Steven, Michel, Laura, Riny en Piet zijn op zoek naar versterkingen
Steven, Michel, Laura, Riny en Piet zijn op zoek naar versterkingen

Blauw Geel'38/Jumbo komt met G-team: 'We zoeken nog spelers'

Voetbal 1.891 keer gelezen

VEGHEL | Het was een tijdje verdwenen bij Blauw Geel'38: het G-voetbal. Het aanbod van spelers nam af en dus ging de stekker uit dit project. Degene die graag wilden blijven spelen, waaiden uit naar regioclubs die wél G-voetbal hadden. Die periode lijkt voorbij want op initiatief van Steven, Michel, Rinus, leidster Laura Franssen en Piet van Alst keert het G-voetbal komend seizoen weer terug bij de club. Piet deed dat al eerder samen met Maurice Bissels, die nu leider is van het eerste elftal. De dame en heren zitten er klaar voor en ze hebben er zin in.

Door: Peter Kuijpers.

Voetbal is volkssport nummer één. Het zit verankerd in onze maatschappij. De sport is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Voor deze voetballiefhebbers heeft de KNVB competities met aangepast voetbal. Dit noemen we G-voetbal. Dat zijn speciale competities zodat écht iedereen kan voetballen. Op dit moment spelen zo'n 5000 jeugd- en seniorenleden G-voetbal.

G-voetbal
De grote initiatiefnemer is zanger Steven Harks die daar over boomde met Riny Smits met wie hij in Best bij Best Vooruit speelt. Michel van de Heuvel deed dat bij UDI'19 in Uden en gaf eveneens al eerder aan dat hij weer graag in Veghel bij Blauw Geel'38 wilde spelen. Ze zijn er allemaal en ieder heeft zijn verhaal waarbij het komende G-voetbal centraal staat. Piet neemt het voortouw en legt het uit: "Ik mag dat gaan begeleiden. We willen in september met een G-team in de competitie mee gaan draaien. Laura sluit daar als leidster bij aan." Riny speelt net als Steven bij Best Vooruit: "Dat klopt ik speel daar samen met Steven, maar wil graag weer in Veghel spelen. Ik werk ook in Veghel", aldus Riny.

Uitdaging
Michel, wie kent hem niet, de knuffelende, handen gevende Blauw Geler en vrolijke ober van Brownies & downieS in Veghel. Michel heft onmiddellijk de vinger: "Ik werk daar niet meer. Heb daar zeven jaar met veel plezier gewerkt. Ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb op de Noordkade gewerkt in de Afzakkerij, maar nu werk ik ook drie dagen op de zorgboerderij in Heeswijk-Dinther." Piet valt bij: "Michel had het bij UDI'19 niet zo naar zin. Dat lag deels aan UDI'19, maar zeker ook aan Michel zelf. Zijn hart lag in Veghel en dat was de grootste oorzaak. Hij zei al ooit wanneer beginnen we in Veghel weer. Daar kwamen Steven en Riny ook al mee, dus zo is het gaan rollen."

Oproep
Steven is keeper, Riny is laatste man en Michel speelt in de spits en wil ook geen andere positie. Laura wordt de leidster en deed dat al eerder: "Dat klopt. Blauw Geel'38 had toentertijd te veel G-spelers en dus moesten we gaan splitsen. Een van mijn zonen speelde hier toen al en ze zochten een begeleidster. Ik heb dat op me genomen. Ik ben ooit begonnen bij UDI'19 omdat ik een sport zocht voor mijn zoon. Later hier bij Blauw Geel'38, we hadden toen zelfs twee teams. We hebben nu zes spelers, dus zijn we op zoek naar spelers. Bij dezen een oproep voor jongens of meisjes die hier graag willen voetballen."
Aanmelden kan via 0653791741 of mail naar: pietvanalst@kpnmail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant