Avesteyn. (Foto: www.avesteyn.nl)
Avesteyn. (Foto: www.avesteyn.nl)

4I: Beste papieren zijn voor Nijnsel na puntenverlies Avesteyn, Johan van Osch-effect bij WEC

Voetbal 2.625 keer gelezen

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Nijnsel de beste papieren om de titel te pakken in de vierde klasse I. De ploeg van Tim de Wert won met 2-0 van NLC'03, terwijl Avesteyn met het nodige fortuin een punt pakte tegen Ravenstein: 4-4. Ook onderin blijft het razend spannend.

Avesteyn-trainer Hugo van de Sande vond dat zijn ploeg geen recht had op een punt. "We speelden vandaag onder de maat. We maken 3 fouten binnen 25 seconden en dan sta je al met 0-1 achter. Dan weet je dat het lastig gaat worden. We zijn op felheid en strijdlust afgetroefd. Daarbij speelt Ravenstein heel behoorlijk voetbal. Ongelooflijk dat ze onderin spelen. Voorin waren we niet scherp genoeg, maar alle credits aan Ravenstein." Ravenstein-trainer Lars van Kan is trots op zijn ploeg. "We hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld. Heel zuur dat we in de laatste seconde de gelijkmaker om de oren krijgen. Wij hebben de koploper op alle fronten afgetroefd, maar zijn niet goed omgegaan met de kansen. Ik ben zeer trots op wat de jongens hebben laten zien. Op naar de thuiswedstrijd zaterdag tegen Avesteyn." Bij Ravenstein scoorden Verkuylen, Beerens, Schaars en Stegeman.

Nijnsel - NLC'03 2-0
Nijnsel-coach Tim de Wert zag een eenzijdige wedstrijd. "We begonnen fel aan de wedstrijd en maakten binnen tien minuten twee goals na mooie combinaties over de flanken (Robin Wetser en Stefan Hulsen). In de tweede helft waren we slapper en bovendien slordig in balbezit. NLC'03 kon echter geen vuist maken." René van der Putten, trainer van NLC'03 ziet Nijnsel als de aanstaande kampioen. "We hadden een strijdplan, maar dit kon na tien minuten de vuilnisbak in. Bij de 1-0 en 2-0 verdedigden we veel te slap. Daarna heeft Nijnsel eigenlijk niet heel veel meer gecreëerd. Bij ons ontbrak het aan stootkracht om het Nijnsel echt lastig te maken. Die ploeg was een maatje te groot zonder echt goed te spelen. Nijnsel heeft veel kwaliteiten en hoort niet in de vierde klasse thuis."

DVG - Herpinia 5-2
Herpinia is in vorm en ging op bezoek bij DVG met 0-2 rusten. Het begin van DVG was sterk, maar daarna namen de Herpenaren de controle over. In de 36ste minuut gaf Tim Siebers een goede pass op Arian van Erp die op snelheid op de keeper afging maar onderuit gelopen werd. Beau van Dieten schoot de penalty onhoudbaar binnen: 0-1. DVG trok weer in de aanval maar Herpinia bleef aardig overeind in deze fase. Het maakte zelfs 0-2 in de 44ste minuut door een aanval over rechts die vanaf links door een schot van Van Erp in de rechter benedenhoek viel. Dat werd ook de ruststand. In de 49ste minuut had Luuk Rosmalen de 0-3 voor het inschieten, maar de keeper bracht redding. Daarna nam de druk van DVG enorm toe. Herpinia kon de bal niet meer in de ploeg houden en liep achter de feiten aan. In de 59ste minuut was het Daan Voets die vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnenschoot. Daarna ging het snel. Herpinia werd overlopen en ging via goals van Smulders, Welvaarts en twee keer Van Houtum met 5-2 onderuit. Woensdag krijgen de Herpenaren kans op sportieve revanche als WEC op bezoek komt. "De komende wedstrijden worden cruciaal", aldus Herpinia-trainer Frank Kusters.

WEC - Cito 5-1
Johan van Osch leidde afgelopen week zijn eerste twee trainingen in Wijbosch en stond vandaag voor het eerst voor de groep van WEC tijdens een competitiewedstrijd. Met succes, want Cito werd met 5-1 aan de kant gezet. Rob van de Ven en Mark Smits tekenden voor de 2-0 ruststand en in de tweede helft maakten Smits, Alim Kagermanov en Steef Rovers er 5-0 van. Cito maakte in de slotfase nog de 5-1. "Een lekker begin ja", aldus Van Osch. "Met deze overwinning zijn we nagenoeg veilig." Cito-trainer Yavuz Demirci zag zijn ploeg afgelopen donderdag nog met 6-0 winnen van Ravenstein, maar vandaag was het totaal anders. "Je kunt een wedstrijd niet winnen als de wil er niet is om te winnen. Veel jongens haalden hun niveau niet. Drie wedstrijden in een week is misschien toch iets teveel, want we hebben het al krap met fitte spelers. We gaan ons weer opladen voor volgend week maandag tegen SCMH."

Nulandia - SDDL 7-1
SDDL werd in de eerste helft overklast door Nulandia. Mede dankzij een zwakke keeper bij de Demenaren gingen de Nulanders met een 5-0 voorsprong aan de thee. Doelpuntenmakers waren Teun van der Donk (2), Joris Razenberg (2) en Luuk van der Doelen. In de tweede helft kon SDDL er iets meer tegenover stellen, maar liep het wel tegen een 7-1 nederlaag aan. Bjorn Rikken maakte de Demense goal, Van der Donk en Van der Doelen waren trefzeker namens de thuisploeg.

SCMH - Boskant 4-0
Thijs Kanters en Menno van Hees zetten SCMH in de eerste helft op voorsprong. "Dramatisch verdedigen aan onze zijde", concludeerde Boskant-trainer Mayk van Driel. Boskant miste vervolgens een strafschop. In de tweede helft bracht Mike Linders de stand op 3-0, waarna Boskant opnieuw een penalty miste. Via Van Hees eindigde het duel in 4-0.

Vierde klasse I:
Avesteyn - Ravenstein 4-4
Nijnsel - NLC'03 2-0
WEC - Cito 5-1
SCMH - Boskant 4-0
Boxtel - Vorstenbossche Boys 1-0
Nulandia - SDDL 7-1
DVG - Herpinia 5-2

1. Nijnsel 22-54
2. Avesteyn 20-47
3. DVG 21-45
4. Nulandia 21-42
5. SCMH 21-31
6. SDDL 20-27
7. WEC 20-24
8. Boskant 21-24
9. Boxtel 21-23
10. Vorstenbossche Boys 21-20
11. NLC'03 20-18
12. Cito 20-17
13. Ravenstein 20-16
14. Herpinia 20-15

Herpinia - WEC (woensdag)
NLC'03 - Nulandia (donderdag)
Ravenstein - Avesteyn (zaterdag)
Ravenstein - Nijnsel
Herpinia - Boxtel
Cito - SCMH
Boskant - DVG
SDDL - Vorstenbossche Boys

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant