Vreugde bij de spelers van VIOS'38. Daan Klievink (9) van HBV baalt. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

VIOS'38 ten koste van HBV naar vierde klasse

Voetbal 1.149 keer gelezen

BEUGEN | VIOS'38 komt het volgend seizoen uit in de vierde klasse. VIOS'38 versloeg HBV met 1-2, waardoor de Beerse equipe degradeert naar de vijfde klasse. "Een groot compliment voor mijn ploeg. We zijn ook na de 1-0 blijven knokken", aldus VIOS'38-trainer Michel Janssen.

Door Martijn Schwillens

In een weinig goede maar zeer spannend duel trok VIOS'38 op de valreep de overwinning naar zich toe. Zeker voor rust was er weinig te genieten voor de ruim 500 toeschouwers in Haps. Toch hadden de Beugenaren in de eerste 45 minuten al het verschil kunnen maken. Benjamin Till dacht zelfs al de 0-1 gemaakt te hebben, maar werd teruggefloten voor hands door scheidsrechter Habraken, die enkele discutabele beslissingen nam. Zo onthield hij VIOS'38 ook tweemaal van een penalty. "Als het één keer mee zit, kom je op voorsprong. We merkten dat we beter waren, maar je moet wel eerst die goal maken. Voor de wedstrijd hadden we al afgesproken dat we bij een achterstand met hoofd omhoog zouden blijven strijden. Dat hebben we gedaan", analyseerde Thomas Jenniskens.

Want ondanks een veldoverwicht, de beste mogelijkheden en twee onthouden penalty's nam HBV de leiding. De jarige Ralph Reinders volleerde een afgeslagen hoekschop op een prachtige manier achter doelman Sjors Janssen. "We waren veel beter, dus toen de 0-1 viel, dacht ik wel even: 'Het zal toch niet!' Maar we zijn blijven knokken voor de overwinning en hebben terecht gewonnen", aldus Janssen. VIOS'38 boog via twee doelpunten van Thomas Jenniskens de wedstrijd om. Eerste reageerde hij alert bij een snel genomen vrije trap en in de 90ste minuut tikte hij een lage voorzet binnen: 2-1. "Zeker mijn eerste goal was een hele lekkere. De voorzet was op maat. Die tweede stond ik toevallig op de goede plek." Jenniskens was logischerwijs in zijn nopjes met de winst. "Hier gaan we flink gaan genieten."

Teleurstelling bij HBV
In het Beerse kamp was de teleurstelling groot. Zo ook bij trainer Robert van Mierlo. "Ik had al voorspeld dat de vorm van de dag doorslaggevend zou zijn. Eigenlijk hebben we geen moment in de wedstrijd gezeten. De tweede helft hebben we nog wel geknokt, maar zij waren beter. Dit is gewoon klote", toonde Van Mierlo zich reëel over de degradatie. Door het verlies zal HBV na de zomer voor het eerst sinds 2015 weer moeten uitkomen in de vijfde klasse. Gezien die ene overwinning in 26 wedstrijden in de competitie kwam de degradatie niet geheel onverwachts.

VIOS'38 is ten koste van HBV gepromoveerd naar de vierde klasse. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)