Bram Eltink. (Foto: Mark Pouwels)
video

O.S.S.'20 mist veel kansen, maar wint eenvoudig van HBS

Voetbal 683 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 kende zondagmiddag geen enkele moeite met HBS. De Haagse ploeg kreeg de gehele wedstrijd slechts 1 kansje en mocht van geluk spreken dat de Ossenaren maar twee keer doelman Nick Hasper verschalkten.

Veel voetbal was er niet in de regio, maar toch was de publieke belangstelling rondom deze wedstrijd erg mager. Veel drukker was het in de kantine, waar de dames een loterij organiseerden. De weinige toeschouwers zagen al vanaf minuut 1 dat O.S.S.'20 de bovenliggende partij was. Met zoveel snelheid in de ploeg weten de Ossenaren dat ze iedere wedstrijd kansen krijgen. Het eerste gevaar kwam van Ferdy van den Berg. Na een kort 'avontuur' als rechtsback is hij weer terug in de aanval en met zijn snelheid een wapen in de Osse ploeg. Voor het doel van Hasper had hij echter vandaag teveel tijd nodig. De verdediging greep op tijd in. Tom Pijnenburg -die in de spits staat met Tony de Groot in zijn rug- kreeg na twintig minuten een reuzenkans. Linksback Bram Eltink slalomde zich door de Haagse defensie en legde breed op Pijnenburg. Vrij voor het doel schoof hij echter naast. Ook een kopbal van Van den Berg (net naast), een schot van De Groot op de paal en de rebound van Pijnenburg gingen er niet in. Wie anders dan Jos Peltzer slaagde er wel in om te scoren. Aan de linkerkant dribbelde de snelle aanvaller zich vrij en met links schoot hij prachtig binnen.

In de tweede helft was het wachten op de 2-0. Die leek al snel te komen, maar Tom Pijnenburg's treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. De 1-0 bleef dus op het bord staan, waardoor het onnodig spannend bleef. De Osse defensie gaf geen krimp, maar toch was er na een uur vanuit het niets een schietkans van Gino Mulder. Doelman Ralph Vos tikte de inzet uit de hoek. Overigens stond Ruben Schaken in de basis bij de bezoekers, maar de oud-internationaal speelde belabberd. Tegen het piepjonge centrale duo Teun van Grunsven en Joep Engelen (allebei 19 jaar!) kreeg hij geen meter ruimte.

Ruben Schaken had niets in te brengen tegen Teun van Grunsven. (Foto: Mark Pouwels)

Beslissing
De beslissing in de wedstrijd viel een kwartier voor tijd. Bij een ingooi zorgde Luuk van Dijk met een goede loopactie voor ruimte bij De Groot, die daaropvolgend Pijnenburg met een steekbal in staat stelde om te scoren: 2-0. Het was vervolgens wachten op de 3-0, maar O.S.S.'20 bleef doorgaan met het missen van kansen. De enige goal die nog viel, werd wederom afgekeurd vanwege buitenspel.

Trainer Bertran Kreekels was uiteraard tevreden met de drie punten. "Maar wat zou het fijn zijn als we sneller en meer goals hadden gemaakt. Ik wil ook weleens met een gerust gevoel bij een 3-0 ruststand op de bank zitten."

Opstelling O.S.S.'20: Ralph Vos, Joep van de Rande, Teun van Grunsven, Joep Engelen, Bram Eltink, Rene Geerts, Luuk van Dijk, Tony de Groot, Jos Peltzer, Ferdy van den Berg (60. Bob van Lith) en Tom Pijnenburg (70. Stan van Dolleweerd, 88. Sofial El Kaddouri).