Wedstrijden Heeswijk - EVVC leveren altijd veel strijd op
Wedstrijden Heeswijk - EVVC leveren altijd veel strijd op Foto: Peter Kuijpers

2H: Derby Heeswijk – EVVC op de rand van winterreces; Helvoirt of SSS'18 kandidaten voor titel 'Winterkampioen'

Voetbal 1.382 keer gelezen

De winterstop mag dan na zondag ingaan, volgend weekend in de periferie van Kerst, staan er nog drie wedstrijden op de teller bij de KNVB. DAW – Erp, Heeswijk – Venhorst (restant) en Sportclub Irene – Volharding mogen nog opdraven als bij de meeste gezinnen de kalkoen en hertenbout al vrolijk ligt te sudderen. De enigste redding die deze clubs nog rest is een pak sneeuw of stevige vorst. Zondag nog een volledig programma met heerlijke duels om voor te beschouwen.

Door: Peter Kuijpers

In Heeswijk de derby met EVVC. Altijd een wedstrijd waar wel wat gebeurt. Beiden met een fanatieke aanhang die zich luid en duidelijk laten horen. Het zware veld op Balledonk geeft meestal veel strijd te zien. Trainer Stef Sijbers: "Voor zondag zijn we nog steeds niet compleet, maar dat weet je, daar heb je gedurende een voetbaljaar mee te maken. Tegen EVVC uit Vinkel zijn aparte wedstrijden waar ongetwijfeld de vonken vanaf zullen vliegen. We kunnen in deze wedstrijd niet net zo slecht in de duels zijn als tegen Vianen Vooruit, want dan maken we geen schijn van kans."

Puffen
EVVC won zondag met 4-2 van Berghem Sport waar Heeswijk het duel met Erp zag afgelast. Voor trainer Stephan Hesemans is het de mogelijkheid om overal waar hij nu komt afscheid te nemen. De trainer uit Schijndel vertrekt naar WEC en dan is de kans klein, toegegeven dat het wel mogelijk is, dat we hem hier nog treffen. Niks mis mee overigens waar hij terug kijkt op mooie jaren bij de groen-witte brigade. Hij ziet het duel op Balledonk met vertrouwen tegemoet. Hesemans: "We moeten het niveau zien te behalen wat we in de eerste helft tegen Berghem Sport hebben laten zien. Goed voetbal met een hoge effectiviteit." Heeswijk heeft een weekje uit kunnen puffen waar de kleine pijntjes hebben kunnen genezen. Om 14.00 uur gaat de bal rollen als scheidsrechter Van der Ven daarvoor het sein heeft gegeven.

Volharding – Erp
Trainer Johan Vullings van Volharding had er de smoor in dat het duel niet doorging zondag in Tegelen. Vullings: 'De afgelasting was inderdaad echt balen. Nu halen we 23 december in. Daar zit eigenlijk niemand op te wachten, maar we moeten het nemen zoals het is. Toch heb ik me wel goed vermaakt met mijn gezin en heb ik de wedstrijd Borussia Mönchengladbach - Vfb Stuttgart bezocht. Zondag ontvangen we Erp. Ondanks enkele geblesseerden (iets dat ook voor ons geldt), hebben ze nog steeds een goede ploeg dat het in uitwedstrijden goed doet. Een tegenstander waartegen we dus top moeten zijn om een goed resultaat te halen, want ik verwacht dat de verschillen klein zullen zijn." Hodzelmans is de scheidsrechter op Soetendaal waar om 14.00 uur wordt afgetrapt.

DAW – SSS'18
SSS'18 is met Helvoirt koploper in deze klasse. Op doelsaldo van één doelpuntje verschil leiden de Overloners. Zondag ligt de maché papieren titel 'Herbtsmeister' op de loer. Een metafoor ooit verzonnen door Ernst Huberty van de befaamde ARD-Sportschau. DAW wordt voor SSS'18 nog een stevig te kraken nootje. Trainer Rob van der Ven heeft er hoe dan ook zin in en ziet kansen: "Afgelopen zondag hebben we met name de eerste helft tegen Vianen Vooruit laten zien dat we niets onder hoeven doen voor andere teams in deze klasse. Een groot compliment voor de groep dat we ook zonder ons aanvalsduo vier punten behalen uit de laatste twee duels (zonder tegen doelpunten). Komende zondag wederom een mooie uitdaging tegen SSS'18. Als we in staat zijn de lijn van afgelopen wedstrijden door te trekken, ben ik er van overtuigd dat we het ook de koploper enorm lastig kunnen maken." Van der Ven tekende afgelopen seizoen nog voor twee jaar bij DAW, dus de trainer uit Schaijk schuift niet als veel collega's bij aan de onderhandelingstafel. Om 14.00 uur zal scheidsrechter Opsteen de ploegen tot voetballen manen.



Trainer Rob van der Ven van DAW Schaijk (Foto Ingrid Willems)

Sparta'18 – Vianen Vooruit
Gezien de status die de club uit Vianen heeft opgebouwd is gaan voor de winst een redelijke optie. Wellicht meer dan redelijk. Zondag stokte de scoringsmachine thuis tegen DAW, maar daar zouden we de ploeg uit Schaijk mee onderschatten en dat is zeker niet de bedoeling. De Limburgers gingen zondag met 3-1 onderuit bij Real Lunet en staan vast op de laatste plek. Het blijft dus opletten voor Vianen Vooruit zondag. De nederlagen van Sparta'18  zijn soms slechts met één goal verschil dus de contrasten tussen de teams in 2H zijn vaak niet zo groot. Om 14.00 uur is scheidsrechter Lahaije degene die het startsein zal geven op Sportpark 't Spansel in Sevenum.

Venhorst – Real Lunet
Venhorst zag voor de tweede week een voetbalwedstrijd niet doorgaan. Twee weken geleden sommeerde scheidsrechter De Goeij de heren na een kwartier naar de kleedkamer, afgelopen zondag ging het duel uit naar Emplina niet door. Trainer Joost Jansen: "Wij hadden zondag graag gevoetbald. Daar train je toch weer de gehele week voor. Het bood mij in ieder geval de mogelijk om bij Vianen Vooruit te gaan kijken. Hier moeten wij als eerste tegen na de winterstop en wist nog weinig van Vianen Vooruit. De wedstrijd tegen Emplina halen wij op 10 maart in. Real Lunet is inderdaad sterk begonnen en heeft het de laatste weken wat moeilijker, maar zondag winnen ze weer redelijk eenvoudig. Het zegt dus niets. Zij zullen zondag weer elf spelers opstellen die zeer goed kunnen voetballen. Wij moeten daar als team veel passie in combinatie met goed voetbal tegenover zetten. Ik heb er weer zin in na twee voetbalvrije zondagen. Bij ons is iedereen fit.



Willem van der Burgt, trainer van Berghem Sport : 'De verschillen onderling zijn klein' 

Berghem Sport – Emplina
Emplina wordt momenteel getraind en begeleid door de keeperstrainer Wim van Oss. Wat het plotse vertrek van trainer Marc van de Ven voor impact heeft op het team zal moeten blijken. Berghem Sport kreeg in Vinkel met 4-2 op hun falie, maar daarentegen grossiert de club uit Berghem met soms verrassende uitslagen. Zondag was vooral de eerste helft dramatisch slecht in Vinkel weet ook trainer Willem van der Burgt: "Zoals we zondag de eerste helft hebben gespeeld kunnen we ons  inderdaad niet permitteren en daar zouden we ons bewust van moeten zijn. De verschillen onderling zijn erg klein en dat maakt de competitie ook zo aantrekkelijk en onvoorspelbaar. We weten dat het dan niet aan inzet en scherpte mag ontbreken want dan krijg je de rekening gepresenteerd zoals afgelopen week in Vinkel. Zondag thuis tegen Emplina kunnen we als groep laten zien dat we hiervan hebben geleerd. We gaan er alles aan doen om met een positief resultaat de eerste seizoenshelft af te sluiten. Moeilijk in te schatten wat de impact is van het vertrek van Marc van de Ven bij Emplina, maar we gaan ons vooral concentreren op ons eigen spel want daar hebben we zelf direct invloed op." Ook hier op de Koppelsteeg klinkt het beginsignaal van scheidsrechter Verhaag om 14.00 uur.

Programma komende zondag 2H:
Helvoirt - Sportclub Irene
Heeswijk - EVVC
Volharding - Erp
DAW - SSS'18
Sparta'18 - Vianen Vooruit
Venhorst - Real Lunet 
Berghem Sport - Emplina

Stand
1.SSS'18 11-21
2.Helvoirt 11-21
3.EVVC 11-17
4.Vianen Vooruit 11-16
5.Volharding 10-15
6.Heeswijk 9-14
7.Erp 9-14
8.Emplina 10-14
9.Real Lunet 11-14
10.Berghem Sport 11-14
11.DAW Schaijk 10-13
12.Venhorst 9-12
13.Sportclub Irene 10-7
14.Sparta'18 11-6

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant