Jeffrey Vendrig.

1C: TOP woedend na arbitrale dwalingen

Voetbal 1.111 keer gelezen

SINT-OEDENRODE | Sv TOP lijkt de titel in de eerste klasse C uit het hoofd te kunnen zetten. Op bezoek bij Rhode kwamen de Ossenaren niet verder dan 0-0. De meest besproken mannen deze middag waren echter scheidsrechter Mandemakers en grensrechter Witsiers (uit Oss). Zij keurden twee Osse goals om zeer discutabele redenen af. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt", aldus TOP-trainer Chris van den Dungen.

Met een lekker zonnetje genoten de toeschouwers in de eerste helft van een sterk Rhode. Een Rhode dat ook kansen kreeg, maar de paal en reddingen van doelman Jeffrey Vendrig voorkwamen de 1-0. Ook een penalty werd door de keeper gekeerd. In de tweede helft was het TOP dat wel scoorde. De scheidsrechter keurde echter op advies van de grensrechter de goal af. "Onbegrijpelijk. Gijs Appeldoorn kopt de bal tegen het net van de goal en de scheidsrechter wijst naar het midden. Rhode-spelers protesteerden en daarna keurt de scheids op advies van de grensrechter de goal alsnog af. Een zuivere treffer."

Afgekeurde goal (2)
De frustratie liep nog hoger op toen ook de goal van invaller Aram Pusters werd afgekeurd. Niet alleen tot ongeloof van TOP, maar ook van Rhode. Doelman Paul van Heesch gooide de bal tegen Pusters aan en die tikte vervolgens binnen. 'Hinderen van de doelman' was echter het commentaar van Witsiers en opnieuw geen doelpunt dus. "Deze man heeft ons drie punten gekost. Normaal gesproken is de scheidsrechter een uitstekende leidsman, maar hij legt nu de verantwoordelijkheid bij de grensrechter. Zwak."

Kansen
Naast de afgekeurde doelpunten kreeg TOP -dat de tweede helft controleerde- diverse goede kansen. Van Heesch keepte echter sterk en had geluk dat de paal en lat doelpunten voorkwamen. Aan de andere kant had ook Rhode zomaar de winst kunnen pakken, maar dat voorkwam Vendrig.