(Archieffoto Pion Steeg)

1C: Zeer aanvallend TOP wint moeiteloos, Prinses Irene met ruime cijfers onderuit

Voetbal 336 keer gelezen

OSS | Sv TOP op eigen veld lijkt een garantie op drie punten. De Ossenaren speelden vandaag tegen Oirschot Vooruit voor de zesde keer thuis en wonnen voor de zesde keer.

De 2-0 eindstand tegen Oirschot Vooruit werd bij rust al bereikt. Mees Linders en Anwar Tuithof zorgden voor de comfortabele ruststand. De supporters hoopten op een doelpuntrijke tweede helft, maar kwamen bedrogen uit. Tuithof kreeg nog wel een aantal kansen, maar benutte er geen. Aan de andere kant was Oirschot Vooruit gevaarlijk vanuit de counter. TOP-trainer Chris van den Dungen: "Het ging in de eerste helft te gemakkelijk. De echte scherpte ontbrak daardoor na rust. Kansen kregen we wel, maar we vergaten de score een beter aanzien te geven."

Aanvallend
Van den Dungen stuurde vandaag vijf aanvallers het veld in. Door de blessure van Tobi Steeg (die dit jaar niet meer voetbalt) zakte Stijn van den Broek een plekje op het middenveld. Daardoor kwam er een plek vrij voor Knud van den Heuvel achter de aanvallers Metin Alkir, Aram Pusters en Anwar Tuithof.

Juliana'31
Opvallend was dat koploper Juliana'31 2-2 gelijkspeelde tegen FC Tilburg. TOP nadert de ploeg uit Malden daardoor tot op 1 punt. "Vorige week verloren we terecht van Juliana'31, maar de strijd in deze eerste klasse C is nog lang niet gestreden. Ik ben ervan overtuigd dat we ze op eigen veld kunnen verslaan."

Best Vooruit - Prinses Irene 4-0
Prinses Irene kende geen goede generale repetitie met het oog op de derby volgende week tegen HVCH. Op bezoek bij Best Vooruit werd er met 4-0 verloren, na een 0-0 ruststand. Bij de thuisploeg scoorden Thijs van der Linden (twee), Robin Buiks en Tom Kastelijn. "Binnen een paar minuten na rust maakten ze er al 2-0 van. Wij raakten daarna de paal en misten een open kans. Aan de andere kant was toen de wedstrijd beslist", aldus Prinses Irene-trainer William van der Steen. De vertrekkende trainer miste vandaag flink wat spelers. Zo gaat doelman Stef van Rooij onder het mes, ontbrak Robin Walk met een rugblessure en Rolf van den Boogaart heeft last van zijn voet. Martijn van Vught was er niet vanwege een hersenschudding die hij onlangs in een bekerwedstrijd opliep. "Geen excuses, maar het was iets teveel voor ons."

Rhode - Woezik
Bij een 0-0 stand werd deze wedstrijd gestaakt omdat de scheidsrechter ziek was.

Opstelling TOP: Jeffrey Vendrig, Stefano Verburg, Gökhan Balci, Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Mees Linders, Knud van den Heuvel, Stijn van den Broek, Metin Alkir, Aram Pusters en Anwar Tuithof.