Afbeelding

Mustafa Guler: 'Ik wilde naar België'

Voetbal 1.991 keer gelezen

VEGHEL | De afspraak met Mustafa Guler is op het Prins Willem Alexander Sportpark. De reden is dat hij zijn nieuwe voetbalschoenen wilde uitproberen. "Ik neem ook mijn oude mee naar de wedstrijd, maar wilde deze een keer uitproberen voor ik er een wedstrijd mee ga voetballen", legt Mustafa uit. Het is druk op het sportpark en we trekken ons terug in de massageruimte.

Opvallend was dat Blauw Geel'38/Jumbo deze week bij het persbericht met namen van spelers, die komend seizoen blijven, bij de naam van Mustafa Guler 'negende seizoen' stond vermeld. Een blijvertje, al heeft dit ooit aan een flinterdun zijden draadje gehangen. Mustafa: "Ik ben hier ooit begonnen bij F3 daarna naar E5 en toen naar D4 dat geen selectieteam was, maar we konden best aardig voetballen. Van daaruit ben ik gescout door FC Den Bosch waar ik het tien jaar heb volgehouden."

Derde seizoen
Mustafa was 21 toen hij zich weer meldde bij Blauw Geel'38. "Ik heb toen gekozen voor mijn maatschappelijke carrière. Het was halverwege het seizoen en kon dus geen overschrijving krijgen. Er was ook belangstelling van JVC Cuijk en ben daar naar toegegaan voor een training waar ik op die eerste training door mijn knie ben gegaan en er een jaar heb uit gelegen. Na dat jaar besloot ik toch maar om me bij Blauw Geel'38 aan te sluiten. Ik revalideerde daar en trainde ook met de jongens dus waarom zou ik daar niet gaan voetballen. François Gesthuizen werd toen trainer en later Erwin van Breugel (drie jaar). Nu voor het derde seizoen Niels van Casteren."

Winterstop
De start in het eerste seizoen van de Derde Divisie was voor Mustafa geen beste periode met veel teleurstellingen. "Ik stond vaak wissel en zat soms nog niet eens bij het team. Dat deed me pijn. Kreeg daar ook onvoldoende uitleg over. Te weinig diepgang, nou ja ik ben een controlerende speler en kom in de bal. Uit naar Westlandia was Serkan weg en ik dacht 'nu ga ik spelen', kwam daar plots Edwin Huibers op mijn positie. Dat was het punt voor mij om elders te kijken. Er was belangstelling uit België waar ik mee rond was. Blauw Geel'38 schrok daarvan en wilde me absoluut niet kwijt, dat streelt je dan en toen heb ik België afgezegd. In de winterstop ben ik in het team gekomen en er niet meer weggeweest."

Samenleving
Mustafa werkt bij Korsten Van Dieperbeek als verzekeringsadviseur. "Ik zit op vijf minuten van mijn werk en de voetbalclub dus ik mag niet klagen, lekker zo. Ik ben hier naar de basisschool gegaan en later naar de Havo en nog mijn HBO gehaald. Ik ga graag met mijn vrouw Seher en zoontje Mirac op vakantie in Turkije, maar ik zou daar niet meer kunnen wennen. Ik leef als een moslim, ga ook met regelmaat naar de Moskee, maar helaas niet altijd haalbaar. Probeer wel steevast naar het vrijdaggebed te gaan. Wat mijn geloof betreft, ben ik vrij conservatief. Ik doe ook aan de ramadan en geloof in het goede van de mens. Het doet me dan ook pijn als mijn religie slecht wordt neergezet in de krant of ander media. Maar ik leef in Nederland daar moet ik mij in schikken. Ik drink geen alcohol, maar ga wel de kantine binnen waar alcohol wordt geschonken. Daar laat ik mij niet door afzonderen, dat zet je buiten de samenleving."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant