Veel voetbal op paasmaandag

3D: Twee wedstrijden met veel strijd op paaszaterdag

Voetbal 2.870 keer gelezen

Excellent wist in het thuisduel met Handel met 3-2 te winnen . Maandag gaat de ploeg uit Oploo uit naar de Eikenwal in Handel. Het degradatieduel tussen Constantia en Ulysses werd een driepunter voor de ploeg uit Wanroij. Constantia krijgt paasmaandag bezoek van Avanti'31 waar Ulysses thuis FC Schadewijk ontvangt.

Twee wedstrijden slechts op Paaszaterdag omdat Nooit Gedacht - FC Schadewijk er wegens een sterfgeval uit ging. De wedstrijd is opnieuw vastgesteld op donderdag 2 mei om 19.30 uur. Maandag een groot programma met veel wedstrijden.

Excellent – Handel 3-2
Scheidsrechter Versteegh had een moeilijke middag op het Domein in Oploo. Veel discussie en discutabele momenten. Thuisploeg Excellent leidde met de rust door een treffer van jarige Frans Cuppers. Het feestkonijn kopte een voorzet van Vince van den Elzen binnen. Na rust kwam Handel op 1-1 via een eigen doelpunt uit een scrimmage. Kort hierna was het Rick van Koulil die een vrije trap, wegens obstructie tegen Teun Verberk, binnen mikte en was het Excellent dat op voorsprong kwam. En of het zo moest zijn kwamen de bezoekers weer langszij nadat een verre ingooi van Handel het doel in vloog. Volgens scheidsrechter Versteegh werd hij aangeraakt en keurde de treffer goed. De rapen waren gaar en de arbiter van diens lastte een afkoelingsperiode in van vijf minuten. In de laatste minuut was de winst alsnog voor Excellent nadat Bart van Duijnhoven een voorzet van Daan Verberkt succesvol wist te raken naar 3-2. Maandag op D'n Eikenwal in Handel de herkansing.

Constantia – Ulysses 3-2
Volgens trainer Niek Hermans kwam de zege Constantia volkomen toe. Toch waren de bezoekers beter in het eerste half uur waar Ulysses via Tom Driessen in de 35e minuut een 0-1 voorsprong nam. Maar nog voor het rustsignaal was het Aron Willems die de thee beter liet smaken met zijn 1-1.Na rust was het thuisploeg Ulysses dat de bekende touwtjes in handen nam. Direct na rust schoot Milano van de Cruijsen de stand naar 2-1 en moesten de bezoekers uit Megen risico's gaan nemen. Giel Martens maakte daar dankbaar gebruik van en schoot de beslissende binnen naar 3-1. Vlak voor tijd kwam Ulysses terug via Willem Brouwer. Ondanks dat de Megenaren hard werkten, was er aan een nederlaag niet meer te ontkomen.