Dennis Koenders loodste JVC Cuijk zat1 vorig seizoen naar promotie naar de derde klasse. Na de zomer gaat de Cuijkse oefenmeester aan de slag bij VV Gassel. (foto: Gerno de Haas)
Dennis Koenders loodste JVC Cuijk zat1 vorig seizoen naar promotie naar de derde klasse. Na de zomer gaat de Cuijkse oefenmeester aan de slag bij VV Gassel. (foto: Gerno de Haas)

'Het gevoel bij VV Gassel was al bij de eerste kennismaking goed'

Voetbal 910 keer gelezen

CUIJK/GASSEL | Dennis Koenders treedt na de zomer in dienst als hoofdtrainer bij VV Gassel. Een stap in het onbekende voor de 30-jarige Cuijkenaar, die enorm uitkijkt naar die uitdaging. "Het gevoel moet goed zijn. Dat was al meteen bij de eerste kennismaking het geval", zegt Koenders.

Door Martijn Schwillens

Opgelucht, zo omschrijft Koenders het gevoel van de voorbije twee weken. Het liefst wil hij niet uitweiden over de gebeurtenissen voorafgaand aan zijn vertrek bij JVC Cuijk, de club waar hij -in een tijd dat eigen jeugd op het tweede plan stond- als een van de weinigen uit de opleiding doorbrak in het eerste elftal en zijn eerste kans als hoofdtrainer kreeg. "JVC heeft me veel gegeven. De club wil een bepaalde kant op. Daar heb ik een mening over, maar die is nu niet relevant. Vooral omdat ik daarmee het team niet help. Ik wil hen niet belasten met allerlei zaken die op de achtergrond hebben gespeeld. Over een paar maanden vertel ik het misschien nog eens, maar toen ik opstapte heb ik die jongens gezegd dat ze er alles aan moeten doen om zich dit seizoen te handhaven", vertelt de Cuijkenaar, die het komende half jaar wil gebruiken om zijn nieuwe werkgever veelvuldig in actie te zien en tijd te maken voor zijn gezinnetje. "Eigenlijk was de bedoeling dat ik na dit seizoen een sabbatical zou nemen om meer tijd te hebben voor ons gezin, want ik ben voor mijn baan veel weg plus ook nog eens twee avonden en de gehele zaterdag. Toen kwam Gassel vrij en kreeg ik van Joop Oosterveld (jeugdtrainer bij PSV, red.) uit Beers het advies om te solliciteren, omdat de club goed bij me zou passen."

Aangenaam verrast
Gassel is in alles wat Koenders niet gewend is. "Daar heb ik bewust voor gekozen", vervolgt de oefenmeester, die op jonge leeftijd kampioen van de hoofdklasse werd met JVC en vorig jaar het zaterdagelftal naar de derde klasse loodste. "Ik heb in de keuken mogen kijken van NEC en Feyenoord, meerdere periodes bij JVC gehad en heb als hoofd opleidingen bij Olympia'18 mede de basis mogen leggen van het huidige succes van het eerste elftal. Gassel is heel anders. Maar wel positief anders", benadrukt Koenders. "Ik was er misschien twintig jaar niet geweest. Dus toen ik er de eerste keer op gesprek ging, was ik meteen aangenaam verrast. Over de mooie accommodatie, het hoofdveld en de kantine, die ook wel de kroeg van Gassel wordt genoemd. Anders dan bij alle andere clubs waar ik gezeten heb, draait het bij Gassel meer om het groepsgevoel dan de prestaties. Het is veelzeggend dat mijn twee voorgangers er in totaal bijna tien jaar gezeten hebben. Het goede gevoel bleek wederzijds en ook het gesprek met een delegatie van de spelers was erg positief. Het mooie van Gassel is dat alles kan, mits je het vooraf met elkaar bespreekt. Dat wil niet zeggen dat ik ineens allemaal spelers van buiten ga binnenhalen. Gassel moet vooral lekker Gassel blijven. Wel ga ik het tweede elftal er nadrukkelijker bij betrekken. Misschien zie ik in een rechtshalf, die nu nooit aan spelen toekomt, wel de juiste speler voor het systeem dat ik voor ogen heb. Verder ben ik een trainer die de jeugd een kans geeft. Dat zal ik dus ook zeker bij Gassel gaan doen. Kijk enorm uit naar volgend seizoen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant