Boerdonk heeft een 'feesie' te vieren
Boerdonk heeft een 'feesie' te vieren Foto: Peter Kuijpers

Regio amateurvoetbal overzicht

Voetbal 737 keer gelezen

Toch weer wat afgelastingen, maar ze bleven beperkt. Het weer was bar en boos met veel wind en water wat het verblijf langs de lijn er niet aangenamer op maakte. VOW verraste plots als koploper zonder te spelen al is de plek nog fragiel met veel kanshebbers. Jubilerend Boerdonk voetbalt zondag niet en bestaat 50 jaar.

Door: Peter Kuijpers

4I: WEC – SCMH
De twee teams maken qua stand elkaar niet zoveel uit. WEC ging zondag bij kampioenspretendent Nulandia met 3-1 over de hekel. SCMH deed het beter en wond thuis van SDDL. Leuk duel op De Glorie zondag waar WEC voor de éérste winst gaat in 2019.


4I: Vorstenbossche Boys – NLC'03
Uit werd het op de eerste competitiedag een 2-1 nederlaag. Zondag zijn de twee teams aan elkaar gewaagd. De verschillen in deze competitie van het aantal gespeelde wedstrijden zijn ook hier aanzienlijk. De 'boys, van trainer Ruud Fleskens staan met de voeten nat, nog net in het linkerrijtje.

4I: Boxtel – Nijnsel
Nijnsel won zondag tegen het sterke DVG nipt met 3-2 en bleef koploper al is dat een 'vals' beeld. Koploper is eigenlijk Avesteyn dat maar liefst drie wedstrijden minder heeft gespeeld dan Nijnsel. Zondag in en tegen Boxtel zijn de Nijnselaren dik favoriet. En dat is nodig omdat ook Avesteyn alles blijft winnen.

4: DVG – Avesteyn
Voor DVG de tweede topper binnen acht dagen en voor Avesteyn een topper van jewelste. DVG is vooral op de eigen Roode Bleek een schier onmogelijk te nemen veste. Alleen Nulandia vertrok met drie punten uit Liempde voor de rest louter overwinningen voor DVG. Avesteyn is nog ongeslagen en wil dat als het even kan ook zo houden, zelfs na zondag in Liempde.

4I: Boskant – Ravenstein
Een keurige zege van Boskant op het kwakkelende Cito. Spelers stopten, maar icoon Angelo Simone werd aangetrokken, Boskant had daar maling aan en won. Zondag zijn de Boskanters favoriet op het eigen De Scheken. Dat mag duidelijk zijn tegen de nummer voorlaatst Ravenstein.

5E: RKVV Keldonk – Nederwetten
Keldonk deed zondag wat het moest doen: winnen bij Tongelre en blijft in de race. Nederwetten werd zondag afgelast, maar gooide een week eerder wél koploper SPV van zijn sokkel. Dus het blijft zondag op de eigen Koulberg opletten voor het team van trainer Peter van den Heuvel.

5E: VOW – WHV
Het team uit Loosbroek verloor zondag thuis van Helmond met 0-7. Helmond opgepimpt en aangevuld met spelers van het failliete Oranje Zwart. Fel bekritiseerd deze KNVB handelswijze door veel trainers in 5E. Voor VOW voorlopig de laatste tegenstander uit het rechterrijtje en begint een week later het echte werk. Dan komt om te beginnen de onttroonde koploper SPV naar De Vonders. Skivakanties en het weer dienende rekent Zijtaart zondag op drie punten.

5C: Ollandia – Gloria UC
Ollandia liet er zondag in Lennisheuvel geen gras over groeien wie er de beste was en vertrok met een half dozijn doelpunten weer naar Olland. Zondag komt de club met de mooie naam Gloria UC uit de enclave Baarle-Nassau. Gloria UC staa
t vierde, dus is alles niet vanzelfsprekend op  Sportpark Ekkerzicht zondag in Olland.

Boerdonk  viert gouden jubileum
De Boerdonkers zorgden zondag voor een enorme stunt Op De Smelen in Odiliapeel werd de medekoploper met dezelfde naam met 2-3 verslagen. Zondag wordt er niet gevoetbald in Boerdonk en is er feest vanwege het 50 jarige bestaan en dat is een flinke felicitatie waard. Op vrijdag 13 februari 1969 werd de eerste officiële vergadering gehouden in het toenmalig clubhuis "D'n Hospes". Hier werden de door het bestuur opgestelde statuten en bijgaand huishoudelijk reglement door de vergadering met algemene stemmen goedgekeurd. De eerste wedstrijden gebeurden in een eigen gefabriceerd kleedlokaal met koud water. De club vond dat gepast zodat de tegenstander altijd een 'koude douche' kreeg. Mooie verhalen op de website die in deze jubileumperiode de revue nog wel zullen passeren. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant