken verleden tijd met mooie herinneringen en een voldaan gevoel. Cornelissen vervolgt: "Dat zeker, maar daar blijft het niet bij. Ze zijn niet van ons af en laten dit niet zomaar los. Als je het goed zou willen doen zal je daar minimaal twee maal per jaar naar toe moeten om het te monitoren. We hebben wekelijks contact met de club en trainers voor vragen en adviezen. Het zijn dus gasten die aan onze cursus hebben deelgenomen. De meesten spreken redelijk Engels , ons aanspreekpunt sprak zelfs vloeiend Engels. Dat is ook weer de kracht van die foundation daar die dat goed ondersteund. Maar nogmaals ze zijn nog niet van ons af." Cornelissen heeft daar qua voetbal momenteel alle tijd voor. "Ik kijk uit naar een club, maar wel in het wat hogere segment ben tenslotte in het bezit van diploma TC1. Claus Foederer is assistent van Jurgen van Wanrooij bij Erp, maar hij sluit niet uit dat hij ooit nog een standaardteam wil gaan coachen. De tijd zal het leren." De heren kijken terug en vooruit naar het mooie project in het verre Kenia .

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant