JVC Cuijk verloor nipt van Jong FC Volendam. (foto's: Gerno de Haas)

JVC Cuijk mag ruiken aan stunt tegen koploper Jong FC Volendam

Voetbal 644 keer gelezen

JVC Cuijk is er net niet in geslaagd om te stunten tegen Jong FC Volendam. De Cuijkenaren legden zaterdagavond een prima partij af tegen de koploper, die met enig geluk de 2-3 voorsprong over de streep trokken. Furkan Alakmak en Lars Loermans waren trefzeker voor JVC, dat tweemaal direct vanaf de aftrap tegen een tegengoal aanliep.

Het is inmiddels diep in blessuretijd als Jeroen van Schoonhoven alleen richting de Volendamse doelman Nordin Bakker mag gaan. De spits wordt echter door Mike Eerdhuijzen neergehaald. Weg kans, weg 3-3. Eerdhuijzen moet (terecht) met rood naar de kant, maar de resulterende vrije trap verdwijnt in de muur. Een laatste aanval zit er dan al niet meer in, omdat scheidsrechter Paarhuis meteen affluit.

Veerkracht
De 3-3 zou wellicht wat teveel van het goede zijn geweest voor JVC, dat zeker voor rust geen antwoord had op het frisse aanvalsspel van Jong FC Volendam en doelman Dani Centen meermaals moest danken dat een tegentreffer werd voorkomen. De Beugenaar had een antwoord op doelpogingen van Derry John Murkin, Gerry Vlak (2) en Martijn Kaars. Centen was echter kansloos toen Marco Speijk al na 25(!) seconden de 0-1 mocht binnentikken. Ook werd hij tweemaal verschalkt door Dani van der Moot, wiens tweede goal (1-3) binnen een minuut na de rust viel. Een belangrijk leermoment voor JVC, dat een harde les kreeg in geconcentreerd beginnen. Trainer Ferdi Akankan was zichtbaar geïrriteerd door de beide tegengoals. Voor de rest zal de Nijmegenaar tevreden zijn over hoe zijn ploeg acteerde tegen de lijstaanvoerder, die eerder dit seizoen JVC nog op de pijnbank (6-1) had gelegd. Omdat Volendam verzuimde het duel te beslissen, mocht Alakmak na een dik half uur de gelijkmaker maken en bracht Lars Loermans in de tweede helft de spanning terug met zijn 2-3. De gelijkmaker hing in de lucht, maar de noodrem voorkwam een puntendeling.