Groene Ster won in de bekerfinale van TOP. (Foto: Pion Steeg)
video

Groene Ster maatje te groot voor TOP en pakt de districtsbeker

Voetbal 928 keer gelezen

GEFFEN | Groene Ster pakte onlangs de titel in de Hoofdklasse B en won vandaag de districtsbeker in Zuid II. De Limburgers hadden zondagmiddag op het sportpark van Nooit Gedacht geen moeite met TOP.

Groene Ster was de favoriet in Geffen en maakte die hoge verwachtingen waar. Eigenlijk de gehele wedstrijd kwam de ploeg uit Heerlerheide niet in de problemen. Op een slap rollertje na hoefde doelman Job van de Walle niet in te grijpen. Aan de andere kant had Roel Kuilder het drukker. De Osse doelman is normaal gesproken de tweede keuze van trainer Chris van den Dungen, maar krijgt in de beker het vertrouwen. Kuilder keepte uitstekend en met een geweldige redding voorkwam hij na ruim een kwartier de 1-0. Vijf minuten voor rust had hij wat geluk dat de inzet van Thom Vluggen voorlangs ging.

Trefzeker
TOP hield in de eerste helft stand, maar na rust was het Groene Ster dat snel toesloeg. Een voorzet van de rechterflank werd in de 48ste minuut bij de tweede paal binnengekopt door Cem Unal. Het was niet dat na de 1-0 de Limburgers gas terugnamen. Ze bleven de wedstrijd controleren en het was eerder wachten op de 2-0 dan op de 1-1. Al probeerde TOP het wel, maar dichter dan een schot over van Anwar Tuithof kwamen de Ossenaren niet. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Dylan Zwartjes nam plaats achter een vrije trap en knalde raak in de bovenhoek: 2-0.