Avanti'31 klopte Volkel met klein verschil
Avanti'31 klopte Volkel met klein verschil Foto: Piet van Vorstenbosch

3D: Zege nummer dertien van koploper Olympia'18 in Oss; periode-2 loopt onvolledig af

Voetbal 2.776 keer gelezen

Ulysses verloor zaterdag al op De Braak in Helmond van MULO met 3-2. Marc van de Ven is bij zijn nieuwe club Boekel Sport goed begonnen en versloeg het bezoekende Margriet. Nooit Gedacht ging in de eerste voetbalkennismaking met 2019 kopje onder in Gennep en verloor met 3-1.

Excellent boekte een verdiende 0-3 zege bij Constantia in Wanroij. Voor rust kregen beide teams twee goede kansen alleen de bezoekers gingen hier effectiever mee om wat via Jannes van Dijk en Mark Thomassen een 0-2 ruststand gaf. In de tweede helft waren alle duels voor de bezoekers uit Oploo en was de 0-3 van Thijn Cornelissen een logisch gevolg. Trainer Niek Hermans van Constantia: "Na rust gaven wij veel te veel ruimte weg in de omschakeling waar Excellent van profiteerde. Dit soort wedstrijden moeten we echt winnen, willen we überhaupt in deze klasse ons kunnen handhaven."

Scheidsrechter Koen van Straaten(18) floot zondag bij Constantia - Excellent zijn eerste wedstrijd in de derde klasse (Foto Bas Delheij)

Avanti'31 - Volkel (Foto Piet van Vorstenbosch)

Avant'31 – Volkel 1-0
Het Schijndelse Avanti'31 behaalde een kleine overwinning op het bezoekende Volkel. De thuisclub heerste in de eerste helft, maar kwamen niet tot scoren. De kans was er wel toen de bal op elf meter ging van Volkel-doelman Tomek Kuijpers. Dat Kuijpers zijn faam als doelman en penaltykiller heeft verdiend zag ook Geert van Heeswijk die de doelman van Volkel zijn inzet zag keren. Na rust werd Volkel sterker, maar het was Avanti'31 dat scoorde. Uit een vrije trap van Van Heeswijk kopte Koen van Engeland de 1-0 binnen. Bijna werd het nog 2-0 met een fraai stiftje van Lucas Borato, maar de Braziliaan kwam niet tot scoren.

FC Schadewijk – Olympia'18 0-1
De kleine 'bescheiden' zege dekt lading maar amper volgens Wil Beijer van Olympia'18: "Het veld -laat ik dat eens zeggen-, daar zou een konijn nog een nekhernia van krijgen, met alle respect gesproken overigens naar de club. Dat veld was echt slecht. Daar wil ik onze matige score in een wedstrijd die wij volkomen beheersten niet aan ophangen. We hebben geheerst, maar ook een compliment naar de doelman van FC Schadewijk, dat is een klasbak." Pas in de 88e minuut was het Douwe Zwaan die zijn team naar de winst schoot. Beijer:  "Ik denk dat Douwe hier meer voldoening van had als zijn vijf treffers tegen MULO." Olympia18 zit stevig in het zadel met 12 punten voorsprong op competitie tweede Schijndel.

Vitesse'08 – Nooit Gedacht 3-1
Een zege die pas in de tweede helft tot stand kwam na een 0-0 ruststand. In de tweede helft opende Tom Verbeek namens Vitesse'08 de score met zijn doelpunt naar 1-0. Een kwartier voor tijd werd het 2-0 door Onur Gencalioglu. De wedstrijd die beslist leek kreeg plots een andere wending met de 2-1 van Perry van Herpen. Daan Rutten echter was het die zege veilig stelden met zijn doelpunt naar 3-1.

Schijndel – Handel 2-1
Schijndel won vanmiddag nipt van het bezoekende Handel. De Schijndelaren heerste vooral in de eerste helft. Thomas-Jan van Raaij opende na 18 minuten met 1-0 en zeven minuten later was het Stan Guns die er 2-0 van maakte. De thuisclub liet in die fase grote kansen op een hogere score liggen tot ontsteltenis van de bank en natuurlijk de getrouwen. Wat Schijndel niet lukte, deed Handel wel en kwam van een strafschop van Jeff Rijksen terug naar 2-1. Als dan na rust Jordy van Kasteren ook nog eens een strafschop mist ging Schijndel angstiger spelen wat mogelijkheden gaf voor de bezoekers uit Handel. De gelijkmaker kwam er niet en won Schijndel uiteindelijk met 2-1.

Boekel Sport – Margriet 2-0
Trainer Marc van de Ven is in zijn competitiedebuut voor Boekel Sport met een zege gestart. De eerste twintig minuten verliepen vrij vlak voor beide teams, daarna werd Boekel Sport dwingender. Het was JO 19 speler Guus Goossens die voor de opening van 1-0 zorg droeg. Op slag van rust werd het 2-0 door Twan Merks. In de tweede helft consolideerde Boekel Sport de wedstrijd al kreeg Margriet nog wel een kans op 2-1, maar die werd gemist. Trainer Van de Ven: "Leuk om voor je nieuwe club met winst te mogen beginnen. Ik ben daarmee zeer tevreden."