Desley hunkert naar minuten in het eerste elftal van Blauw Geel.
Desley hunkert naar minuten in het eerste elftal van Blauw Geel.

'Ik wil pijnloos voetballen, dat is belangrijk'

Voetbal 1.971 keer gelezen

VEGHEL | Achillespees blessures zijn een van de meest gevreesde onderdelen in de sport. Het kan je sportcarrière breken als het tegenzit. Het overkwam Desley Schilders die zijn laatste wedstrijd voor Blauw Geel'38 speelde op 14 april 2019 uit bij EVV in Echt. Een lange tijd van fysiobezoek, onderzoeken en oefeningen volgde. Niets leek te helpen. De oplossing kwam uit de koker van trainer Niels van Casteren die hem naar fysiotherapeut Cees van der Linden bracht. Sindsdien gaat het steeds beter en verwacht hij zelfs nog voor de winterstop weer aan voetbal toe te komen.

Desley werkt bij hoofdsponsor Jumbo. Hij is eindverantwoordelijke in een Jumbo City winkel in Den Bosch. Desley: "Je kan het vergelijken met een buurtwinkel met een AH to go principe. Wij zijn een Jumbo variant daarvan, maar meer op de winkel gericht. Een snelle winkel voor een broodje en kop koffie. Er zijn er ongeveer zeven in het land, maar Jumbo City's zijn meer op de winkel gericht." Als medewerker begon Desley bij de Jumbo in Veghel-Zuid en daarna maakte hij de overstap naar de Noordkade. "Daar vroeg de filiaalmanager of ik geen interesse had om naar de Jumbo City winkel over te stappen. Het was een promotie, dus heb ik dat gedaan en ik werk er nu al een paar jaar met veel genoegen."

Warming-up
Het werk in Den Bosch is goed te combineren met voetballen bij een Derde Divisionist: "Ik werk één avond in de week en dat is op woensdag, dus dat gaat prima. Voor het overige heb ik de afspraak dat ik op dinsdag en donderdag avonden en zondag vrij ben."
Goede afspraken die sporten op niveau mogelijk maken, maar nu plots doorkruist worden met een vervelende achillespees blessure. "Ik lig er nu al een tijdje uit. Na EVV – Blauw Geel'38 volgde TEC. De afspraak was dit ik zou starten. Ik moest echter in de warming-up al afhaken want die pijn was niet te harden. Het begon bij mijn linkse voet en toe die bijna genezen was begon mijn rechtervoet. Het seizoen was inmiddels afgelopen en ik begon de pijn in beide achillespezen te voelen."

Opeenstapeling
Het shoppen langs fysiopraktijken en doktoren begon. "De behandelaars dachten in eerste instantie dat het met rust weg zou gaan. Maar dat werkte niet. Ik was daarvoor al bij TopSupport in Eindhoven geweest waar ze constateerde dat mijn enkels vastzaten. Ik zit nu bij Cees van der Linden (voormalig verzorger van NEC en PSV) waar Niels me heeft ondergebracht. Van der Linden ging verder onderzoeken en zei al dat het een langdurige kwestie zou worden. Cees vroeg me ook of ik al eerder enkelblessures had gehad. Hij is van mening dat het een opeenstapeling is van eerdere gevallen die mijn enkel zo instabiel hebben gemaakt. Dat was de grootste oorzaak voor de achillespees blessures die me al zolang van de velden houdt."

Progressie
Momenteel is er licht aan de horizon: "Jazeker, het gaat goed vooruit. Ik heb sinds lange tijd op donderdag de looptraining kunnen hervatten. En dat was alweer een week of zes geleden. Cees sprak aanvankelijk van na de winterstop, maar met de progressie van afgelopen weken zou dat wel eens eerder kunnen zijn. "
Weer voetbal spelen in teamverband dat is waar Desley naar uitkijkt: "Dat zeker en ik zal zeker mijn wedstrijden in het tweede maken, maar dat is voor mij niet relevant. Ik wil pijnloos voetballen, dat is belangrijk" ,zegt Desley, die hunkert naar zijn herstel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant