Logo kliknieuws.nl/stadskrantveghel
De opkomst van VOW en Vorstenbossche Boys
De opkomst van VOW en Vorstenbossche Boys (Foto's Peter Kuijpers en Arno Korsten)

VOW drukt sterkte te mager uit tegen Vorstenbossche Boys

  •   keer gelezen   Voetbal

Met een mega groot doek dat voorafgaande aan het duel werd ontrold liet de 'orange army' van VOW zich weer eens gelden. Het kleeft aan Zijtaart waar je dergelijke activiteiten kunt verwachten. Waarop sommige velden supporters elkaar schuimbekkend aan het beledigen zijn heerste er bij de clash een heerlijke sfeer. "Deze gasten zijn allemaal, inclusief de bus uit Vorstenbosch, tot zeker acht uur hier aanwezig. En dan maakt het niet uit wie er wint" wist een van de VOW bestuursleden deze redactie te melden.

Door Peter Kuijpers

Jordy van Boxtel, trainer van VOW, wilde er niet meer over praten: de gestolen overwinning van WEC afgelopen week waar de grensrechter van WEC de Hemel voorlopig kan vergeten. Dat is met een paar weesgegroetjes niet te maken wist een supporter te melden. Van Boxtel: "Ik ben daar echt stuk van geweest met zoveel onrecht. Die gast staat gewoon te liegen dat weet iedereen. Ik zou me kapot schamen als ik zo de punten voor mijn club moet verzamelen. Dit is echt het laatste wat ik er over zeg." De trainer uit Uden en zoon van de vroeger razend snelle flankaanvaller van UDI'19 Toon van Boxtel, zit al een aantal jaartjes bij VOW en wil voorlopig nog niet weg op De Vonders al zal daar het bestuur nog over moeten beslissen. Van Boxtel mist nog de altijd nestor Bart van de Laar die geblesseerd langs de kant bleef.


Bart van den Oever met aanvallende plannen (Foto Peter Kuijpers)

Hoog in het dak
Goed voetbal gaf de ontmoeting voor geen moment. Het eerste half uur gebeurde er weinig behoudens een schot rakelings over het doel van Niek van Zutphen door Jordy van Kessel van Vorstenbossche Boys. VOW was wat vaker in de zestien van de ploeg uit Vorstenbosch, maar kon keeper Teun van der Sanden amper in de problemen brengen. Tot de 32e minuut en de zaak plots kantelde. Een bal van rechts werd de zestien in geslingerd en uit de ontstane scrimmage was het Stan van der Heijden die er vol in kletste en de bal hoog in het dak schoot: 1-0.

Lars Klein Breteler passeert (Foto Peter Kuijpers)

Dreigend onheil
Na rust ging het kijkcijfer alsmaar omlaag. De beste kansen waar aanvankelijk voor Vorstenbossche Boys, maar Van Zutphen of een oranje verdediger konden het dreigende onheil voorkomen. Al snel gleed de partij af naar een matig niveau. VOW manifesteerde zich als de best voetballende ploeg vooral aan de bal waarbij de geel-zwarte boys  dat achterwege bleef. Trainer Dennis Meier probeerde het nog met een dubbele wissel, maar renderen deed het niet. Scheidsrechter Maarten van Teeffelen uit 's-Hertogenbosch kon het of zijn sloffen bijbenen wat hij ook danig deed. Het einde kwam bij de stand zoals hij na een half uur al was en werden er op De Vonders drie punten bijgeschreven. Dat het nog lang gezellig en vooral luidruchtig was, bleek een zekerheidje.

VOW: Niek van Zutphen, Stan van der Linden, Paul van der Rijt, Siep Verweij, Pim van Riel, Sander Vos (66. Stef van Stiphout), Stan van der Heijden(83. Jan van den Oever), Bart van de Oever (76. Younes Mekki), Rick van der Linden, Guus van de Crommert, Lars Klein Breteler.

Vorstenbossche Boys: Teun van de Zanden, Stef van den Tillaart, Noud Donkers, Bob Verhoeven (60. Stef Geenen), Wessel Dominicus (36. Jasper van Duijnhoven), Kay van de Ven, Rick Dortmans, Daan de Wit, Marvin van Heeswijk, Jouk Raijmakers, Jordy van Kessel (36. Teun Rijkers)

Gesprek Peter Kuijpers met Jordy van Boxtel en Dennis Meier respectievelijk trainer van VOW en Vorstenbossche Boys


HTML5 Audio Player


 


HTML5 Audio Player

Vierde klasse F:
Avesteyn - Essche Boys 3-0
Nulandia - WEC 3-1
Boskant - SC Elshout 1-1
VOW - Vorstenbossche Boys 1-0
HHC'09 - RKKSV 0-3
Boxtel - OSC'45 1-0
Wilhelmina - VCB 3-1

1. Nulandia 8-22
2. Avesteyn 7-18
3. Boxtel 7-18
4. VOW 8-16
5. Wilhelmina 7-14
6. Boskant 8-12
7. SC Elshout 8-11
8. RKKSV 8-10
9. WEC 8-9
10. OSC'45 7-7
11. Essche Boys 7-6
12. Vorstenbossche Boys 8-6
13. VCB 7-4
14. HHC'09 8-0

17 november:
VCB - Boxtel

Meer berichten