Berghem Sport - Heeswijk
Berghem Sport - Heeswijk Foto: Hans Heesakkers en Jo van Herpen

2H: Berghem Sport verliest nipt van Heeswijk; Volharding verliest eerste uitduel

Voetbal 2.061 keer gelezen

Geen enkele afgelasting in deze klasse ondanks de vele regenbuien die de velden (en toeschouwers) teisterde. Erp – Vianen Vooruit eindigde in 1-1 later een apart verslag met veel foto's en gesprekken met spelers en trainers. Koploper Helvoirt leed een opvallende nederlaag bij Sparta'18 waar SSS'18 de macht greep dankzij een 1-4 winst bij Real Lunet. DAW en EVVC weken op bevel van scheidsrechter Van de Ven uit naar het kunstgras.

Op de fraai vernieuwde De Koppelsteeg won Heeswijk met 1-2 van Berghem Sport. De eerste kans was voor Donny van Herpen de spits van de thuisclub die over het Heeswijkse doel schoot. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong. Coen van Beljouw toonde zijn groeiende vorm. De Veghelaar kwam vanaf rechts en vond met links de verre hoek: 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Heeswijk de marge. Stef Adank ging de een-twee aan met Juul Heerkens en vond met een fraaie krul dezelfde verre hoek van het Berghemse doel. Na rust was Arjen Haast dicht bij 0-3, maar zijn inzet strandde op de Berghemse doelman. Kort daarna kreeg Berghem Sport een vrije trap op een gevaarlijke plek. Via het hoofd van Davies belandde de bal gunstig voor de instormende Joel van de Berg, die Berghem Sport met een tegendraadse kopbal terug in de wedstrijd bracht. Van Leur had de gelijkmaker nog op zijn schoen, maar keeper Niek van Zutphen voorkwam dat. Na drie gelijke spelen gingen de Ballendonkers eindelijk met een driepunter naar huis.

DAW – EVVC
De planning was de wedstrijd op het hoofdveld te spelen, maar scheidsrechter van De Ven keurde het veld af en werd de gang naar het kunstgras gemaakt. EVVC speelde zonder de geschorste Gerwin van den Boom en geblesseerde Rob van Dijk. Bij DAW ontbreekt Corik Megens al acht wedstrijden en is na wedstrijd vier geblesseerd geraakt. In de eerste helft een drietal grote kansen voor DAW. Roel Janssen raakte de lat, Robbert Knipping kopte de bal op de lat en Freek van Boekel miste alleen voor de Vinkelse doelman. DAW beloonde zichzelf niet en kreeg vervolgens de 0-1 om de oren toen Bart Haerkens werd gevloerd en hij de strafschop zelf binnenschoot. Een twijfelachtige strafschop was de lezing van trainer Rob van der Ven. Het duurde tot de 94e minuut waar Freek van Boekel een corner op het hoofd van  Robbert Knipping plaatste en kopte vervolgens de meer dan verdiende gelijkmaker binnen: 1-1. Zuur is de lezing van trainer Stephan Hesemans van EVVC. Rob van de Ven, trainer van DAW: "De Wwedstrijd verdiende eigenlijk maar één winnaar, maar als je in de blessuretijd de gelijkmaker maakt mag je eigenlijk niet klagen. Goede wedstrijd, helaas niet beloond met drie punten. Bart Vos keerde vandaag weer terug na een lange blessure die hij opliep op 25 november bij Emplina."

Venhorst – Volharding 1-0
Volharding verloor vanmiddag op de Voskuilen in Venhorst de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De gastheren hadden voor rust wel het iets betere van het spel, maar om nou een voorsprong te claimen ging ook trainer Joost Janssen iets te ver. Na rust waren de eerste minuten voor Volharding, maar daarna nam Venhorst de regie over, maar kwam niet tot echte kansen. In de 60e minuut ging bal op de Venhorstse stip. "Ik denk wel dat hij terecht was", wist Janssen te melden. Echter aanvoerder Marc Blenckers van Volharding trof keeper Daan Fonken van Venhorst op zijn weg. Venhorst werd dwingender en kreeg hiervoor de beloning in de 80e minuut. Een vrije trap van Teun van de Putten werd door Rens van Sleeuwen binnen gekopt. Het speltype en verhoudingen in het veld gaven het gevoel dat wie zou scoren ook winnaar zou worden, hetgeen door Venhorst gebeurde.

Real Lunet – SSS'18 1-4
Bij Real Lunet stond de deze week teruggekeerde Arda Havar opgesteld. De voormalige speler van FC Den Bosch kwam niet tot scoren en dat deed SSS'18 wel. Het werd een regelmatige overwinning die alleen bij de 2-1 stand kort wankelde, maar toen sloegen de Overloners weer toe. Koen Verlinden maakte voor rust de 0-1. Amper begonnen in de tweede helft werd het opnieuw door Verlinden 0-2 waarna de gastheren via Jaouad Chraou de aansluitende treffer realiseerde. Dat waren een paar moeilijke momenten met kans op de gelijkmaker. Die viel niet en liep SSS'18 via een strafschop van Bas Joosten en opnieuw Verlinden, die hier meer zijn valse hattrick voltooide, uit naar een 1-4 eindstand. Ruud Vermeer trainer van SSS'18: "Uiteindelijk verdiend gewonnen. Real Lunet is een ploeg met veel mensen voor de bal. Dat gaf ons de kans om heerlijk te counteren en dat kunne we blijkbaar." De ploeg uit Overloon is weer de trotse koploper in de tweede klasse H.