Afbeelding
Foto: HANNY VD LINDEN

Regio amateurvoetbal

Voetbal 1.044 keer gelezen

REGIO | Het oefenvoetbal is passé waar het bekervoetbal een serieuze voorbereiding is op de competitiestart. Op zondag 22 september gaat de bal weer rollen om de punten. En dat is voor een hoop teams alweer vier maanden geleden. We zijn reuze benieuwd hoe de teams zich gaan zetten in de nieuwe indelingen of klassen. Het bekervoetbal is daar een meer dan leuke indicatie voor.

Door: Peter Kuijpers.

Schijndel won zondag met klein verschil bij vierdeklasser ELI in Lieshout. Schijndel/De Wit presenteerde een sterk verjongd team tegen ELI. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, kun je bijna spreken van een jeugdelftal. Björn Blummel tekende voor rust voor 0-1 waar hij, nadat Eli gelijk kwam, toch koppend zorg droeg voor de winnende 1-2. De jongste van de drie Blummels gaat zich hoe langer hoe meer manifesteren in het team van trainer Henri van Alebeek. Zondag komt 'zustervereniging WEC' naar het Zuideinderpark dat met 4-1 Ollandia aan de kant schoof. De teams zagen elkaar al in augustus op het Grad de Wit toernooi, maar voor de beker wordt het een  déjà vu. Een wedstrijd met een groot derbygehalte dat zonder meer.     

L66 Rhode/Van Stiphout – Geldrop
Rhode kwam in Landgraaf niet verder dan een bloedeloze 0-0 tegen tweedeklasser Schaesberg. Rhode begon gehavend aan de wedstrijd. Keeper Paul van Heesch is langdurig geblesseerd, Geert Oerlemans is nog niet volledig hersteld van zijn blessure en Stan van de Mortel raakte vorige week tijdens de warming-up geblesseerd. Dus trainer John Meijs moet, om het spreekwoord maar voor de dag te halen, 'roeien met de riemen die hij heeft'.
In deze groep gaan er twee teams door. Met de thuiswedstrijd tegen Geldrop en het uitduel bij tweedeklasser Braakhuizen is er nog van alles mogelijk.

L71 Haelen – Erp
Erp ging zondag faliekant met 0-4 onderuit tegen het bezoekende ZSV. Een nederlaag die de in euforie levende Erpenaren weer even op aarde doet landen. Trainer Jurgen van Wanrooij was er duidelijk in: "We hadden geen schijn van kans tegen ZSV", ja, duidelijker hoeft het niet. De Erpenaren zitten sowieso in een zware poule waar Mierlo Hout ook de pannen van het dak speelt en die komen nog naar Erp.
Zondag naar het Noord-Limburgse Haelen. Tweedeklasser Haelen ging in Mierlo hout met 5-0 onderuit. Daar liggen er dus kansen.

L67 Heeswijk – Deurne
Bij Heeswijk is de vorm nog ver weg wat al bleek in de oefenperiode. Zondag wees voetbalclub Rood Wit Veldhoven de Balledonkers daar nog maar eens fijntjes op. In Veldhoven, op Sportpark De Korze, gingen de mannen van trainer Stef Sijbers met 5-0 onderuit. De tweedeklasser uit Veldhoven had de 5-0 stand al met de rust bereikt.
Zondag komt Deurne, dat thuis van Scharn verloor, naar Heeswijk. Twee teams gaan naar de volgende ronde, maar dan is winst wel een must zondag.

1-08 Boskant – Avanti'31
Avanti'31 kende weinig moeite met het bezoekende Irene dat een week eerder ook al een oefentegenstander was. Vorige week werd het 2-0 voor de Schijndelaren. In het bekerduel tegen de vijfdeklasser, geleid door Veghelaar Alexander Makaloski, bleef de winst opnieuw in Schijndel.
Zondag naar Boskant dat al met 7-3 klop kreeg van het sterke DVG waar op 15 september bij Avanti'31 – DVG de beslissing wel eens zou kunnen vallen. We gaan er gemakshalve van uit dat Avanti'31 met winst terugkeert uit Boskant. Een voorspelling die trainer Henry van Wanrooy van Avanti'31 niet leuk zal vinden. Adel verplicht heet dat dan en om die reden is Avanti'31 favoriet om zich te plaatsen voor de afvalronden in oktober.

1-05 Ruwaard – Avesteyn
Het geplande bekerduel Avesteyn – WHV was er een met een dikke zwarte rand en ging niet door. Reden was het overlijden van Gerard Kuijpers, clubicoon bij Avesteyn, in Veghel op het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel ten gevolge van een hartstilstand.
Afgelopen jaar is Gerard nog verkozen tot 'Kei van Avesteyn', een titel die hij zonder meer verdiende en waar hijzelf enorm trots op was, zo meldt de clubwebsite.
Een keiharde overgang, maar zondag gaat de reis voor Avesteyn naar Oss. Ruwaard dat zelf onderuit ging in Geffen met 4-0 bij Nooit Gedacht is daar dan de tegenstander.

1-10 SCMH – Vitesse'08
In deze klasse won Vorstenbossche Boys vorige week donderdag al met 0-1 bij derdeklasser Vitesse'08 wat een opvallende prestatie was.
SCMH ging bij FC De Rakt onderuit met 1-0 en speelt zondag thuis tegen Vitesse'08 uit Gennep.
Overigens bij FC De Rakt werd Bart Langenhuijzen in de bloemen gezet voor zijn 250ste wedstrijd.
Vorstenbossche Boys bestaat 60 jaar en dat werd afgelopen weekend breed gevierd op de Bergakkers.
Zondag is het weer voetballen dan komt FC De Rakt naar Vorstenbosch. Nog alles is mogelijk in deze poule.

1-09 Nijnsel – VOW
Een ding is zeker VOW is nog ver van zijn kampioensvorm verwijderd. Nog veel werk aan de winkel voor trainer Jordy van Boxtel.
Zondag gingen de Oranje mannen op de eigen Vonders met 0-3 onderuit tegen buurman Mariahout. Nijnsel wordt zeker winnaar in deze poule nadat het zonder veel problemen won bij Keldonk met 0-3.
Keldonk gaat zondag naar Mariahout en is daar zeker niet kansloos al zetten we ons geld toch op de club van de Heibunders aan de Veghelsedijk.

1-16 Boerdonk – RKPVV
Boerdonk kreeg zondag behoorlijk op haar falie. Met 10-0 werd er verloren uit bij vierdeklasser Stiphout Vooruit.
Zondag komt RKPVV, een paar jaar geleden nog vijfde klasser in dezelfde klasse als Boerdonk. Opvallend: waar anderen juist het RK vaak schrappen, is dat bij het voormalige PVV weer toegevoegd om elke politieke associatie te vermijden.Op 4 maart 2018 speelde Boerdonk nog thuis tegen ze en verloor met 2-3. Nu speelt de ploeg van de Warande uit Helmond in de derde Klasse D van de KNVB en is topfavoriet voor de winst in deze poule.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant