DAW won met minimale score van Venhorst
DAW won met minimale score van Venhorst Foto: Eric Elbers

2H: Volharding in mineur bij Berghem Sport; Prinses Irene blijft koplopers volgen

Voetbal 2.670 keer gelezen

De topper was natuurlijk Volharding – Olympia'18, maar daarover later meer. Prinses Irene pakte drie punten tegen het bezoekende Emplina wat een prima prestatie is. Ook EVVC won overtuigend van het bezoekende Real Lunet dat er weinig van bakt de laatste weken. Volkel gaf een 3-1 voorsprong weg tegen het bezoekende Helvoirt dat het eerste puntje van deze competitie binnen sleepten. Twee rode kaarten op De Koppelsteeg in Berghem voor ernstig gemeen spel.

Prinses Irene boekte vanmiddag een belangrijke zege en won met het kleinst mogelijke verschil van thuis van Emplina. De thuisclub was voor rust beter maar dat vertaalde zich niet in doelpunten. Tien minuten in de tweede helft kwam de in die fase verdiende voorsprong. Een corner van Stef Heerkens werd door Aron van der Rijt met het hoofd verwerkt naar 1-0. Emplina schakelde over op de 'lange halen vroeg thuis' modus waar Prinses Irene te mager op anticipeerde. In de slotminuten schoot Emplina de bal nog tegen de onderkant van de Nistelrodense lat. Het werd geen doelpunt waardloor het team van trainer Erik Meulendijk zoals dat dan heet goede zaken deed. Zeker gezien het gelijke spel van Vianen Vooruit en Olympia'18

Rechts Thijs van Sleeuwen van Venhorst met een aanvallende actie (Foto Eric Elbers)

DAW Schaijk – Venhorst 1-0
In een weinig vermakelijke wedstrijd hield DAW de punten in Schaijk. In de eerste helft veel slordig balverlies bij beide partijen. Hierdoor werden er weinig tot geen kansen gecreëerd. Net voor rust de eerste goede kans voor DAW. Roel Janssen ging alleen op de keeper van Venhorst af, maar hij wist deze kans niet te verzilveren. Ook de rebound was niet aan hem besteed en werd van de doellijn af gegleden. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. DAW drong wel iets meer aan en dit leidde dan ook tot een voorsprong. Uit een corner was het Mark Megens die de bal bij de tweede paal tegen de touwen kopte. Uitgerekend de beste kopper van DAW werd helemaal vrijgelaten en hij liet dit buitenkansje niet onbenut. Daarna ging Venhorst op zoek naar de gelijkmaker, maar gevaarlijk werden ze zelden. Omdat ook DAW in de tegenstoot het vizier regelmatig niet op scherp had staan eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de thuisclub.

Berghem Sport – Volharding 3-1
De overwinning van Volharding vorige week op Venhorst blijkt voorlopig alleen een oprisping te zijn geweest. Vanmiddag liepen de roodwitten voor de vierde keer in de eerste zes competitiewedstrijden tegen een nederlaag op. Nu was Berghem Sport in eigen huis met 3-1 te sterk voor de ploeg uit Vierlingsbeek. Net als tijdens de andere drie verliespartijen was de tegenstander vandaag weer niet beter. Volharding roept het onheil telkens over zichzelf af. De wedstrijd van vanmiddag was daarvoor exemplarisch. Zelf een penalty missen en er één weggeven die wel benut wordt. En dat op het moment dat men nota bene met een man meer op het veld staat. Donny van Herpen opende na een kwartier voor Berghem Sport wat tevens de ruststand was. Na rust maakte Tim Brouwer gelijk maar bepaalden wederom Van Herpen en Jeffrey Duif de 3-1 eindstand. Bram Kappen van Berghem Sport en Tim Martens van Volharding kregen direct rood wegens ernstig gemeen spel.

SVSSS – Heeswijk 2-2
Met twee vrije trappen wist Stef Adank met Heeswijk een gelijkspel af te dwingen bij SVSSS. Heeswijk heerste in Udenhout en had kansen voor rust op 0-3 en 0-4, maar die vielen niet. Het werd na de 1-0 door Jim de Laat van SVSSS 1-1. Na rust kwamen de Balledonkers weer op voorsprong door wederom Adank met een vrije trap. In de 86e minuut kwam de thuisclub verdiend op 2-2. Bij Heeswijk was trainer Stef Sijbers na een korte afwezigheid weer aanwezig bij zijn team.

EVVC – Real Lunet 3-0
Een duidelijke zege waar geen speld tussen te krijgen was liet trainer Antwan van Rijn ons weten. Met een 2-0 ruststand namen de Vinkelaren al een optie op de latere zege. Twee maal Rob van Dijk was de naam van de doelpuntenmaker. Na rust was het Pim van der Doelen die de 3-0 eindstand bepaalde.

Volkel – Helvoirt 3-3
Tegen het nog puntloze Helvoirt was Volkel goed op weg naar een tweede overwinning, maar in de laatste minuut ging het alsnog fout en kwam Helvoirt na een 3-1 achterstand nog terug tot 3-3 door een dubieus gegeven strafschop van scheidsrechter Jordy de Goeij die fel werd betwist, maar zoals altijd toch gewoon op de stip gaat. Na 17 minuten was het Menno van Hattum die tekende voor 0-1. Luuk Riepe was de maker van de 1-1 in de 25e minuut. Een vrije bal van Bram van de Loght in de 42e minuut werd bij de tweede paal voor gekopt door Thijmen de Ruijter en bij de eerste paal knikte Niels van Oort binnen. Binnen de minuut was het ook nog 3-1. De bal ging op de stip na een handsbal in de zestien van een Helvoirt speler. Helvoirt kwam goed terug na rust drukte Volkel terug. In de 55e minuut was het Mart van der Sande met een lage schuiver die voor 3-2 zorg droeg. De ellende en het venijn zat hem voor Volkel in de spreekwoordelijke staart. In de allerlaatste minuut wees scheidsrechter De Goeij overtuigd naar de stip. Veel protest, maar de pingel werd door Nick van der Bruggen tot 3-3 verwerkt. Een zuur einde voor de Volkelaren die een zekere winst in rook op zagen gaan. Helvoirt koesterde het eerste puntje van de competitie.