De fraaie kampioen Olympia'18 Boxmeer Foto: Jeff Meijs
foto's

3D: Olympia'18 grote kampioen in 3D, keet en kaarten bij Avanti'31-Schijndel

Voetbal 4.968 keer gelezen

Ondanks het eerste gelijkspel in eigen huis werd Olympia'18 de verdiende kampioen in normaliter de spannendste klasse in onze regio. In Schijndel waren de rapen gaar en onderbrak scheidsrechter Opsteen de wedstrijd door onophoudelijk vuurwerk en het tumult wat ontstond na het wegsturen van de grensrechter van Schijndel. Eerder kreeg Brent Blummel van Schijndel al rood voor rust wegens een slaande beweging. Het bleef echter bij 1-1 op De Molenheide van Avanti'31.

Olympia'18 werd vanmiddag de dik verdiende kampioen van de derde klasse D. Trainer Wil Beijer ontvluchtte het feestgewoel even voor Kliksport: "Je kon de laatste weken merken dat het wat piepte en kraakte. Maar dit kampioenschap is geweldig voor het team waar je toch wel een paar traantjes zag bij de 'ouwe garde' die Olympia'18 door dik en dun steunt. Een compliment aan Boekel Sport, dat behoorlijk veranderd is in positieve zin met goed en gestructureerd voetbal", aldus Beijer. "Ik ga weer naar binnen, een knalfeestje bouwen en blijf vannacht hier slapen. Hebben ze allemaal geregeld. Wat een mooi clubje toch", glunderde een euforische Olympia'18-trainer die met zijn team 'De grote schuldige was' dat de anders zo vaak zinderende slotfases in klasse 3D dit seizoen achterwege zal blijven. Het werd in Boxmeer 0-1 door Twan Merks, maar Douwe Zwaan en Okki van Dalen maakten er 2-1 van. Na rust scoorde Tim Schuijers de gelijkmaker. Marc van de Ven: "We werden ondanks het punt toch een beetje morele winnaar."

Dolle vreugde bij Olympia. Links trainer Wil Beijer (Foto Jeff Meijs)

FC Schadewijk – Nooit Gedacht 1-2
Gaby Kuijpers, trainer van FC Schadewijk was teleurgesteld na de 1-2 nederlaag van zijn team tegen het bezoekende Nooit Gedacht. Voor de Ossenaren opende Benjamin Duah met 1-0. Nog voor rust kwamen de gasten uit Geffen op 1-1 (handspel) via een benutte strafschop van Frank van Herpen. De pingel werd door Kuijpers als 'Wel heel makkelijk gegeven' gekwalificeerd. Een foutje achterin bij FC Schadewijk gaf Tim Bissels de kans om de 1-2 eindstand te realiseren, wat hij tot grote Geffense vreugde ook deed. Kuijpers somberde dat een gelijkspel zijn team zeker had verdiend.

MULO – Constantia 1-2
De ploeg uit Wanroij smaakt eindelijk weer eens het zoet van de overwinning, met excuses voor dit oer-cliché. Niet zonder geluk, wist trainer Niek Hermans aan Kliksport te melden. "Vandaag een zwaar bevochten 1-2 overwinning bij MULO. Ik moet toegeven met het nodige geluk. MULO had verreweg de meeste en beste kansen gecreëerd vandaag. Nadat wij 1-0 achter kwamen maakte we direct via Aron Willems de 1-1 en vlak voor tijd maakte Michiel van der Zanden uit een counter beheerst de 1-2. Enigszins gestolen, maar complimenten voor ons spel hebben we de laatste periode voldoende verzameld. Dan maar een keer gestolen punten. Dit hadden wij even nodig en geeft weer vertrouwen."

Ulysses – Margriet 2-0
"Een beschamende nederlaag van ons", wist Magriet-trainer Mark Strik te melden na afloop. Trainer Sander Janssen was een gelukkige trainer: "Zoals ik de laatste weken al roep: 'Deze ploeg gaat punten pakken. Daar ben ik van overtuigd en vandaag was het zover.' We hebben vandaag een terechte overwinning geboekt. Ik ben ontzettend trots op de mannen hoe we de laatste weken spelen en dat de bal nu eindelijk een keer onze kant op valt." Daar kwam nog bij dat een 100 procent doelpunt (voor Ulysses) niet werd toegekend. De bal was duidelijk over de doellijn. Bij Margriet kreeg Jeffrey van Vlijmen in de 83e minuut zijn tweede geel (praten) en eindigde het duel voor de Ossenaren in ondertal. Rens Loeffen scoorde in de 60e minuut de 1-0 en Tom Driessen bepaalde tien minuten voor tijd de 2-0 eindstand.

Excellent – Vitesse'08 1-0
Het was geen hoogstaand voetbal vanmiddag op het Domein in Oploo. Bovendien zijn doelpunten vaak de jus op het menu, maar ook die wilden niet vallen. Het bleef bij een treffer van Rick van Koulil, die vanaf de penaltystip mocht scoren: 1-0. Trainer John Janssen: "De punten zitten in de zak, maar het was een slechte wedstrijd, dus snel vergeten."

Avanti'31 – Schijndel 1-1
Het Schijndelse onderonsje eindigde onbeslist ondanks dat de thuisclub gedurende 55 minuten tegen tien man van Schijndel speelde. Brent Blummel kreeg rood wegens slaan. Niet slim, maar de jongeling liet zich verleiden in het tumult van de wedstrijd, waar vaak op de randjes van de toelaatbare kaders gevoetbald werd. Schijndel had overigens al na tien minuten door Martijn van Grinsven een 0-1 voorsprong. Koen van Engeland maakte echter voor rust nog gelijk. Na de thee werd het hectisch. Scheidsrechter Opsteen dreigde het duel te staken nadat er ophoudend knalvuurwerk werd ontstoken. Toen ook nog de grensrechter van Schijndel het veld moest verlaten laste Opsteen een afkoelingsperiode in.  Nadat er een invaller-grensrechter werd gevonden ging het duel weer door. Opvallend weer het spectaculaire spel van Lucas Borato, die zijn trukendoos volledig opentrok op de Molenheide. Bij Blauw Geel'38 in de derde divisie kwam de Braziliaan niet tot dit voetbal. maar inmiddels een paar klasjes lager bij Avanti'31 is het wekelijks genieten. Al blijft het rendement soms uit. De Schijndelse getrouwen hebben hem inmiddels allang in de armen gesloten.

Volkel – Handel 2-1
Handel heeft de vier punten uit de laatste zeven dagen geen vervolg kunnen geven. In Volkel op de Eeuwsels liep de ploeg tegen een 2-1 nederlaag op. De bezoekers uit Handel kwamen in de eerste helft op voorsprong door een cadeautje van Volkel. Dat gebeurde al in de zevende minuut toen Tomek Kuijpers een terugspeelbal niet goed verwerkte en de bal tegen een goed doorzettende Rob Manders aan schoot, waardoor de bal in het Volkel doel belandde. Volkel had het betere van het spel en veel balbezit, maar toonde weinig stootkracht. Na rust was Volkel dreigender. In de 56e minuut dan toch de in die fase verdiende gelijkmaker. Justin Damen legde de bal terug op Bob Linders die de Handel doelman nu wel kansloos liet bij zijn schot in de uiterste hoek. Pas in blessuretijd werd Volkel beloond voor de inzet. Invaller Teun Verhoeven loste een schot dat niet klemvast werd gepakt door Tijmen Brouwer. Justin Damen was er als de kippen bij om de winnende voor Volkel aan te laten tekenen: 2-1.

SONY DSC
De spelers van Olympia'18 worden in een heuse kampioensbus door Boxmeer geleid. (foto's: Jeff Meijs)