Brabantia - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
Brabantia - HVCH. (Foto: Ruud Schobbers) Foto: Ruud Schobbers

1C: HVCH zet Brabantia met ruime cijfers aan de kant

Voetbal 856 keer gelezen

HVCH wist het eerste uur niet te scoren tegen Brabantia, maar daarna ging het snel. De teller stopte bij 4 en dus heeft HVCH eindelijk een lekkere overwinning op zak. Een belangrijke driepunter ook, want door de tweede winst op rij klimmen de Heeschenaren naar plek 12 in de eerste klasse C.

Zo eenvoudig als de 0-4 doet vermoeden, ging het niet in Eindhoven. Brabantia was in de eerste helft voetballend sterker. HVCH-trainer Maarten van Vugt: "Brabantia is een goede ploeg en ze maakten het ons vooral de eerste twintig minuten moeilijk. Ze zetten hoog druk en wij verder veelal gedwongen tot het geven van de lange bal op spits Lars van Lee. Maar daar lag ook de kwetsbaarheid bij Brabantia." Het was HVCH -waarbij Kevin Mangandu al na zeven minuten met een enkelblessure naar de kant ging en werd vervangen door Joey van Heeswijk- dat wel de beste kansen kreeg. Zoals Ken Bissels en Jordy Veld, maar beiden wisten niet te scoren.

Trefzekere aanvallers
De meegereisde Heesche supporters moesten tot minuut 63 wachten tot de eerste goal viel. Joey Vissers bereikte Tom Hekerman en die rondde de kans koelbloedig af: 0-1. Vier minuten later verdubbelde Van Lee de stand: 0-2. "Pas toen kon ik rustig op mijn stoel gaan zitten", aldus Van Vugt. In de slotfase waren opnieuw Hekerman en Van Lee trefzeker en stond er een 0-4 eindstand op het scorebord. Door de winst gaat HVCH FC Tilburg voorbij op de ranglijst. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Oirschot Vooruit. "We willen graag een serie neerzetten om de onderste regionen te verlaten. En wellicht krijgen we dan de aansluiting bij de onderkant van de middenmoot."