Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
In 2016 stonden UDI'19 en Blauw Geel'38 voor de laatste keer in competitieverband tegenover elkaar.
In 2016 stonden UDI'19 en Blauw Geel'38 voor de laatste keer in competitieverband tegenover elkaar. (Foto: Gerard Beekmans)

UDI'19 en Blauw Geel'38 strijden zaterdag om Rabo Cup

  •   773 keer gelezen   Voetbal

UDEN | Het is alweer enige tijd geleden dat UDI'19/CSU en Blauw Geel'38/JUMBO in competitieverband tegenover elkaar stonden. Voor de supporters van beide verenigingen dus de hoogste tijd voor een 'ouderwetse' derby. Zaterdagavond treffen beide ploegen elkaar in het kader van de allereerste Rabo Cup op sportpark Parkzicht in Uden.

Afgelopen zaterdag bleek dat UDI'19 nog de nodige uren moet maken alvorens het klaar is voor een nieuw seizoen in de Hoofdklasse B. Gemert droogde de Udenaren met 5-0 af. De Veghelaren zijn een stuk verder in hun voorbereiding en logischerwijs favoriet voor de Rabo Cup, een initiatief van beide voetbalclubs en de Rabobank Uden Veghel. Voor Blauw Geel'38 is het oefenduel in Uden vooral een laatste generale voor het KNVB-bekerduel met zaterdageersteklasser Sliedrecht op zaterdag 17 augustus.

Randprogramma
Naast de selecties van UDI'19 en Blauw Geel'38, gaan ook de G-teams van beide clubs de strijd met elkaar aan. Voor het G-team van Blauw Geel'38 is dit een van de eerste wedstrijden, het G-voetbal komt namelijk komend seizoen weer terug bij de club. Het startschot voor dit eerste editie van de Rabo Cup, die ook de komende drie jaar op het programma staat, vindt plaats op zaterdag 10 augustus op sportpark Parkzicht in Uden. Volgend jaar zet Blauw Geel'38 de deuren in Veghel open voor de derby, die doorgaans veel publiek trekt en voor de gehele regio een blikvanger is. De aftrap is 18.30 uur. De voorwedstrijd van de G-teams is 17.30 uur.
 

Meer berichten