Venhorst won met 2-0 van DAW
Venhorst won met 2-0 van DAW Foto: Eric Elbers

2H: Erp overtuigende kampioen, EVVC – Helvoirt gestaakt wegens onweer

Voetbal 3.107 keer gelezen

EVVC stond met 0-1 achter toen scheidsrechter Braak de ploegen in liet rukken voor het heersende onweer. Donderdag wordt het restant van ongeveer 50 minuten uitgespeeld. Erp werd kampioen door SSS'18 met 2-0 te kloppen (later een speciaal verslag). Sparta'18 kreeg een stevige tik van het bezoekende Berghem Sport dat zich probeert te handhaven in de tweede klasse.

Heeswijk ging bij het tegen degradatie vechtende Emplina met 4-0 onderuit. Na een 1-0 ruststand in Empel werd het in de tweede helft uiteindelijk 4-0. Erp won met 2-0 van SSS'18. Voor rust scoorde Joost van Dijk na rust was Emiel van der Sanden die de 2-0 voor zijn rekening nam en barstte het feest los. Real Lunet trok met een 3-2 winst op Volharding periode 3 naar zich toe. Vianen Vooruit had aan één treffer van Wouter Evers voldoende om Sportclub Irene te kloppen. Niels Voet feliciteert Erp met het kampioenschap: "De beste ploeg waar we met Vianen Vooruit tegen gespeeld hebben."

Mick Boogaard (R) blijft aan de bal (Foto Hanny van der Linden)

De opkomst van de teams op De Voskuilen in Venhorst (Foto Ingrid Willems)

Venhorst – DAW 2-0
Een terechte zege volgens trainer Joost Janssen van Venhorst. De twee treffers kwamen van Rob van Doorn in de eerste helft. "We hebben DAW afgetroefd op tactiek en werklust", waren de woorden van trainer Janssen. Rob van de Ven, trainer van DAW: "DAW liep vanaf de aftrap achter de feiten aan. Het werd afgetroefd door een feller Venhost dat zichzelf beloonde door voor rust twee keer raak te prikken. De tweede helft startte DAW beter, poeierde een bal op de lat, maar in het vervolg zat de aansluitingstreffer er niet meer in."

Sparta'18 - Berghem Sport (foto Jo van Herpen)

Sparta'18 – Berghem Sport 0-4
Een meer dan belangrijke zege van Berghem Sport op het al gedegradeerde Sparta'18 dat heel apart zes punten pakte van Erp dat vandaag kampioen werd. Donny van Herpen opende na 21 minuten waar Jacky van Deutekom de ruststand voor zijn rekening nam. Valentijn Smits liet zich gelden met twee treffers na rust en gaf zijn team wat meer adem in deze spannende slotweken.