Trainer Gaby Kuijpers krijgt zondag met zijn FC Schadewijk koploper Olympia'18 op bezoek
Trainer Gaby Kuijpers krijgt zondag met zijn FC Schadewijk koploper Olympia'18 op bezoek

3D: Kan FC Schadewijk koploper Olympia'18 een halt toeroepen; Margriet wil herstellen bij Boekel Sport

Voetbal 1.777 keer gelezen

Boekel Sport en Nooit Gedacht willen eindelijk wel weer eens voetballen. De twee teams kwamen in 2019 hier nog niet aan toe. Beiden speelden in twee maanden geen competitiewedstrijden meer. Beiden met een fragile eigen veldsituatie die voetballen met het minste regenbuitje hoogst onzeker maken. Nog 15 speeldagen tot en met 26 mei. Hierbij de carnaval in mindering gebracht en één extra speeldag met Pasen in de doorberekening. Dus paniek is er nog allerminst, maar het moet niet al te lang meer gaan duren. De eerste tulpenkopjes steken in deze tuin al boven de grond, het voorjaar is naderende.

Door: Peter Kuijpers

FC Schadewijk krijgt zondag bezoek van koploper Olympia'18 uit Boxmeer. De ploeg van trainer Wil Beijer presteert ongelofelijk goed al is het voetbal nog niet altijd tot tevredenheid van de oefenmeester uit Arnhem. Zondag na de 2-0 zege op Vitesse'08 was hij tevreden: "We speelden prima de tweede bal was weer voor ons en er was scherpte", liet hij weten aan Kliksport. Aan FC Schadewijk de taak daar een halt aan te roepen. Het moet mogelijk zijn want als je Hoofdklasser UDI'19/CSU kunt verslaan (beker), moet Olympia'18 ook mogelijk zijn vroegen we met een dikke knipoog aan trainer Gaby Kuijpers: "Daar zijn we niet mee bezig. We moeten de puntjes smokkelen. Ik had liever wat later tegen ze gespeeld. Het wordt lastig en we krijgen dan Avanti'31 en Schijndel. We moeten echt honderd procent zijn anders wordt het lastig", aldus de trainer van FC Schadewijk Gaby Kuijpers die om 14.30 uur scheidsrechter Van Dalen ziet fluiten voor het begin.



Trainer Henry van Wanrooy: "Het zal een open wedstrijd zijn, waar twee teams voor de winst gaan"

Avanti'31 – Volkel
Een mooi affiche heet zoiets vindt ook trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31: "Zeker een hele belangrijke pot zondag waar wij met een driepunter zeker bij de bovenste plaatsen aan gaan sluiten. Voor Volkel is het aan sluiten of afhaken dat zal je ook terug zien in de wedstrijd. We zijn er goed van bewust dat Volkel een ander niveau is als Ulysses, waar we een goede wedstrijd hebben gespeeld en waar ik en onze supporters veel goede dingen heb gezien. Ik vind het super knap wat wij laten zien elke wedstrijd, wij hebben nog geen enkele wedstrijd met dezelfde spelers kunnen voetballen door verschillende omstandigheden. Het zal een open wedstrijd zijn, waar twee teams voor de winst gaan. Ik verwacht een strijdvaardig Avanti'31 te zien zondag." Om 14.00 uur fluit hier scheidsrechter Elsayyad voor aanvang.  

Schijndel – Handel
Het competitieprogramma geeft opnieuw een thuiswedstrijd voor de Schijndelse derdeklassers. Op het Zuideinderpark verschijnt zondag Handel dat lekker op stoom lijkt de laatste weken. De selectie is klein, maar compleet blijft Handel voor elke tegenstander een moeilijk te kloppen team. En die situatie doet zich nu voor. Voor Schijndel, dat zondag grote indruk maakte met de 0-3 oorvijg die het op de Amstelhoef aan Margriet uitdeelde, zaak de progressie te continueren. De magere jaren van degradatie op degradatie lijken voorgoed verleden tijd. Trainer Henry van Alebeek heeft zijn team aan het voetballen gekregen met een nul budget en veel jonge knapen. Dan mag je wel stellen dat je het vak in de vingers hebt.

MULO – Ulysses
Een duel dat op verzoek van MULO een dag is vervroegd naar zaterdag 16 februari. Voor de ploeg uit Megen belangrijk om voeling te houden met de Helmonders en de huidige rechtstreekse degradatieplek te verlaten. Makkelijk gesproken, maar het team heeft het moeilijk met zich te handhaven in de derde klasse. Om 17.00 uur fluit scheidsrechter Makaloski uit Veghel voor het begin zaterdag.

Boekel Sport – Margriet
Op het moment van intikken schijnt de zon volop en is zelfs al voelbaar warmer. Heerlijk weertje en matig om dan binnen te zitten zal werkend Nederland zich afgevraagd hebben. Als er één ploeg naar voetbal verlangt is het Boekel Sport wel. We praten u even bij. De laatste wedstrijd die Boekel Sport speelde was ruim twee maanden geleden op 9 december thuis tegen Olympia'18 met toen nog Youri van der Steen op de bank. Van der Steen die de door ziekte gevelde trainer John Elbers verving. Boekel Sport verlengde het contract met Elbers niet en liet de inmiddels gecontracteerde Marc van de Ven vervroegd in dienst komen. Dat was mogelijk omdat de Udenaar eerder was opgestapt bij Emplina in Empel. Van de Ven heeft met zijn team nog geen wedstrijd in competitieverband gespeeld. En hoopt als geen ander dat dit zondag eindelijk zal plaatsvinden thuis tegen Margriet.



Marc van de Ven: "We gaan er alles aan doen onze trouwe aanhang te belonen met drie punten."
 

Drie punten
Van de Ven: "We hebben door vier afgelastingen op rij inderdaad nog geen competitiewedstrijd gespeeld in 2019. Wel hebben we regelmatig oefenwedstrijden gespeeld en hebben we ons vanuit daar kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Op de langdurige blessures na zijn we fit. Zondag de thuiswedstrijd tegen Margriet, een van de betere ploegen in deze klasse. We gaan er alles aan doen op het geduld van de afgelopen weken van onze trouwe aanhang te belonen met drie punten."

Constantia – Excellent
Voorlaatste Constantia baarde zondag in Handel opzien door brutaal het initiatief te nemen en Handel terugdrong op eigen helft. Juist in die sterke fase was het Handel dat scoorde en op dat moment dik tegen de verhouding in. Dapper voetbal heet dat dan, maar uiteindelijk won Handel toch. Excellent met aan het roer good-old Jos van Otterdijk als trainer pakte thuis drie punten tegen FC Schadewijk en steeg wat plekken en dat was nodig ook. Het wordt tijd om weg te komen uit die bekende hoek onderin weet ook trainer Niek Hermans: "Zondag voor ons een heel belangrijke wedstrijd. Wij hebben het geloof in eigen kunnen om aansluiting naar boven te pakken, daarvoor zullen we wel constanter moeten gaan spelen. Bij vlagen halen wij al een behoorlijk niveau, maar het verschil met fases waarin het moeizamer gaat is te groot en dat kost ons punten. Dit was eerder dit seizoen tegen Excellent ook het geval. Wij kregen de betere kansen in de eerste helft, door een mindere fase voor en naar rust was het snel beslist en zakte ons spel ook ver weg. Aan ons zondag de taak om ons eigen spel te spelen en effectief toe te slaan wanneer de kans zich voordoet. Als wij daadwerkelijk goed genoeg zijn, moeten we dat zondag aantonen." Scheidsrechter Van Straaten fluit op Sportpark De Kwik om 14.30 uur voor aanvang.


Michael van den Heuvel, aanvoerder van Nooit Gedacht

Vitesse'08 – Nooit Gedacht
De club uit Gennep wist dit jaar nog maar één puntje te bemachtigen in het gelijke spel thuis tegen Volkel. Zondag komt Nooit Gedacht naar De Heijkuul. De Geffenaren speelden al twee maanden geen competitievoetbal meer. Dat is best vervelend voor de trainer en selectie van Nooit Gedacht. Met het aantal beschikbare zondagen komen de Geffenaren er één te kort die na het verzetten van de klok midweeks ingehaald moet worden. Zondag hopelijk voetbal wat overigens hoogstwaarschijnlijk is op het kunstgras van Vitesse'08. Doorgaan voor Nooit Gedacht dat in Gennep meer kans maakt dan op de eigen matige De Biescamp, dat niet echt waterbestendig is.Fabian Krebbers: 'Afgelopen zondag ben ik er niet bij geweest door  griep. Wat ik gehoord heb hebben we goed partij gegeven tegen de aanstaande kampioen. Langzaam komen er wat spelers terug zodat we weer wat meer balans in het team gaan krijgen. Ik vind dat je altijd een doel moet hebben dus we hebben uitgesproken dat we alles op alles gaan zetten op die laatste periode. Zondag is 80 procent van de selectie fit en erbij en dat is lang geleden. We zijn er zondag klaar voor."

Programma derde klasse D:
MULO - Ulysses
Avanti'31 - Volkel
Boekel Sport - Margriet
Schijndel - Handel
Vitesse'08 - Nooit Gedacht
FC Schadewijk - Olympia'18
Constantia - Excellent

Stand:
1. Olympia'18 14-37
2. Schijndel 14-25
3. Volkel 14-23
4. Margriet 12-21
5. Avanti'31 13-21
6. Handel 11-18
7. Vitesse'08 14-18
8. Excellent 12-16
9. Nooit Gedacht 10-15
10. FC Schadewijk 11-15
11. Boekel Sport 12-15
12. MULO 14-10
13. Constantia 13-9
14. Ulysses 12-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant