UDI'19 beleefde een prima avond bij Longa'30.
UDI'19 beleefde een prima avond bij Longa'30. Foto: Peter Kuijpers

UDI'19 boekt gemakkelijke zege in Lichtenvoorde

Voetbal 695 keer gelezen

LICHTENVOORDE | UDI'19/CSU heeft haar eerste uitwedstrijd van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van trainer Lodewijk de Kruijf kende opmerkelijk weinig moeite met promovendus Longa'30: 0-2.

De wedstrijd vond plaats op zaterdagavond, omdat in Lichtenvoorde dit weekend kermis wordt gevierd. Voor de spelers en vaste aanhangers van Longa begint die kermis alvast met een kater. UDI'19 begon sterk aan de wedstrijd en beloonde zichzelf met een vroege treffer via Roald van Hout. Ook in het restant van de eerste helft waren de gasten uit Uden sterker en via Wassenberg (kopbal) was UDI al eens dicht bij de 0-2. In de tweede helft was het duel meer in evenwicht en kreeg Longa ook twee kansen op de gelijkmaker. Jurgen Weijmans schoot net naast en Boet Kemperman zag een goede mogelijkheid net over gaan. Waar UDI vorige week tegen Moerse Boys de trekker vergat over te halen toen die kans zich voordeed, slaagde Wassenberg er ditmaal wel in. Tien minuten voor tijd verdubbelde hij de marge (0-2) en bezorgde zijn ploeg de eerste driepunter van het seizoen.