Afbeelding

Martijn complementeert technische staf met een eigen missie

Voetbal 1.558 keer gelezen

VEGHEL | Met het aansluiten van Martijn van Cleef (24) is de trainingsstaf van trainer Niels van Casteren compleet. Martijn is een prima aanvulling in de groep rond het eerste elftal van Blauw Geel'38/Jumbo. Sport en bewegen slapen immers op één kussen, Martijn legt het allemaal uit in een leuke kennismaking.

Door: Peter Kuijpers.

Martijn is oomzegger tegen Maarten van Cleef die in de begin jaren negentig, als rappe flankverdediger in het vaandelteam met kalk aan de schoenen, vaak de achterlijn haalde. De voormalig Veghelaar is getrouwd en woont met zijn Italiaanse vrouw Laura en twee kinderen al decennia lang in Italië in de buurt van Verona.
Martijn is ondanks zijn nog jonge leeftijd al geruime tijd trainer zegt-ie zelf: "Ik train al tien jaar bij Blauw Geel'38 en heb mijn mbo 'Sport en Bewegen' afgerond. Momenteel zit ik het laatste jaar van mijn hbo opleiding sport- en bewegingseducatie. Ik moet nog één maandje naar school en dan ben ik afgestudeerd. Ik ben sinds een jaar mijn eigen bedrijf opgestart: Van Cleef Trainer Coach."

Fitness
De fitnessindustrie is significant aanwezig in de maatschappij en vormt tevens een groot onderdeel in het leven van Martijn: "Zelf fitness ik al ruim zes jaar zeker drie à vier keer in de week. Ik heb daar veel over gelezen en wat dingen in uitgeprobeerd. Daar hoort ook gezondheidsbevordering, voeding, leefstijl, leefstijl coaching en gedragsverandering bij. Hoe te begeleiden/trainen van (speciale) doelgroepen. Ik heb nu klanten die ik begeleid in de sportschool van Rob van Dijk. Een bijzonder concept is dat."

Aandacht
Martijn gaat in principe de warming-up verzorgen. Spelers klaar maken voor de komende training of wedstrijd: "Het klaarmaken van de groep voor de inspanning die op de training en wedstrijd dan aanstaande is. Het is niet alleen de warming-up daar komt ook nog een stukje core stability en krachttraining bij. Het was ook de vraag van Niels hiervoor speciale aandacht te geven. De kracht en stabiliteit van de spelers mocht best wat groeien. Daar ben ik in feite voor gevraagd. Op de trainingen zal daar een stukje kracht bijkomen en bij de warming-up voor wedstrijden gaan we dat op verschillende manieren invullen met veel varianten."

Eiwitten
Zelf voetballen doet Martijn nog steeds met veel plezier: "Dat zeker ik speel met veel genoegen bij vrienden in het vijfde team. In mijn jeugd heb ik eigenlijk wel in alle jeugdteams in de selectie-elftallen gespeeld. Daarna kwam de school en verdere opleiding en vervaagde het voetbal wat." Personal trainers die een warming-up verzorgen is in het betaalde voetbal een normale zaak. Martijn knikt instemmend: "Dat klopt en ik heb daar onder andere bij TOP Oss onderzoek naar gedaan. Het was een afstudeerstage naar het herstel van eiwitten ook wel proteïnen genoemd. Eiwitten zijn de bouwstenen voor ons lichaam en daarom erg belangrijk voor het herstel."

Focus
Bij het herstel van het lijf horen hersteltrainingen. "Dat klopt maar die worden verzorgd door Noimin. Hij brengt de spelers terug van een blessure naar een normaal niveau. Ik mag het dan overnemen en de spelers van een normaal niveau naar een nog hoger niveau zien te tillen." Martijn heeft er zin in en keerde onlangs terug uit Amerika. "Ik heb daar trainingen gegeven tijdens voetbalkampen in buurt van Washington D.C. Leuke tijd was dat waar ik voor werd gevraagd. Maar nu ligt de focus op Blauw Geel'38", aldus een passievolle personal trainer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant