Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
Dolgelukkig waren ze na afloop. VOW keert terug naar de vierde klasse.
Dolgelukkig waren ze na afloop. VOW keert terug naar de vierde klasse. (Foto: Peter Kuijpers en Arno Korsten )
+video

VOW keert terug in de vierde klasse

  •   keer gelezen   Voetbal

OSPEL – Na twee seizoenen zijn de Zijtaarders weer terug in de vierde klasse van de KNVB. Dat gebeurde middels een 0-4 zege tegen Altweerterheide op neutraal terrein in Ospel (LB). Na een 0-3 ruststand tekende VOW op dat moment al voor de eindzege. Altweerterheide speelde inmiddels al in ondertal omdat Abdel Hakim Echarki wegens belediging van scheidsrechter Timmers uit Berghem rood kreeg. De bekende taferelen na afloop met champagne en vuurwerk. Een itempje dat je wel aan de Oranje Army van VOW over kunt laten.

Door Peter Kuijpers

Het VOW gehalte was groot op Sportpark De Houwakker in Ospel. De Zijtaarders arriveerden inclusief supporters volgepakt in de bekende harmonicabus met op de bok driver Johan. Het terras voor de kantine was voorafgaande aan het duel al mudje vol en luidruchtig. Trainer Jordy van Boxtel wist niet wat hij er van kon verwachten: "Ze zijn net niet gedegradeerd, dus een geweldig sterke ploeg lijkt het me niet. Laten we hopen dat dit klopt, maar dat weten we pas na afloop maandag."


Zadel
Wijze woorden bleek later op tweede pinksterdag. Als snel bleek dat je voor het betere voetbal bij VOW moest zijn. De ploeg heeft veel lengte, kracht en een enorme inzet. VOW greep de tegenstander meteen bij de keel en liet die niet meer los. Al na 7 minuten opende Stan van der Heijden met het hoofd naar 0-1. Een kwartiertje later kwam Pim van Riel vanaf links door, schudde zijn tegenstander af en scoorde beheerst. Helemaal in het zadel geholpen werd VOW omdat scheidsrechter Timmers een duwtje in de zestien op Van der Heijden met een pingel honoreerde. Stef van Stiphout was onverbiddelijk van elf meter.


Vierde klasse
Na rust hadden de Limburgers beter bij het kruisje kunnen tekenen want een wedstrijd werd het geen moment meer. Bij VOW werden de pijntjes ook voelbaal en Van Boxtel moest al vroeg aan het wisselen. Altweerterheide kwam na een uur spelen in ondertal nadat Echarki verbaal uithaalde naar de arbitrage. Veel leverde het allemaal niet meer op alleen mocht Van der Heijden met zijn treffer de 0-4 eindstand bepalen. Bij het laatste fluitsignaal vielen in Ospel de eerste regendruppels. Het maakte niet uit en was er feest. Exact na één jaar keren de Zijtaarders weer terug in de Vierde klasse. Een feit dat zeker nog lang hoorbaar was op de maandagavond in Zijtaart.


Video registratie van de promotie van VOW naar de vierde klasse

Meer berichten