Korfrakkers won van Be Quick uit Nuland

Korfrakkers behoudt ongeslagen status, SCMH krijgt flinke tik bij ODIO

Voetbal 184 keer gelezen

ERP - De thuiswedstrijd tegen Be Quick uit Nuland ston op het programma. Beide waren finalisten in de laatste zaalfinale in Eindhoven en al jaren aan elkaar gewaagd. SCMH moest spitsroede lopen in Millingen aan de Rijn bij ODIO en verloor dik met 13-6.

De wedstrijd begon veelbelovend. Na 3 minuten stond er 2-1 in Erps voordeel op het scorebord. De voorsprong is niet meer uit handen gegeven. Voor de rust werd een gat geslagen van 4 doelpunten, maar de dames van Be Quick toonden hun vechtlust; de ruststand was 9-7.

Meteen na rust scoorde Be Quick 9-8, omdat de aanvallen bij De Korfrakkers minder doeltreffend waren. In de zesde minuut van de tweede helft stelde De Korfrakkers orde op zaken in hun eigen aanvalsspel en konden de Erpse dames uitlopen naar 18-9 binnen een kwartier. Coach Davy Wind wisselde daarna volop om jeugdspeelsters van A1 hun speelminuten te geven. Ze vielen goed in en draaiden moeiteloos mee in het spel. De overwinning kon niet meer uit handen worden gegeven en de wedstrijd werd uitgespeeld met de meest ervaren speelsters op de reservebank; de overwinning van uiteindelijk 23-14 stond als een huis. Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd naar Spes op het programma. In deze zaalcompetitie een sterke tegenstander voor De Korfrakkers. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd om te winnen.

SCMH kopje onder bij ODIO

MILLINGEN AAN DE RIJN - Vandaag stond er een verre uitwedstrijd naar Millingen aan de Rijn op het programma. SCMH speelt tegen ODIO, wat buiten zelfs hoofdklasse speelt. De ploeg uit Mariaheiden werd met fases overklast waar de ruststand van 9-2 al niet veel goeds voorspelde. Coach Pieter- Jan Matla was dan ook verre van tevreden. Na rust werd een kwartier lang niet gescoord. Stilte voor de storm bleek later en liepen de gastvrouwen uiteindelijk naar een 13-6 score. Komende zondag komt Flamingo's uit Lieshout naar Veghel. Om 11.00 wordt er gefloten voor het begin.