Arjen Haast (L) met  kanonskogel in de benen
Arjen Haast (L) met kanonskogel in de benen Foto: Peter Kuijpers

2H: Berghem Sport wil getrouwen klinkende zege bieden, kwakkelend Volharding uit nog ongeslagen

Voetbal 2.008 keer gelezen

Het lijkt wel een cliché, maar voor ons ligt een heerlijk programma. We zeggen het bijna elke week, dus is het nog wel geloofwaardig? Maar dit is er echt weer een om in te lijsten. Erp speelt opnieuw thuis en treft het onvoorspelbare Vianen Vooruit. DAW ontvangt EVVC en wil na de zeperd zondag in Helvoirt weer eens juichen. EVVC dat ondanks de 2-2 thuis tegen Real Lunet niet eens ontevreden was. De ziekenboeg bij Volharding vertaalt zich in de resultaten of is het team uit vorm? Zondag is belangrijk in Venhorst, maar die gedachten heerst ook bij trainer Joost Janssen op thuishaven de Voskuilen.

Door: Peter Kuijpers

De gepimpte Koppelsteeg is zondag de plaats van handeling voor het duel tussen Berghem Sport en het bezoekende Heeswijk. De wedstrijd destijds in Heeswijk leek lang op een 0-0 te eindigen, beter gezegd de Berghem Sport supporters wreven zich al in de handen. "Puntje is prima hier mannen" en woorden van die strekking klonken. Met één ding hadden ze echter geen rekening gehouden dat er bij Heeswijk Arjen Haast speelt. Een hoekige speler, ongepolijst en immer in zijn taak spelend. De Heeswijker heeft een speciale bijsluiter hij schiet steenhard de meeste vrije trappen binnen. Hetgeen gebeurde en verloor Berghem Sport in de slotseconden. Zondag kan dat recht getrokken worden.

Vernieuwde accommodatie
Trainer Willem van der Burgt: "Inderdaad, maar zondag moeten we eerst een goed vervolg zien te geven aan de mooie overwinning op Volharding. Tot dusver lukt het in uitwedstrijden beter om tot een overwinning te komen dan op ons eigen sportpark. Ik kan er geen verklaring voor geven maar dat het tijd wordt om daar verandering in te brengen lijkt me duidelijk. Zondag spelen we voor het eerst een competitiewedstrijd op de vernieuwde accommodatie en bij zo'n wedstrijd past alleen een mooie overwinning. Op wat pijntjes na zij we ongeschonden uit de strijd gekomen en ga ik er vanuit dat we zondag compleet aan de aftrap kunnen verschijnen. Het zal wederom een zware pot worden zoals ook in de eerste wedstrijd tegen Heeswijk. Als we weer spelen met de juiste inzet en beleving heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat." Scheidsrechter De Graaf fluit in Berghem om 14.30 uur voor aanvang.



Het programma van zondag is de return van de competitie opening op 23  september. Drie dagen eerder vond aan een spoorwegovergang in Oss het hartverscheurende ongeluk plaats waar vier kleuters het niet overleefde. Veel Osse teams in de periferie van de spoorbaan verklaarde die zondag het voetbal taboe. Op veel  andere plekken werd er voor aanvang één minuut stilte in acht genomen zoals bij Heeswijk – Berghem Sport.

Erp – Vianen Vooruit
Voor voetbalclub Erp is 2019 goed begonnen met winst op het bezoekende Emplina. Zondag spelen de Erpenaren opnieuw thuis. Vianen Vooruit is een totaal andere tegenstander. Een mix van jonge talenten uit het eigen dorp, gemixt met enkel ervaren rotten waaronder de 35 jarige Robby van Raaij nog ooit spelend voor JVC Cuijk. Mooie woorden vooraf van trainer Jurgen van Wanrooij naar de tegenstander voor zondag: "Vianen Vooruit doet het uitstekend in de tweede klasse, echt een knappe prestatie. Ze hebben individuele kwaliteiten en ze hebben als team de juiste wedstrijdinstelling. Dat hebben wij in de eerste wedstrijd ook ondervonden. We wonnen met 0–2, maar dit ging zeker niet van een leien dakje. Ik hoop dat we zondag hetzelfde niveau kunnen halen als afgelopen zondag na rust. Met de blessures gaat het ook beter dan voor de winter, Yoeri Vissers is inderdaad geopereerd, Toon Barten is volop in training in de sportschool en Jasper van Goor zit in de hersteltraining. Ben blij dat we een ruime spelersgroep hebben." Op Sportpark Den Uil fluit scheidsrechter Wilbrink om 14.30 uur voor het begin.



Nestor Robby van Raaij aan de bal namens  Vianen Vooruit (Foto Peter Kuijpers)

DAW – EVVC
Ondanks dat we hier twee bekende teams hebben uit de Kliksportregio hebben ze elkaar nog maar weinig getroffen in competitieverband. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 2012-2013.  EVVC en DAW zaten toen in dezelfde competitie. Erp werd dat jaar kampioen waar EVVC promoveerde naar de tweede klasse en daar zijn ze nooit meer uit weggeweest. Dit seizoen, na de promotie van DAW via de mega lange nacompetitie, zien de twee elkaar weer voor het eerst. Leuk was dan ook dat deze paring (maar dan andersom) ook de competitie opener was dit seizoen. In Vinkel hielde de twee teams elkaar in evenwicht 3-3. Trainer Rob van der Ven blikt nog even terug op het verloren duel zondag in en tegen Helvoirt: "Met name in de eerste helft hebben we prima gespeeld. Zaak om dit verder uit te bouwen en wellicht wat beter onze krachten te verdelen. De tweede helft zijn er zeker leermomenten geweest waar we de komende maanden ons voordeel mee gaan doen. Een groot compliment voor de groep dat we ondanks vijf afwezigen een tegenstander van dit niveau het bijzonder lastig hebben weten te maken. De komende weken zullen er weer wat jongens terug gaan keren, maar ook met de huidige spelersgroep kunnen we resultaat behalen, te beginnen komende zondag thuis tegen EVVC. " Scheidsrechter Van de Ven fluit om 14.30 uur voor het begin.

Real Lunet – SSS'18
Bij Real Lunet, de club uit Vught, krijg je er maar moeilijk een vinger achter. Heel vaak lovende woorden van trainers, maar het team presteert te wisselvallig om een reëel verwachtingspatroon te schetsen. Thuisverlies tegen Erp en EVVC maar wel een stevige 6-1 winst op Sportclub Irene. SSS'18 is wat stabieler en natuurlijk niet voor niets de koploper in 2H. Dat beeld is nog wat vertekend omdat Helvoirt één wedstrijd minder heeft en bij winst de ploeg met twee punten overstijgt. Zondag zien de twee teams elkaar op Sportpark Bergenshuizen in Vught.

Venhorst – Volharding
Voetbalclub Volharding zit momenteel in de bekende hoek waar altijd die klappen vallen. De club zit in een neerwaartse spiraal waar de laatste overwinning in competitieverband dateert van 25 november. Op De Zwaan in Vinkel werden de EVVC oren gewassen en vertrok Volharding met een 1-5 zege. Bij Volharding is de lijst van afwezigen omvangrijk. De ziekenboeg puilt uit met achtereenvolgens doelman Roel van Rens, Job Stevens, Kas van den Bosch, Marc van Rens, Stan Duijkers en Jens Achten. Daarnaast is middenvelder Jip Verstegen nog altijd op wereldreis. Heel typisch is de ploeg uit nog ongeslagen terwijl het zondag, in Vierlingsbeek, tegen Berghem Sport wederom bij het kruisje tekende voor de vijfde thuisnederlaag. Geen lekkere tijden voor trainer Johan Vullings in het eerste jaar bij zijn nieuwe club.



Joost Janssen trainer van Venhorst: "We zijn gewaarschuwd" (Foto Eric Elbers)

Wisselvallig
Trainer Joost Janssen komt nog even terug op de fikse nederlaag zondag bij SSS'18: "Ja een onverwachte dikke nederlaag inderdaad. De eerste tien minuten stonden wij tactisch niet goed waardoor we steeds een stap te laat kwamen en Overloon steeds de vrije man kon vinden. Zij kwamen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong. Toen hebben wij een aantal dingen omgezet en krijgen we meer controle op het veld. Dit resulteerde in een aantal kansen en uiteindelijk een terechte 1-1. Enorm zonde en slecht dat wij vervolgens in de laatste 5 minuten van de eerste helft drie doelpunten om de oren krijgen. Dat mogen wij onszelf aanrekenen. Wij beginnen dan de tweede helft met goede moed en op jacht naar een aansluitingstreffer maar die Bas Joosten maakt na drie minuten een einde aan die illusie door eerst fantastisch een bal uit de lucht te plukken en vervolgens van 25 meter onze keeper te verrassen met een geweldige boogbal. Mijn jongens hebben nog alles gegeven, maar meer dan een tweede treffer in de 80ste minuut zat er helaas niet in.Jammer, maar ook niet meer dan dat. Bij vlagen heb ik genoten van ons aanvallende speel, maar als team hebben wij verdedigend flinke steken laten vallen. Dit moeten wij voor komende zondag op orde hebben. Wij zijn wel weer blij dat we een wedstrijd hebben gespeeld en maken ons deze week klaar voor Volharding. Volharding is dit seizoen wisselvallig, maar uit verliezen ze bijna niets. Wij zijn dus gewaarschuwd. Bij ons is iedereen fit." 

Programma tweede klasse H:
Berghem Sport - Heeswijk
DAW - EVVC
Erp - Vianen Vooruit
Real Lunet - SSS'18
Sparta'18 - Helvoirt
Emplina - Sportclub Irene
Venhorst - Volharding

Stand:
1. SSS'18 13-25
2. Helvoirt 12-24
3. Erp 11-20
4. Vianen Vooruit 13-20
5. EVVC 12-18
6. Real Lunet 13-18
7. Berghem Sport 12-17
8. Heeswijk 11-16
9. Volharding 12-15
10. Emplina 12-14
11. DAW 11-13
12. Venhorst 10-12
13. Sportclub Irene 10-7
14. Sparta'18 12-6

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant