De selectie van SBV.

5D: Zakelijke overwinning van SBV op DESO, Ruwaard verliest duel en ziet middenvelder vertrekken

Voetbal 824 keer gelezen

SBV begon goed aan 2019 door met 0-2 te winnen bij RK DESO. Sv Ruwaard liep op eigen veld tegen Ophemert tegen een 2-4 nederlaag aan.

"Een dramatisch slechte wedstrijd." Zo noemde SBV-trainer John Putters het duel met RK DESO. "Een leuke wedstrijd voor de toeschouwers", noemde een bestuurslid van DESO het. Nogal een verschil dus. De 0-1 halverwege eerste helft van Berry Knipping was in ieder geval een hoogtepunt. Van buiten het zestienmetergebied schoot hij prachtig raak achter doelman Driek van den Bergh. SBV miste vervolgens volgens trainer John Putters diverse kansen om het duel in het slot te gooien. DESO meldt echter dat SBV zelden aan de bal kwam en dat het DESO was met de kansen, onder andere voor Chris Lugters. Het was SBV dat in de tweede helft de beslissende 0-2 maakte via Aron Hoefnagels. Putters: "We zijn geen moment in de problemen gekomen. DESO creëerde helemaal niks. Een zakelijke overwinning van onze kant."

Ruwaard - Ophemert 2-4
Ruwaard en Ophemert leken af te stevenen op een 2-2 gelijkspel. In de extra tijd sloegen de gasten echter toe. Na de 2-3 in de 93ste minuut viel ook nog de 2-4. Ruwaard-trainer Ger Romeijnders: "Wij kregen kansen op de 3-2, maar lieten die liggen. Ophemert maakte ze uiteindelijk wel. Zuur dat we verliezen, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd." Bij Ruwaard scoorden Numan Koc en Sjors Euser.
Overigens is Etiandro García Pimentel alweer vertrokken bij Ruwaard. Hij wil een niveau hoger voetballen en heeft Ruwaard verlaten.