Robin van Eldijk. (Archieffoto: Ruud Schobbers)

1C: HVCH klopt Rhode en passeert Prinses Irene op de ranglijst

Voetbal 1.163 keer gelezen

HEESCH | HVCH heeft in de eerste klasse C de rode lantaarn overgedragen aan Prinses Irene. De Heeschenaren wonnen met 2-0 van Rhode en zagen dat Prinses Irene een punt pakte bij Oirschot Vooruit: 1-1. De ploeg uit Nistelrode speelde na de 0-1 van Wiebe van Rooij 85 minuten met een man meer.

HVCH-trainer Maarten van Vugt moest flink puzzelen voor de wedstrijd tegen Rhode. Met twee schorsingen, twee spelers die afwezig waren wegens werk/studie en drie geblesseerden stond er een ander elftal op het veld dan voorgaande wedstrijden. Tot overmaat van ramp raakte Sjoerd Schobbers ook nog eens geblesseerd in de warming-up. Door de vele afwezigen debuteerde Ken Bissels in de basis en bestond het centrale verdedigingsduo uit Roy Vissers en Ritchie Mangandu.

Vroege 1-0
HVCH startte uitstekend aan de wedstrijd en nam na een kleine tien minuten een voorsprong. Joey Vissers was het die de 1-0 op het scorebord zette. Na de openingsgoal was het Stijn van den Hurk die een grote kans liet liggen om de stand te verdubbelen. Van Vugt: "We lieten de kansen liggen en ook in de tweede helft waren we zo dichtbij de 2-0. Dan hebben we aan de andere kant geluk dat onze doelman Mike van Nuland een goede kans van Rhode pakte. De 1-1 zou zeer onterecht zijn geweest. Gelukkig dat Tom Hekerman vlak voor tijd het duel besliste. Door keihard te werken hebben we deze drie punten gepakt. Een lekker gevoel, het werd tijd."