Nico Shlomo.
Nico Shlomo.

Shlomo stopt als voetballer en wil zich ontwikkelen als zaakwaarnemer

Voetbal 1.326 keer gelezen

OSS | Nico Shlomo is per direct gestopt als voetballer. De Ossenaar was speler van RK DESO, maar is klaar met het amateurvoetbal. Hij gaat zich focussen op zijn carrière als zaakwaarnemer en daarnaast begeleidt hij zijn zoontje die in de jeugdopleiding van Feyenoord voetbalt.

Shlomo startte dit seizoen aan zijn eerste klus als trainer en combineerde dat met zelf voetballen in het vaandelteam. Al snel bleek dat de KNVB geen toestemming gaf voor het trainerschap omdat hij nog niet beschikte over de juiste papieren. Voetballen bleef hij wel doen, maar daar is hij nu dus mee gestopt. Na een loopbaan bij TOP Oss, O.S.S.'20, sv TOP, HVCH, Berghem Sport, Margriet, sv Ruwaard, FC Schadewijk, CHC en RK DESO zit het er dus op voor Shlomo. "Ik heb geprobeerd er dit jaar iets van te maken, maar ik ben klaar met het amateurvoetbal. Graag had ik op een andere manier afscheid genomen, maar ik heb deze beslissing moeten nemen. Ook heb ik voorlopig geen ambitie om trainer te worden."

Zaakwaarnemer
Shlomo blijft wel volop actief in de voetballerij, maar dan op een ander niveau. Hij is co owner van Sports Evolution Agency en is onder andere zaakwaarnemer van een aantal profspelers. Het bedrijf richt zich voornamelijk op talentvolle jeugdspelers in binnen- en buitenland. "Ik heb een aardig netwerk opgebouwd en ik ben volop bezig om dat verder uit te breiden. Ik werk zelf in de uitzendbranche en deze functie is ook heel dynamisch. Je komt op veel plekken, leert veel mensen kennen en ik vind het fijn om spelers te kunnen helpen. Zelf heb ik als voetballer nooit handvaten gehad, maar met mijn ervaring kan ik anderen wel goed begeleiden." Shlomo en zijn collega's komen veel bij Nederlandse profclubs, maar ook in landen als bijvoorbeeld Israël, Australië en Spanje. Zo is hij binnenkort uitgenodigd bij de hoofd scouting Europa van Manchester City. In april gaat Shlomo naar Colombia waar hij op uitnodiging van de directeur van América de Cali een kijkje in de keuken krijgt. "Een interessante trip, waar we elkaar willen helpen waar we kunnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant