DAW en Vianen Vooruit kwamen niet tot winst Foto: Hanny van der Linden en Eric Elbers en Hans Heesakkers
+update

2H: SSS'18 zet orde op zaken bij Helvoirt; Sportclub Irene fopt Volharding in eigen huis, EVVC wint ruim

Voetbal 3.365 keer gelezen

Weer opvallende uitslagen in deze tweede klasse H. DAW, Emplina en koploper SSS'18 grossieren in gelijke spelen. Heeswijk haakt in de race op de absolute top, Erp blijft lekker in de slipstream van Real Lunet en SSS'18 hangen. EVVC haalde keihard uit bij Berghem Sport 2H gaat de gebruikelijke hectiek van 3D dit jaar overnemen. Mooie ontwikkelen en onvoorspelbaar.

Venhorst kwam niet verder dan een toch wel teleurstellend gelijkspel tegen Emplina. Trainer Joost Janssen: "Een slechte wedstrijd waarin wij niet aan voetbal toekwamen. Emplina was ook niet goed en we gingen mee in dat spelletje. Weinig kansen voor beiden, gelukkig niet verloren." De ruststand was 0-1 in het voordeel van Emplina. Thijs van Sleeuwen kopte pas in de 94ste minuut de overigens verdiende gelijkmaker binnen.

Berghem Sport - EVVC 1-6
EVVC haalde hard uit op De Koppelsteeg in Berghem. In de eerste helft was het een gelijk opgaande strijd met de beste kansen voor EVVC. Sven de Kinderen kopte op slag van rust een voorzet van Rob van Dijk achter Berghem Sport-doelman Joep Hoefnagels. De tweede helft was voor de bezoekers uit Vinkel waar de thuisclub behoorlijk door de hoeven zakte. Pim van der Doelen bleef kalm na een steekje van Bart Haerkens en scoorde 0-2.  EVVC kreeg kansen op 0-3, maar bleef hangen op de opgebouwde score en dat leidde naar 1-2.  EVVC werd sterker en in de laatste tien minuten ging de thuisclub finaal onderuit. Roel Bouwens soleerde knap naar 1-3 waar Falko van de Rijt (2) en Pim van der Doelen eveneens met zijn tweede de 1-6 eindstand bepaalde.

Helvoirt – SSS18 1-5
Een uitslag die staat van de ploeg uit Overloon. Toch was Helvoirt voor rust de beter voetballende ploeg, alleen was SSS'18 beter in het benutten van kansen. Koen Verlinden drukte voor rust twee maal doeltreffend af. Na rust bouwde Stan Venhuizen, Verlinden en Bas Joosten af naar 1-5. De eretreffer van Helvoirt kwam op naam van Luuk van de Bruggen. Trainer Ruud Vermeer: "In de eerste helft was Helvoirt het team wat het beste speelde, wij echter maakten de kansen beter af. Na rust goed georganiseerd gespeeld en prima de kansen afgemaakt."

Duel in de zestien van Erp (Foto's Hans Heesakkers)

Heeswijk – Erp 0-3
Erp is lekker bezig en boekte een overtuigende zege op Balledonk in Heeswijk. De Heeswijkers openden slecht omdat Coen van Zutven de bal achter zijn eigen doelman Niek van Zutphen werkte. Roy Verhagen bepaalde voor Erp de ruststand op 0-2. Trainer Stef Sijbers wisselde in de rust twee maal. Heeswijk leek fris uit de kleedkamer te komen en creëerde door goede druk naar voren in de eerste tien minuten van de tweede helft kansen voor Aarts en Van Beljouw. De beslissing in de wedstrijd viel echter snel toen scheidsrechter Marco Bos gedecideerd naar de stip wees voor een Heeswijkse duwfout. De ingevallen Dieuwe van der Heijden wist hier wel raad mee en zette de 0-3 op het bord. De Balledonkers gingen vervolgens nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar waren niet in staat om Erp in grote problemen te brengen. Heeswijk blijft hierdoor in de middenmoot, Erp houdt aansluiting met koplopers SSS '18 en Real Lunet.

DAW - Vianen Vooruit 1-1
Alweer de zevende D(R)AW voor het elftal van trainer Rob van der Ven. Daar staat geen straf op overigens voor de goede orde. Wiskundig gezien is dat een verlies van 14 punten en dat is dan weer schrijnend. Vanmiddag op D'n Heuvel werd het een 1-1 gelijkspel. Van de Ven kon er best mee leven De eerste helft was voor Vianen dat goed voetbal op de mat legde. Vianen Vooruit nam een in de 19e minuut een voorsprong. Een fraaie aanval ging er aan vooraf. De opening was van Wout van de Wiel op de opkomende back Jeroen Schepens. Zijn voorzet werd door Mick Bogaert binnengeschoten. Nog voor rust kwam DAW langszij. In de 38ste minuut werd een vrije trap van Freek van Boekel doorgekopt door Corik Megens waar uiteindelijk Tyrone Burgers, nadat de Vianense doelman de bal losliet binnen kon tikken. Na rust bleven de doelpunten  uit en werd er niet meer gescoord.

Volharding - Sportclub Irene 1-2
Volharding heeft niets geleerd van twee weken geleden. Destijds verloren de roodwitten tegen de toenmalige hekkensluiter Sportclub Irene in Tegelen de uitwedstrijd met 3-2. Vandaag werden de Vierlingsbekenraren thuis opnieuw verslagen door de laagvlieger: 1-2. Vier van de vijf tegengoals in beide wedstrijden kregen de Soetendaalbewoners om de oren uit een corner. Mocht Sportclub Irene zich dit seizoen in de tweede klasse H weten te handhaven, dan zal er wel een 'gouden' bos bloemen richting Vierlingsbeek gaan. Zes van de zeventien behaalde Tegelse punten gingen ten koste van Volharding.