JVC Cuijk won met veel geluk van O.S.S.'20. (foto: Jeroen Engelen)

JVC Cuijk wint dankzij engeltje op de lat tegen O.S.S.'20

Voetbal 691 keer gelezen

CUIJK | JVC Cuijk weet zich nagenoeg zeker van lijfsbehoud in de Derde Divisie na een spectaculaire 3-2 overwinning op O.S.S.'20. De Cuijkenaren kregen met drie punten te veel. De winnende goal -van invaller Ali Özdemir- viel in blessuretijd. De Ossenaren, die rechtstreekse promotie naar de Tweede Divisie door dit verlies kunnen vergeten, raakten in de tweede helft maar liefst drie keer de lat.

Beide ploegen maakten er een heerlijke voetbalmiddag van op sportpark De Groenendijkse Kampen. De eerste kans was voor JVC'er Engin Güngor, maar hij raakte de lat. Toch kwam de thuisploeg al vroeg aan de leiding via Jeroen van Schoonhoven. O.S.S.'20 reageerde vrijwel direct en kwam langszij via Tony de Groot. Op aangeven van Furkan Alakmak kopte Schoonhoven vlak voor rust de 2-1 tegen de touwen.

Dikke pech
In de tweede helft ging O.S.S.'20 nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De gasten namen de regie stevig handen, maar een doelpunt bleef aanvankelijk uit. Pechvogel aan Osse zijde was Tom Pijnenburg, die eerst op de lat schoot en later de bal op de dwarsligger kopte. Daarna was het de beurt aan Tony de Groot, die net over de middellijn de bal ineens op de pantoffel man, maar zijn inzet over 45 meter op de lat boven JVC-doelman Dani Centen zag belanden. De 2-2 kon echter niet uitblijven en viel met nog dik tien minuten op de klok. Sofian El Kaddouri scoorde uit een hoekschop. De Ossenaren hadden echter met hun krachten gesmeten en een echt slotoffensief zat er niet meer in. Juist op het moment dat beide ploegen vrede leken te hebben met een gelijkspel sloeg JVC toe. Van Schoonhoven vond met een knappe voorzet de net ingevallen Ali Özdemir, die JVC naar een 3-2 overwinning schoot. Handhaving lijkt daarmee zo goed als gegarandeerd.