Gerke van den Akke (L) en Emiel van der Sanden zien elkaar zondag in Erp
Gerke van den Akke (L) en Emiel van der Sanden zien elkaar zondag in Erp Foto Peter Kuijpers

Gerke van den Akker en Emiel van der Sanden déjà vu in Erp

Voetbal 3.069 keer gelezen

“De kans dat ze elkaar gaan treffen in het veld is gering. Verdediger Gerke van den Akker is door trainer Stef Sijbers van Heeswijk in de spits geposteerd. Emiel van der Sanden speelt als target spits bij Erp maar ook als tien áchter de Erpse aanvallers. Beiden kwamen afgelopen zondag niet in actie, nou ja, Van den Akker slechts een kwartiertje nadat het duel met Venhorst letterlijk in het water viel. We kijken vooruit op het spetterende affiche: Erp – Heeswijk als de twee voormalige clubgenoten van Blauw Geel'38 elkaar het leven sportief zuur gaan maken.

Door: Peter Kuijpers

Het is nog vroeg als we Emiel van der Sanden uit zijn bed bellen. "Zaterdag is eigenlijk de enige dag dat we wat uit kunnen slapen, maar kom binnen." Kom binnen in de knusse woning in de verbouwde voormalige LTS aan de Spoorlaan in Veghel. De plek waar we zitten, roept herinneringen op. In dit voormalige lokaal heeft leraar Weijers nog ooit een zinloze poging gewaagd deze scribent het lassen en smeden bij te brengen. Gerke van den Akker is inmiddels ook gearriveerd waar Jip van der Sanden (zes maanden) ons als maar toelacht.

Doelpunten
Vooral voor de regio Meierijstad en net daar buiten is Heeswijk – Erp een aantrekkelijke derby. Beide verenigingen hebben spelers in hun midden die ooit in hetzelfde team speelden. Van den Akker en gastheer Van der Sanden speelden beiden lang voor Blauw Geel'38. Van den Akker kwam afgelopen seizoen van Blauw Geel'38 naar Heeswijk: "Heeswijk is een gemoedelijke club en kleiner dan Blauw Geel'38 waar ik vandaan kwam. Heeswijk was mij overigens niet onbekend. Ik kwam er al veel en mijn zwager Frank Dobbelsteen speelt er en mijn broer Menko heeft er ook geruime tijd in het eerste gespeeld. Ik ben bij Heeswijk met blessures begonnen. Eerst mijn pols gebroken en daarna nog een slijmbeurs ontsteking in mijn heup dus ik hoop dat ik mijn portie wel gehad heb nu." Zondag werd de wedstrijd Heeswijk-Venhorst al na een kwartier afgeblazen. "Het veld was echt slecht en voetballen was amper mogelijk. De wedstrijden vooraf hadden het veld kapot gespeeld." Heeswijk heeft zeker geen slecht team maar leverde met het stoppen van aanvaller Wouter van Dijke veel doelpunten in. "Zeker, we hebben een prima elftal, maar missen echt een scorende spits. Om die reden heeft trainer Sijbers me in de spits geplaatst de laatste wedstrijden."



Emiel van der Sanden gooit in.

Kruisbanden
Emiel van der Sanden vertrok dit seizoen van Blauw Geel'38 naar Erp. De aanvaller voelde zich nog veel te goed om met voetballen te stoppen en koos voor de club waar zijn vader Tiny ook jaren speelde. Van der Sanden: "Ik voelde me inderdaad nog veel te goed om mijn schoenen al op te bergen. Erp leek me een juiste keuze. We hebben momenteel wel heel veel blessures, echt niet normaal, Youri Vissers en Toon Barten met gescheurde kruisbanden liggen er een jaar uit. Jasper van den Goor kwam daar als verdediger nog eens bij met een gescheurde pees. We missen zeker zeven basisspelers als waar we de voorbereiding mee begonnen. We begonnen ook sterk met prima uitslagen die perspectief boden."

Positief
“We trainen op het kunstgrasveld en spelen op het hoofdveld, waar gras ligt, onze thuiswedstrijden. Daar kan het ook niet aan liggen dat deden we bij Blauw Geel'38 ook.” Trainer Jurgen van Wanrooy is in Erp de opvolger van André Cornelissen en zal zich ook nogal eens achter de oren krabben met al die blessures die zijn team overkomen. "Dat doet hij zeker. Trainingen zijn prima daar ligt het echt niet aan, maar het is wel vervelend of gewoon pech. Hij traint wel fanatiek en dat is hij ook in zijn beleving. Jurgen is een prima gast die ondanks zijn tegenslagen toch positief blijft en dit ook uitdraagt. Hij is wat gaan schuiven om toch nog een redelijk elftal op de been te krijgen, ondanks het gemis van veel sterkhouders. Youri Vissers had hij eerder naar centraal achterin geschoven wat op zich jammer was, want je ging dat, onder andere ikzelf, op het middenveld voelen waar je weer wat inleverde. Met alle respect was het spelen met Youri achter mij een wereld van verschil. We moeten door en proberen er het beste van te maken. Er komen ook weer wat jongens terug onder andere Koen van Deurzen en dan kan ik misschien op tien gaan spelen. Koen is ook een echte spits."

Resultaat
Bij Heeswijk kwam dit seizoen Stef Sijbers die na vijf jaar Marc van de Ven afloste als trainer. Gerke van den Akker treft nu dus Stef Sijbers als trainer: "Ik merk wel aan de reactie van de jongens dat het twee totaal verschillende trainers zijn. Marc was een echte KNVB-trainer met TC1 en dat bedoel ik niet negatief. Stef laat veel voetballen en hecht veel waarde aan de sfeer en dat slaat wel aan voor een club als Heeswijk denk ik. We zijn laatst met het team op stap geweest en het was Stef die dan echt hét feestfiguur blijkt te zijn. Maar beiden hebben ongetwijfeld hun kwaliteiten en iedereen is tenslotte anders." Uiteindelijk gaat het om het resultaat en de behaalde punten. "Absoluut, dat klopt. In het begin hebben we veel punten gepakt en verloren we uiteindelijk van Helvoirt. We verloren toen de periode hoewel dat niet zo leefde binnen de groep. We moeten meer kunnen met onze selectie. Aanvoerder Tom Sleddens is belangrijk voor ons als hij kan spelen. Tom is erg blessure gevoelig. Als hij niet speelt gaan we dat direct merken."



Mooie herinneringen ophalen.

Prognose
Zondag staan de heren tegenover elkaar op Sportpark Den Uil. Beiden houden het op winst met 2-1 voor hun cluppie. Erp speelt graag in de tweede helft richting de kantine. Emiel lacht: "Wij winnen altijd de toss en spelen dus altijd in de tweede helft richting de kantine." Gerke reageert: "Dat zou inderdaad kunnen Tom, onze aanvoerder, verliest altijd de toss. Echt niet normaal", schalt het lachend door de kamer. Zondag om 14.00 uur fluit scheidsrechter De Graaf voor aanvang.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant