Afbeelding

Nieuw zaterdagteam Blauw Geel kent oorsprong in de kroeg

Voetbal 2.028 keer gelezen

VEGHEL | Voetballen op zaterdag neemt steeds meer in populariteit toe. Niet uit religieuze overwegingen, maar gewoon om de zondag voor zichzelf te hebben. Voetballen in een lager team betekent vaak vroeg uit de veren, dus van uitslapen op de zondagmorgen komt weinig terecht. Naast het meer prestatieve Zaterdag 2, meldden zich dit seizoen een twintigtal spelers waaronder zeven oud-leden die opnieuw lid zijn geworden. Puur om te spelen in Zaterdag 3.

Door: Peter Kuijpers.

Een half uurtje voor het vertrek naar Rust Roest 2 in Eindhoven, zien we een vijftal heren die aan de wieg van dit nieuwe team stonden. Nestor en coach is Arjen van Dalsum, ook al groepsleider JO 17 – JO -19. Arjen wordt geassisteerd door Peter Metternich als leider en assistent-coach. Lars blijkt de initiatiefnemer te zijn van het nieuw gevormde team. Lars: "Ik liep al lang met de gedachten rond om een vriendenteam binnen Blauw Geel'38 te starten. In de kroeg hebben we het er een keer over gehad. Aron (zoon van Arjen) zei dat gaan we doen. Vet idee ik regel dat wel met ons pap die helpt ons wel op weg en zo is het begonnen."

Onverslaanbaar
Het zaterdagvoetbal is hot weet ook coach Arjen: "Bij de vroege of jonge senioren is er een duidelijke trend naar de zaterdag. De aanvangstijd is veel prettiger en je hebt de mogelijkheid om op zaterdag heerlijk door te zakken zonder op je horloge of telefoon te kijken." De prestaties zijn tot nu toe matig en lopen niet parallel met het enthousiasme. Drie gespeeld en evenveel keren verloren. Arjen vult aan: "Dat klopt en eigenlijk raar, want als je ziet hoe we door de beker gekomen zijn tegen sterke ploegen is dat heel vreemd. We gaan echt binnenkort winnen en punten verzamelen. Deze neerwaartse spiraal, daar gaan we uitkomen."

Klik
Peter is als assistent-coach aan het team toegevoegd: "Ik probeer Arjen en de jongens bij te staan met hand- en spandiensten. Ik kom zelf niet uit het voetbal, maar mijn zoon Niels wel. Ik ben altijd mee geweest en overal mee naar toe gereden. Nu ben ik gevraagd om hier mee te draaien, nou ik ga kijken of dat iets voor me is en hoe me dat bevalt. Zoon Niels vroeg me of dat iets voor mij zou zijn. Ik heb gezegd dat ik het een tijdje aan wil zien Als de klik er komt met het team dan blijf ik dat zeker doen. Maar we ervaren het als positief, dus ziet het er goed uit."

Doorgesproken
Max speelde zijn laatste jeugd wedstrijden in het JO 19-2 team. Max: "Dat klopt en ik heb de meeste tijd gespeeld in de 'drie-teams'. We zijn vanuit JO 19-2 met een viertal spelers naar dit zaterdag-3 gekomen."
Aron vindt dat plezier heel belangrijks is: "Dat is het zeker, maar als je alles verliest dan is dat ook niet goed. Je hebt zo mee en dan een succesje nodig."
Spelers die je zo in je voetbalschoot krijgt geworpen dat overkwam coach Arjen: "We hebben spelers die voor een selectie hebben gespeeld, maar ook die wel eens ooit tegen een balletje hebben getrapt. Maar dat maakt de uitdaging des te groter. We hebben dat vooraf goed doorgesproken en het is geaccepteerd door de groep. Ben ook blij dat de club hier ruimte voor ons had om te trainen en te spelen. En wat te denken van de vele sponsoren die ons steunen."

Zaterdag 3 is een team geboren uit vrienden die samen willen voetballen. We gaan van ze horen, zowel op als buiten het veld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant