De jeugdtrainers hebben er zin in.
De jeugdtrainers hebben er zin in.

Jeugdcompetitie ontwaakt zaterdag uit winterslaap

Voetbal 1.012 keer gelezen

VEGHEL | Het vaandelteam heeft er alweer vier wedstrijden opzitten in 2019. Komend weekend gaat de jeugd de veters weer strikken. We maakten een rondje bij de trainers van diverse eerste elftallen uit de jeugd en de meisjes. Hoe kijken ze terug en wat zijn de ambities?

Door: Peter Kuijpers.

Esther Schoo is trainster van MO-15 en zelf spelend in het eerste seniorenteam van de vrouwen. MO-17 en MO-15 spelen een najaar en voorjaarscompetitie. MO-15 bereikte een keurige derde plek waar MO-17 in de kleine competitie op een middenmoot positie belandde. Esther: "Ik train naast mijn voetballen in vrouwen-1 ook nog de meisjes van MO 15-1. Er zit veel potentie bij de jeugd daar gaan we nog van horen, het meisjesvoetbal leeft bij Blauw Geel'38 als nooit tevoren."

JO 19-1
De ongeslagen koploper in de vierde divisie-F. Vier punten los op competitie tweede Gemert. Trainer Vincent is niet ontevreden en dat zal niemand verbazen. Vincent: "De start na de winterstop is altijd bepalend. Ik verwacht dat de periode na de carnaval, als we thuis JVC Cuijk treffen en Gemert uit spelen, een bepalende zal zijn. Het belangrijkste is dat we weten dat er mogelijkheden liggen om mooie resultaten neer te zetten, maar dat we hiervoor ook hard willen werken als team. Wij hopen ook de tweede seizoenshelft weer veel support te ontvangen." Zaterdag komt rode lantaarndrager Margriet naar Veghel en een week later speelt Blauw Geel'38 uit naar Rhode. Twee teams in dikke degradatiezorgen.

JO 17-1
Het team JO-17 werd afgelopen jaar overtuigend kampioen en speelt nu in de Derde Divisie. Trainer Geert is duidelijk, hij wil weer aan de slag: "Als team kijken wij enorm uit naar de tweede seizoenshelft. Na een wisselvallige eerste seizoenshelft zijn wij klaar voor de tweede. We hebben een goede ontwikkeling doorgemaakt met name in het teamproces hebben we stappen gemaakt. De eerstejaars hebben zich goed opgetrokken aan de sterke tweedejaars. Waardoor de concurrentie groter is geworden en het algehele niveau hoger is geworden. Inmiddels hebben we op Floris na een complete selectie. Waarbij Floris na zijn beenbreuk weer mee gaat trainen. Op dit moment staan we vijfde, waar we als team voor een betere seizoenshelft gaan. De focus ligt op een plek bij de top vier en mogelijk een periode. Alle reden om weer met frisse moed de competitie te hervatten."

JO 15-1
Het team heeft het soms moeilijk. Vaak aanlopend tegen veel fysiek en onverwachts toch een klasse hoger geplaatst. Trainer Noimin is ondanks dat vol goede moed: "Gezien dat we de tegenstanders nu kennen, moeten we concluderen dat we een fysiek sterke competitie hebben met veel lengte bij de tegenstanders. Op basis van voetbalvermogen kunnen we aardig mee en zullen we zuinig moeten zijn met kansen weggeven. Tevens ook proberen optimaal de kansen benutten om de punten bij elkaar te sprokkelen voor lijfsbehoud. Onze verwachting en doelstelling is om de concurrentie van DVV, Orion en Theole onder ons te houden en stiekem hopen op meer."

JO 13-1
We zijn beland bij het hoogst spelend team van de club. JO-13 speelt in de tweede divisie waar de BVO's de kopposities bezetten. Het team staat achtste. Trainer Nicky: "We hebben laten zien mee te kunnen met het niveau van de tweede divisie. Dit willen we terug gaan zien in de resultaten, ook tegen de teams boven ons. We hebben samen met de spelers de doelstelling om in de competitie te blijven bijgesteld, we willen nu eindigen in de top 6."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant