Mooie voorbereiding DAW voor duel met Sportclub Irene
Mooie voorbereiding DAW voor duel met Sportclub Irene Foto Peter Kuijpers

2H: DAW bereidde zich voor op Gran Canaria; EVVC ziet Gerwin van den Boom terugkeren

Voetbal 2.278 keer gelezen

Wat opvalt in deze klasse zijn ook hier het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden bij diverse clubs. December bleek qua weer toch plots een behoorlijke spelbreker. SSS'18 en Helvoirt dienen zich aan als strijders voor het kampioenschap, maar met de dikke middenmoot van zeker acht clubs is niets nog zeker. We vroegen aan de trainers van clubs, die we volgen met Kliksport, naar een korte evaluatie per email. Wat we binnenkregen is deze keer een fiks verhaal geworden, zeg maar een  omnibus. Ook hier het vergelijk met de winterstand van afgelopen seizoen 2017-2018.

Door: Peter Kuijpers

DAW beleefde afgelopen jaar een spannend, maar vermoeiend en uiteindelijk knallend slot. Promotie naar de tweede klasse voor het eerst in het bestaan van de club uit Schaijk. Rob van der Ven, trainer van DAW, kijk kort terug en weer vooruit naar de voorbereiding van zijn team dat erg zonnig lijkt te worden. Van der Ven: "Terugkijkend op de eerste seizoenshelft in deze tweede klasse, denk ik dat we een redelijke voorbereiding en competitiestart hebben gekend. Het was duidelijk dat we de ervaring van de nacompetitie mee hebben genomen richting dit seizoen. Na enkele goede wedstrijden in de beker en een prima start van de competitie, werden we geconfronteerd met meerdere blessures. Ondanks enkele mindere wedstrijden en het gemis van belangrijke spelers zijn we hier als groep goed mee omgegaan. Uiteindelijk kunnen we, ondanks een wat tegenvallende positie op de ranglijst, dan ook positief terug kijken op de eerste seizoenshelft, met drie terechte nederlagen, vier gelijke spelen en drie overwinningen."

Gran Canaria
DAW verbleef als voorbereiding lux voor zes dagen op trainingskamp in Gran Canaria een van de mooie en vooral zonnige eilanden van de Canarische archipel. Van de Ven: "Een mooie voorbereiding, waar we als team de basis hebben gelegd voor de tweede seizoenshelft. Inmiddels zijn we gewend aan dit niveau en heb ik er alle vertrouwen in dat we met een complete(re) groep ons zo snel mogelijk veilig gaan spelen. Het resultaat staat voorop, maar daarnaast willen we ook graag ons spel in balbezit verbeteren." Op 20 januari hervat de dan gebruinde selectie de competitie in Noord-Limburg. In Tegelen wacht laagvlieger Sportclub Irene waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.



Vianen Vooruit ontvangt zondag Venhorst waar de honger naar de bal extreme vormen aan gaat nemen. Vianen Vooruit 
heeft drie wedstrijden meer op de teller! (Foto Hanny van de Linden)

Vianen Vooruit – Venhorst
Als er iemand naar voetbal verlangt is het trainer Joost Janssen wel van Venhorst. Samen met Heeswijk hebben we hier de twee teams bij de horens met het minst aantal gespeelde wedstrijden.
Joost Jansen heeft de competitie tot nu toe maar eens doorgenomen voor zichzelf. Janssen: "De laatste dagen van het jaar waren goede dagen om mijzelf, het elftal en de resultaten te analyseren. Ik denk dat wij het goed doen. De competitie loopt voor ons al erg scheef maar wij zijn verder dan vorig jaar. De selectie heeft zich ontwikkeld. Een aantal jonge jongens hebben echt grote stappen gezet waardoor wij een bredere selectie hebben gekregen. Daardoor moet ik samen met mijn staf keuzes maken en dat is alleen maar goed. Ik baal wel van de korte winterstop en volle spelagenda die wij nu hebben. Tot en met eind mei hebben wij alleen het carnavalsweekend geen wedstrijd. Wij spelen zelfs twee keer achter elkaar tegen Real Lunet en binnen drie dagen tweemaal tegen Heeswijk. De KNVB had wat mij betreft de bekerwedstrijden beter in één week kunnen afwerken en alsnog de competitie eerder beginnen. Maar dit ga ik niet veranderen. Wij zijn zondag 6 januari weer begonnen met trainen en iedereen is fit. Zondag naar Vianen Vooruit. een leuke regionale club waar Niels Voet prima werkt levert. Van Vianen Vooruit ken ik nog een paar jongens met wie ik heb gespeeld of heb getraind bij JVC Cuijk. Ik hoop op een leuk weerzien en drie punten voor ons. Wat mij opviel deze eerste helft van het jaar is dat het allemaal nog dichter bij elkaar zit wat betreft niveau. Dat maakt het elke week weer leuk en spannend. Ik hoop een tweede seizoenhelft zoals wij afgelopen jaar ook hadden, met maar twee verloren wedstrijden, maar dat hebben wij helemaal zelf in de hand."



Joost Janssen trainer van Venhorst

Benieuwd
Trainer Niels Voet van Vianen Vooruit kent die problemen niet en kijkt terug op een succesvolle start in de tweede klasse: "Ik denk dat wij zeer tevreden mogen zijn over de eerste seizoenshelft. Als kampioen van de derde klasse en dan in de tweede klasse meteen 19 punten pakken is volgens mij best netjes. (twaalf wedstrijden). Aantal goals 19 voor en maar 14 tegen is niet verkeerd. (in tegenstelling tot andere tegenstanders) Wat ik al eerder aangaf, er komt een tweede seizoenshelft aan. In deze competitie moet je elke week top zijn om te presteren. Ben benieuwd hoe wij dadelijk presteren als we blessures en schorsingen krijgen. Over het algemeen (afkloppen) is bij ons altijd iedereen fit. Na de winterstop tegen Venhorst is een speler één wedstrijd geschorst. In 2019 proberen wij deze lijn gewoon door te trekken. Hopen op een mooi slotakkoord in positieve zin. Hopen dat we onze doelstelling kunnen bereiken en volgend seizoen nog een jaar in de 2e klasse mogen spelen. Daar moeten wij weer keihard voor werken."



Niels Voet trainer van Vianen Vooruit

Wat viel op?
Voet vervolgt: "Wat me opviel het afgelopen jaar was dat Erp (zonder blessures) een compleet team heeft, dat Real Lunet de beste individuele spelers heeft. Wij hebben SSS'18 niet op zijn sterkst hebben gezien en dat EVVC een moeilijk te bestrijden ploeg is. Berghem Sport blijft altijd verrassend en dat Sparta'18 minder kwaliteit heeft als andere ploegen. Veel ploegen die aan elkaar gewaagt zijn. Zit zo dicht bij elkaar. Dat maakt deze competitie zo spannend en leuk. Belangrijkste naast een sportief 2019 is een gelukkig en gezond nieuw jaar. Ik wens de clubs en mij collega trainers dit toe."

Erp – Berghem Sport
We vroegen trainer Jurgen van Wanrooij of hij tevreden was over het eerste gedeelte van dit lopende seizoen. Van Wanrooij: "Ja hoor we zijn redelijk tevreden. We hebben nog een wedstrijd te goed, als we deze kunnen omzetten in winst dan staan we kort bij de koplopers. Op 20 januari inderdaad tegen Berghem Sport ook in deze wedstrijd zullen de verschillen weer klein zijn. Het kan iedere week alle kanten op. Door blessures zijn er inderdaad andere spelers in beeld gekomen, deze jonge spelers hebben het goed gedaan en gaan zich na de winterstop wederom in de strijd mengen. Er zullen na de winterstop zeker weer een aantal spelers terug keren. Voor het eerste elftal is het goed dat het tweede team er zo kort op zit qua niveau. Johan van Grinsven, trainer van Erp-2 doet hier uitstekend werk. Het tweede team staat op dit moment op een vierde plek in de reserve hoofdklasse. In 2019 willen wij mee blijven doen voor de bovenste plekken. We moeten zorgen dat we iedere week goed voor de dag komen en dan komen de resultaten vanzelf."



Erp doelman Dennis van Balegooij mag zondag zijn domein schoon houden tegen Berghem Sport (Foto peter Kuijpers)

Mooi moment
Berghem Sport trainer Willem van der Burgt was twee weken thuis rond de kerst. Daar is niets mis mee een paar weken weg van het voetbal. De bal rolt echter weer op De Koppelsteeg. Van der Burgt: "We zijn begin januari weer van start gegaan met de eerste training na de winterstop in de nieuwe accommodatie die afgelopen week officieel is geopend tijdens de nieuwjaarsreceptie. Mooi moment waar lang naar uit is gekeken bij  Berghem Sport. Eindelijk een passend onderkomen waar we als vereniging trots op mogen zijn. Komende zondag staat de eerste competitiewedstrijd tegen Erp op het programma en zoals het er nu naar uitziet kunnen we daar met een volledige groep naar toe werken. Na de winterstop zullen we constanter moeten gaan presteren om onze doelstelling van 40 punten te realiseren. Een mooie uitdaging waar we hard aan gaan werken."

Helvoirt – Volharding
Volharding wisselde goede resultaten af met minderen weet ook trainer Johan Vullings: "Na een stroeve start met een nieuwe groep hebben we uiteindelijk in november een goede serie neergezet. De laatste twee wedstrijden vielen dan in resultaat weer tegen. Het is dus nog te wisselvallig. Positief is dat een aantal talentvolle spelers de stap van het tweede elftal naar het eerste hebben gemaakt.Ook de jongens van buitenaf zijn een toegevoegde waarde en passen bij de vereniging en groep. Je ziet dat in deze klasse iedereen van elkaar kan winnen en dat resulteert dan in het feit dat de verschillen klein zijn. Ik verwacht dat dit zich door gaat zetten de tweede seizoenshelft. Het is dan ook moeilijk voorspellen hoe de competitie gaat verlopen. Dus laten we vooral de focus richten op de eerste wedstrijd tegen medekoploper Helvoirt."

Werken
Vullings vervolgt: "Vanaf 5 januari zijn we na een korte winterstop gaan werken aan de start van de tweede seizoenshelft. We willen graag de nare nasmaak van de laatste wedstrijden uit december wegspoelen en kunnen dus meteen vol aan de bak tegen medekoploper Helvoirt. We gaan werken aan het verbeteren van onze speelwijze, waar ik weer ontzettend veel zin in heb. Rik Lucassen, die alleen de eerste competitiewedstrijd speelde, zal de training weer hervatten en toewerken naar wedstrijdfitheid. Over de blessures van Melvin de Klijn en Stan Duijkers hopen we op korte termijn ook duidelijkheid te krijgen. Hun rentree zal waarschijnlijk nog wel enige tijd op zich laten wachten. Verder is Jip Verstegen op wereldreis en verwachten we medio maart weer terug. Daar tegenover staat dat weer twee talentvolle jonge spelers vanuit het tweede team aan gaan sluiten bij het eerste team." Om 14.30 uur wordt in Helvoirt afgetrapt.



Tom Sleddens aanvoerder van Heeswijk (6) zondag naar lijstaanvoerder SSS'18

SSS'18 – Heeswijk
Trainer Ruud Vermeer speelt zondag thuis tegen Heeswijk, maar kijk eerst even terug naar de voor zijn club succesvol verlopen eerste seizoenshelft: "We kunnen bij SSS'18 inderdaad terugkijken op een prima eerste seizoenshelft. We staan onverwachts aan kop. We willen graag in de top vier eindigen. Het staat natuurlijk allemaal heel erg dichtbij elkaar. We staan nu bovenaan waar we lekker van mogen genieten. Dit kan de komende maanden wellicht ook weer anders zijn. We gaan onze uiterste best doen om daar zo lang mogelijk te blijven staan. Wat me opvalt de laatste jaren is dat het lijkt of het aantal en de ernst van de blessures zijn gaan toenemen.  Zoals meerdere ploegen in onze competitie hebben ook wij met blessures te maken. Dit is altijd vervelend, vooral voor de spelers zelf.Het geeft andere spelers wel weer de mogelijkheid om minuten te maken en dat hebben ze bij ons goed opgepakt. Een aantal jongere spelers hebben zich het afgelopen jaar goed doorontwikkeld. Dit kan alleen als ze ook meters maken in wedstrijden."

Lekker fris beginnen
Vermeer vervolgt: "Ook na deze winterstop zal dit waarschijnlijk niet anders zijn. Het is een hele uitdaging om daar op de juiste manier mee om te gaan als groep. Dit hebben we met de selectie bij SSS'18 prima gedaan. De samenwerking met het tweede elftal en de begeleiding verloopt uitstekend, waar ik heel erg blij mee ben. Heeswijk is 20 januari de volgende tegenstander. We gaan vanaf komende week ons voorbereiden op die wedstrijd. We hebben bewust gekozen om drie weken rust te pakken in de winterstop. Hopelijk helpt dit om de pijntjes en lichte blessures te laten verdwijnen. Daarnaast is er dan ook weer energie en zijn de spelers weer lekker fris om te beginnen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om de drie punten in Overloon te houden." ,SSS'18 is lekker bezig je wordt tenslotte niet voor niets 'Herbstmeister'.

EVVC - Sparta'18
Het team van trainer Stephan Hesemans kijkt terug op een goed slot voor aanvang van de winterstop. Na de zeperd tegen Volharding (1-5) werd er nog twee maal gewonnen en lijkt spits Gerwin van den Boom weer wedstrijdfit, althans hij maakte zijn eerste speelminuten weer na zijn kuitbeen breuk. Hesemans is in Vinkel bezig aan zijn vijfde seizoen en eindigde alleen maar in het linkerrijtje. Komend seizoen doet de Schijndelaar cijfermatig gezien een stapje terug naar vierdeklasser WEC, waar hij ooit eerder trainer was. Zondag start voor hem en zijn EVVC de competitie met een thuisduel tegen Sparta'18 uit Sevenum. Adel verplicht en winst moet kunnen. Hesemans: "Dat zou zeker moeten kunnen, maar toch is Sparta'18 een lastige en verdedigende tegenstander.We hebben al goed kunnen trainen gewoon op gras, dat is ons geluk in deze periode. Daarbij  een nuttige wedstrijd tegen Nemelaer (4-2) gespeeld, op een erg goed veld in Haaren. Dinsdag met 1-0 verloren in Kerkdriel bij DSC. Gerwin heeft weer zijn eerste minuten gemaakt na drie maanden blessureleed. Al met al hebben we ons prima voor kunnen voorbereiden op de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, komende zondag tegen Sparta'18." 



Huidige stand met de winterstop en die van afgelopen seizoen

Programma voor zondag:
Sportclub Irene-DAW
Helvoirt-Volharding
Vianen Vooruit-Venhorst
Real Lunet-Emplina
EVVC-Sparta'18
Erp-Berghem Sport
SSS'18-Heeswijk

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant