Afbeelding

Niels: 'Ons doelsaldo moet in de plus'

Voetbal 1.577 keer gelezen

HERPEN | Een dag na het bereiken van de magische 40 jaar parkeren we de auto op de brede oprit van huize Van Casteren. De opblaasletters 40 hangen nog aan de lamp en herinneren aan het feest dat een dag eerder plaats vond. Een mooie gelegenheid voor een evaluatie van de voorbije competitie, traditioneel gereserveerd voor de laatste Blauw Geel'38-pagina van het seizoen.

Door: Peter Kuijpers.

Een pittig seizoen voor Blauw Geel'38/Jumbo met een spectaculaire escape voor het team dat zich op eigen kracht, middels een heuse Houdini-act, wist te handhaven. Mooie gespreksargumenten. Sterke koffie en heerlijk appelgebak verschijnen op de keukentafel. Er zijn slechtere momenten denkbaar.

In het laatste verslag luidde de kop: 'Eind Goed Al Goed' had je daar vrede mee?
Ja hoor, prima kop. We wisten vooraf dat we het als tweedejaars zwaar zouden krijgen. We hebben geen versterkingen gehaald van hoger niveau alleen in de breedte. Ik gokte uit te komen op of rond plek tien, dat klopt een heel eind.

Ben je ooit gedegradeerd?
Ja een keer met een Vitesse JO 15-1 uit de Eredivisie. Maar het seizoen erop kwamen we al weer terug. Het was toen een heel leerzaam jaar.

Wat is je dit seizoen het meest tegengevallen?
Het meest tegengevallen is dat ik niet in staat ben geweest ons vaak goede spel met winst te laten renderen. Dat heeft me aan het denken gezet hoe ik daar verandering in kan brengen. Ons doelsaldo moet in de plus komen. Dat is mijn grootste drive voor volgend seizoen.

Stijn de Looijer, Mark Westerlaken en dit seizoen Tom Beissel zijn spelers die amper aan voetballen toekwamen de laatste seizoenen. Hoe ga je daar mee om?
Op de eerste plaats voor de spelers en het team heel jammer. Als ik zie hoe Tom bezig is geweest om fit te worden doet dat mijn hart veel pijn. Het hoort wel bij je vak als trainer en we gaan daar prima mee om.

De rol van de geblesseerde Mark Dobbelsteen werd prima overgenomen door Martijn van Kessel.
Mark is in het type spel wat ik wil spelen erg belangrijk. Martijn heeft het als JO 19 speler met zeker twaalf basisplekken enorm goed gedaan. Daarvan hoorde hij wel tien wedstrijden bij de drie besten. Hij kan afdrukken, het spel bepalen en in het duel gaan. Wel een heel ander type speler dan Mark dat weer wel, maar beiden belangrijk.

Komt Ben van de Nieuwenhof (16) over naar de selectie?
Die komt inderdaad over. Ben gaat in de rol spelen die Martijn vorig seizoen had. Traint volledig met ons mee, maar speelt of bij JO 19 zaterdags of staat in de basis zondag en speelt dan op zaterdag niet. Ben moet voetballen, dat is belangrijk voor hem en zijn ontwikkeling.

Blijft je staf intact voor komend seizoen?
Nee, Lodewijk van Helvoirt gaat zijn taken bij Blauw Geel'38 anders invullen. Geert Scheepers wordt nu mijn eerste assistent en daar komt Martijn van Cleef nog bij. We zijn nog zoekende naar een keeperstrainer omdat mijn maatje Ronnie is vertrokken naar OJC Rosmalen.

Tot slot wat was je meest memorabele moment dit seizoen?
Dat was absoluut de 1-4 winst bij UNA vorige maand. Die explosie na afloop heeft enorm veel indruk op mij gemaakt. Je voelde dat er wat afviel van ons, die sfeer was zo apart dat had ik nog niet eerder gezien. De ontlading was ook groter dan na de 7-1 winst op Westlandia bijvoorbeeld. Heel mooi was dat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant