De drie voetbalclubs in de gemeente Grave willen volgend jaar samengaan en een gezamenlijk sportpark betrekken met HC Grave.
De drie voetbalclubs in de gemeente Grave willen volgend jaar samengaan en een gezamenlijk sportpark betrekken met HC Grave. Foto: Werkgroep EGS

Leden Graafse clubs gaan stemmen over keuze sportpark

Voetbal 1.164 keer gelezen

GRAVE | De leden van de drie voetbalverenigingen GVV'57, Estria en SCV'58 buigen zich vanavond (dinsdag) over de keuze om met ingang van 1 juli 2020 één nieuw gezamenlijk sportpark te betrekken met hockeyclub HC Grave. "Een uitspraak van de leden geeft de besturen en duidelijk richting in hun besluitvorming", laat de Werkgroep EGS weten.

Door onze Kliksportredactie

De leden van de drie verenigingen worden tijdens een Algemene Ledenvergadering (ALV) gevraagd te stemmen over het voorliggende voorstel om samen met HC Grave één gezamenlijk sportpark te ontwikkelen. De leden zullen vervolgens, per club en afzonderlijk van elkaar, in het voorjaar 2020 nog formeel toestemming moeten geven voor een fusie tussen de drie voormalige kemphanen die op het gebied van de jeugdafdeling al jaren met elkaar samenwerken.

Draagvlak
Tijdens een (matig bezochte) informatiebijeenkomst werden de leden afgelopen donderdag bijgepraat door de Werkgroep EGS, die leden hebben opgeroepen om in groten getale te komen stemmen om het draagvlak voor een samengaan te kunnen presenteren aan de gemeenteraad, die op 16 september 2019 gaat stemmen over een nieuw sportpark voor de vier sportverenigingen en de garantie wil dat de drie voetbalclubs ook daadwerkelijk hier gebruik van gaan maken.
Overigens is het draagvlak bij de leden van de drie verenigingen groot. Op het fusievoorstel dat enkele weken geleden werd gepresenteerd. Stuurgroeplid Edwin van Kraaij liet tijdens de informatiebijeenkomst weten 'dat de diverse vriendenteams binnen onze verenigingen gewoon blijven bestaan'. "De dames zetten het aankomende seizoen een volgende stap in hun samenwerking. Zij vormen één damesteam met speelsters van alle drie de verenigingen", aldus Van Kraaij. Als de leden van de drie clubs akkoord geven, moet de bouw in oktober van dit jaar beginnen. De nieuwbouw moet in juli 2020 gereed zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant